saman

Våre vurderinger om laget i ligacupen

Publisert Sist oppdatert

Våre beste menn gjorde jobben borte mot West Ham i Premier League søndag.

Så gjenstår det å se hvor mange av stjernene som var på banen da som kommer på banen mot samme motstander onsdag. Ole Gunnar Solskjær har en så bred stall å velge fra nå at han kan bytte ut hele laget hvis han vil. Likevel vil United-laget se ganske sterkt ut.

Spørsmålet er mest hva slags vurdering han legger til grunn før onsdagen:

Hvor viktig er ligacupen?

Er det en cup der United først og fremst sender utpå de nest beste slik at de får verdifull kamptrening nå i innledningen? De skal jo uansett egentlig være gode nok til å kunne levere et resultat.

Eller blir det et litt sterkere lag, med noen av de faste og «bare» de nest beste som virkelig er i nærheten av førstelaget? Det er jo tross alt snakk om et trofé – som mange sier er så ekstremt viktig for denne gjengen.

Svaret får vi cirka 19.45 onsdag kveld.

Da United spilte sin første ligacupkamp forrige sesong så byttet Solskjær ut 10 spillere fra Premier League-kampen helga før. Det ga 3-0-seier borte mot Luton.

Da United spilte sin neste ligacupkamp forrige sesong, borte mot Brighton, så byttet Solskjær også ut 10 spillere fra forrige Premier League-kamp. Det ga også en 3-0-seier.

Så gikk det lang tid før kvartfinalen lille julaften forrige sesong, men selv til en kvartfinale borte mot et såpass sterkt lag som Everton så byttet Solskjær ni spillere.

Det er derfor vanskelig å tro på noe annet enn at han kommer til å hvile så godt som hele laget som spilte søndag.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Marcus Rashford og Amad Diallo er fortsatt ute.

Det skal ha vært sykdom som satte Victor Lindelöf utenfor søndag, men det er usikkert hva slags sykdom og om den også kan sette ham utenfor til denne.

Ole Gunnar Solskjær har imidlertid bekreftet at Phil Jones, Alex Telles og Anthony Elanga er tilbake i kamptroppen til denne. Fra før av vet vi at Dean Henderson nå har spilt et par U23-kamper etter at han slet med ettervirkningene av corornaviruset, noe som åpner for en retur for ham.

Solskjær bekreftet søndag kveld at Jesse Lingard starter.


Dean Henderson – Utgangspunktet vårt var egentlig at Tom Heaton omsider kunne få debuten sin, men Dean Henderson har nå tross alt trent som normalt i noen uker. Han har fått et par U23-kamper, og det skal være han som er David de Geas nærmeste utfordrer. Da vil det være snodig om han ikke får sin første førstelagskamp for sesongen her, selv om det er er Heaton som har vært backup i ligaen. Heaton får heller komme innpå fra benken hvis det er mulig.

Diogo Dalot – Får trolig en viktig rolle neste onsdag da United må slå Villarreal hjemme i Champions League med Aaron Wan-Bissaka suspendert. Dermed blir onsdagen en fin mulighet til å få kamptrening på høyrebacken før den kampen.

Eric Bailly – Har vært ubenyttet reserve i de tre siste førstelagskampene, men har en del kamperfaring med landslaget den siste tiden. Hvis han ikke får sjansen her er det vanskelig å se for seg at han får noen som helst sjanser utover.

degeabailly
SESONGDEBUT: Spilte i OL og spilte i landslagspausen for Elfenbenskysten. Onsdag sesongdebuterer Eric Bailly for United. Tror vi.

Victor Lindelöf – Syk søndag. Supporterklubben vet ikke hva slags sykdom det dreide seg om, men «normal sykdom» går som regel over på et par dager maksimalt og svensken var sammen med sin kone på restaurant tirsdag. Dermed må man forvente at det i alle fall ikke er snakk om en altfor ille eller smittsom sykdom.

Alex Telles – Tilbake i kamptroppen. Ga også intervju om det til manutd.com tirsdag, og det er da vanskelig å se for seg noe annet enn at han får sjansen fra start her. Solskjær ønsker nok å få i gang Luke Shaw-alternativet – i tilfelle det skulle skje noe med Shaw.

Donny van de Beek – Ble ofret ved pause da United hadde fått et rødt kort i Sveits forrige uke, men Solskjær har snakket om at han skal få sjanser – og en hjemmekamp mot West Ham i ligacupen er da en klassisk Van de Beek-kamp. Spilte alle de første ligacupkampene også forrige sesong.

