wintonfanss

«Forespørslene har rent inn siden kvartfinalen, men det er ikke sånn dette fungerer»

Publisert Sist oppdatert

Av: Oli Winton, oversatt av Michael Tørre.

De av oss som drar på United-kamper regelmessig har fått mange nye venner denne uka [teksten er en uke gammel, red.anm.]. Folk som tar kontakt etter flere år bryr seg plutselig om hvordan vi har det. Og nevner tilfeldigvis en cupfinale, og om vi kanskje har noen ledige billetter.

Det har vært endeløst helt siden kvartfinalene med forespørsler strømmende inn, men det er ikke slik dette fungerer. Hvor var de i de andre rundene? Eller egentlig de siste fem sesongene?!

Uten navn-1
FINALEKLARE: Manchester United møter Newcastle i ligacupfinalen 26. februar.

Billettsalget for United er veldig strengt. Klubben får tildelt 32 000 seter, noe som betyr at under halvparten av de på Old Trafford hver kamp ikke kan være på Wembley.

Disse 32 000 må strekke seg for å dekke 27 000 kvalifiserte sesongkortinnehavere (de som har kjøpt til alle hjemmekampene utenom ligaen denne sesongen), 8000 «executive» klubbmedlemmer med sesongbaserte hospitality-billetter, og alle ansatte, klubbgjester, spilleres familier etc. også.

Så nei, person som sendte meg melding på Twitter for noen år siden, jeg kan ikke hjelpe deg!

Logistikken for finaler blir stadig mer komplisert. Togene i dette landet er et eneste stort rot og er ikke til å stole på. Å parkere på Wembley er nesten umulig eller koster en formue. Flere vil benytte seg av busser og sitte timesvis i trafikken for å rekke kampen, for ikke å snakke om det kaoset det er å komme seg hjem etter en kamp på Wembley.

Klubben balanserer behovene til klubbens ulike interessenter, og prøver å få så mange billetter de klarer til fansen, mens de åpenbart ikke glemmer en sponsortur, hvilke ansatte som kan gå og spillernes familier.

Klubben prøver så også å tilby fans flere alternativer om hvor deres seter er. Det er nå familieområder innenfor hver prisklasse og atmosfære-seksjoner også, i tillegg til det nye rail-seteområdet bak målet.

England v Switzerland - International Friendly
TIL WEMBLEY: Manchester United returnerer snart til Wembley for første gang på nesten fem år.

Jeg kommer til å være på finalen med en vennegjeng, trolig bak målet og vil undre meg over hvordan det i alle dager har vært så lenge siden vi spilte der med fansen også på stadion. Wembley, som en nybygget stadion, er noe helt annet enn borteseksjonen i Forest, hvor 3000 United-fans var presset inn bak målet for å se det første oppgjøret. Fansen vår var utmerket og det var en påminnelse om de «old school»-stadionene vi pleide å dra på. Jeg hadde ikke vært der siden 1996!

Og begge de to er en helt annen opplevelse å se på fra den andre kampen mot Forest i direktørboksen, hvor Marcel Sabitzer hadde sin middag ved siden av meg, og sammen med typer som Sir Alex. Det har jeg bare gjort noen få ganger og det er alltid ganske surrealistisk, kontra min vanlige opplevelse på Stretford End, spesielt når du ser opp etter kampen og manageren står ved siden av deg!

Tilbake til Wembley: den samme planleggingen og kampen om billetter vil foregå i Newcastle også. To klubber med en så høy forespørsel etter billetter betyr at ansatte i FA og EFL blir hamret fra alle sider og ikke klarer å takle forespørsler om billetter i den nøytrale seksjonen også. Det forventes å være en helt spesiell atmosfære.

United må nå fokusere på ligaen, og de to kampene mot Barcelona, før de vender oppmerksomheten fullt mot Wembley. Ansatte høyt oppe i United har avvist at de trenger å rotere, og har sagt at spillerne ønsker å spille hver kamp, og kun tiden vil vise om det lykkes eller blir noe en angrer på, men antallet kamper er en større faktor enn de siste årene.

Om Oli Winton:

 

Oli Winton skriver innlegg for united.no. Han er komitémedlem i MUST, den uavhengige Manchester United Supporters’ Trust, og er også én av sju United-supportere i det  rådgivende supporterstyret i United. Han reiser til de fleste hjemme- og bortekamper og har en sivil jobb som politisk konsulent. Han har kjennskap til mye av det som foregår i United, og vil i denne spalten spesielt skrive om supporter-/klubb-relasjon og billettspørsmål, og da selvsagt sett fra engelsk side.

Her kan du lese flere saker fra Oli Winton på united.no.

Powered by Labrador CMS