Nå blir det VAR på Old Trafford

Videodømmingen skal i aksjon under hjemmekampen mot Derby.

Publisert Sist oppdatert

Den var omdiskutert under fotball-VM, videodømmingen, men etter et par tidlige hendelser som skapte mye furore så vant videodømmingen til slutt over mange.

Samtidig hadde Premier League-klubbene på forhånd bestemt at de venter med bruken av VAR (Video assistant referee) i minimum én sesong til, noe som altså betyr at VAR tidligst blir å se fast i Premier League i 2018/19-sesongen.

I stedet testes systemet i en del ulike kamper, blant annet i utvalgte FA-cupkamper forrige sesong og det vil bli brukt i Ligacupen når Premier League-lagene spiller hjemme.

Det betyr at Uniteds hjemmekamp mot Derby neste tirsdag blir spilt med VAR i bruk. Det er nå også bekreftet fra offisielt hold. Det er første gang VAR brukes offisielt på Old Trafford i en United-kamp.

Premier League skal forøvrig ha testet VAR under de fem av Premier League-kampene som startet klokka 16 i helga, og rapportene sier at ligaen var fornøyd med testene. Manchester City hadde for eksempel fått en annullert Leroy Sane-scoring godkjent om VAR hadde vært i aksjon.

Under lørdagens tester var det ikke kontakt mellom dommer og videoteam, men det hadde altså bare vært én avgjørelse som ville vært endret, den i City-kampen.

Her kan du se hvem som møter hvem i Ligacupen til uka.

Her kan du se hele Uniteds terminliste.

 

Powered by Labrador CMS