Nemanja Matic – Tre minutter og én assist søndag. Er go to-mannen på sentral midtbane når Pogba/McTominay/Fred eventuelt må hviles, og vi tror Solskjær benytter muligheten til å hvile noen av gutta når det nå blir tre kamper på sju dager fra og med helga igjen. Deretter skal jo McTominay og Fred (og Pogba) trolig ut på landslagsoppdrag også, med den belastningen det gir.

Juan Mata – Her sjanser vi. Er visstnok et slags lim i gruppa utenfor banen, var grei nok i preseason og vi tenker da at det vil føles smart av Solskjær å også gi ham små drypp av førstagsfotball – selv om han ikke er fremtiden. Spørsmålet er mest om han vurderes fra kant eller i 10er-rollen.

mata4354
SENTRAL I TROPPEN: Og vi tror Juan Mata får sine første minutter denne sesongen onsdag kveld.

Jesse Lingard – Bekreftet fra start. Fortjener også å starte etter alt han har vist denne sesongen – både i preseason og med to mål på to innhopp i Premier League. Aktuell både som 10er og fra kant.

Jadon Sancho – Benket fra start i helga, men startet tre kamper før det. Det var en klar indikasjon på hvordan Solskjær verdsetter Sancho og hvor lysten han er på å få ham i kampform. Spørsmålet er mest om han blir venstre- eller høyrekant. Hvis Mata brukes sentralt kan det fort bli United med Sancho og Lingard på hver kant.

Anthony Martial – Startet som spiss så sent som i bortekampen mot Southampton, og fikk også to kamper som spiss for Frankrike i forrige landslagspause. Har ikke vært skadet etter at han gjorde comeback, og det føles veldig naturlig at han da får sjansen igjen etter en lengre periode på treningsfeltet.


Alternativene:

Edinson Cavani – United har ikke sluppet treningsbilder eller info denne uka, men Solskjær sa forrige uke at uruguayaneren skulle returnere mandag. Kan dermed ha to treningsøkter i kroppen før denne kampen. Vi ser imidlertid mest for oss at han eventuelt kommer innpå fra benken.

Aaron Wan-Bissaka – Skal uansett hvile neste onsdag mot Villarreal når han er suspendert. Det vil da ikke overraske voldsomt om han kommer på banen onsdag. Er jo også en av gutta som per nå ikke er med på landslag, slik at han har roligere landskamppauser. Behovet for hvile er altså ikke så stort, men vi tenker at Diogo Dalot må få en kamp på høyrebacken før Wan-Bissaka er suspendert der i Champions League til uka.

Anthony Elanga – Ole Gunnar Solskjær elsker Elanga. Det har han sagt og det har united.no hørt. Svensken er også med i kamptroppen. Kanskje, kanskje kan Elanga starte ute på venstresiden, mens Dalot og Sancho får øve litt sammen på høyrekanten. Da forsvinner Mata ut, men rent sportslig – med tanke på tempo og generelt angrepsspill så høres det mer ut som både nåtiden og fremtiden enn det å bruke Mata – uansett hvor fantastisk han er som fyr (og fotballspiller).

elangaen
SCORET I HELGA: Anthony Elanga etter mål for Uniteds U23-lag mot Brighton.

Harry Maguire – Kapteinen spiller alt alltid. Det skriver vi gjerne. Hvis Victor Lindelöf fortsatt ikke skulle være frisk så ligger det i kortene at kapteinen også spiller denne.

Scott McTominay – Tidlig comeback etter skade sist. Fikk 90 minutter. Hvis han tålte det fint og hvis han føler at han trenger kamptreningen så kan det fort bli nye 45-60 minutter også i denne.

West Ham

Tapte gledelig nok mot United søndag, etter Lingards sene mål og De Geas strafferedning.

david2243
AVGJØRELSEN: David de Gea redder Mark Nobles straffespark søndag.

Spiller onsdag sin tredje kamp på seks dager, og vet at en knalltøff bortekamp mot alltid intensive Leeds venter i ligaen lørdag.

Det spekuleres dermed stort i at David Moyes vil hvile alle sine beste spillere onsdag – også Michail Antonio, stjernespissen som var suspendert søndag.

Nettstedet Hammer News spekulerte tirsdag i at spiss Nikola Vlasic blir eneste spiller som er igjen fra helgas startellever og at det kan være disse 11 vi ser på Old Trafford onsdag.

Mulig West Ham-lag: Areola – Fredericks, Dawson, Diop, Johnson – Kral, Noble, Lanzini – Masuaku, Vlasic, Yarmolenko.

Powered by Labrador CMS