Valens børs etter City

Prestasjonene mot byrivalen? Slett ikke verst, ifølge Bjarte Valen.

Publisert Sist oppdatert

Her kan du lese hans vurderinger av laget som reiste seg etter nedturen mot Chelsea. Resultatet ble ikke bare seier og avansement til kvartfinalen i Ligacupen; det har selvsagt også gitt seg utslag i atskillig høyere karakterer over hele linjen.

 

David de Gea – 6,5
Sjelden har spanjolen hatt så lite å gjøre på som mot City. De Gea var imidlertid våkent ute i feltet et par ganger da det var påkrevd. Sikkerheten selv, men det skulle bare mangle.

Antonio Valencia – 7
Flink til å lese spillet og måtte redde forsvarskollega Blind et par ganger. Fikk et korrekt gult kort tidlig i kampen, men lot aldri det påvirke resten av kampen. Et par slurvete pasninger, men stødig nok en gang.

Marcos Rojo – 7,5
Var på etterskudd innledningsvis i kampen da Iheanacho fikk heade fra fem meter. Etter det var Rojo praktisk talt feilfri. Imponerende inngripen da han blokkerte skuddet til Iheanacho etter hvilen. Veldig mye bedre som midtstopper enn venstreback. Kan dette ha vært et vendepunkt i United-karrieren? Tilbakemeldingene fra Jose Mourinho kan tyde på det…

GettyImages-618385946
Sånn, ja! MARCOS ROJO gjorde en strålende figur på midtstopperplass.

Daley Blind – 6
Blind leser spillet bedre enn de fleste og han styrte forsvarsfireren til United på stødig vis. Men Blind hadde også et par horrible pasningsvalg og en av feilpasningene kunne kostet United dyrt om ikke Rojo hadde kommet til unnsetning.

Luke Shaw – 6
Hadde store roblemer med Navas på kanten i begynnelsen av kampen, men fikk justert presset etter hvilen. Herlig forarbeid til Zlatan Ibrahimovic sin kjempesjanse. Spilte seg opp, men den første halvtimen var ikke betryggende.

Michael Carrick – 6,5
Stødig og den balanserende kraften på midten. Strør vanligvis om seg med smarte pasninger, men denne gangen spilte han fortrinnsvis på det trygge.  Det spørs likevel om ikke Mourinho bør bruke Carrick fra start i ligaen snart. Det gir Herrera og Pogba en helt annen frihet.

GettyImages-618386726
Var det dette som skulle til for gi MICHAEL CARRICK en startplass også i Premier League?

Paul Pogba 6
Burde sendt United i ledelsen da han ble frispilt av Ibrahimovic. Fortjener pluss for at han var spilleren som gikk foran med et godt eksempelt da United hevet seg på slutten av 1. omgang, men gjør fremdeles mange merkelige valg og er altfor varierende i spillet. United-fansen forventer mer.

Ander Herrera – 7,5
Er inne i sin beste periode i United-trøyen og nyter stor tillit under Mourinho. Gir Uniteds midtbane energi og er en innpisker som drar med seg lagkameratene. Strålende i pressfasen, men også flink i det oppbyggende spillet. Ny solid kamp av spanjolen.

Juan Mata 7
Fint frispilt av Ibrahimovic og scoret kampens eneste mål. Var tilbake på den mindre foretrukne høyrekanten, men hadde flere herlige pasninger, vendinger og forløsende valg. Mata viser gang på gang at han har en viktig rolle under Mourinho.

GettyImages-618396444
Der satt den! JUAN MATA konstaterer fakta – 1-0.

Marcus Rashford – 7
Gikk seg fast et par ganger innledningsvis, men ga siden den unge City-backen Maffeo og resten av forsvaret nok å henge både fingre og bein i. Flere glimrende dribleraid, men burde utnyttet det glimrende gjennomspillet fra Ibrahimovic bedre. Likevel veldig oppløftende av ungutten.

Zlatan Ibrahimovic – 6
Hadde en lekker stikkball til Marcus Rashford før pause, men bortsett fra den pasningen må 1. omgangen ha vært svenskens svakeste i United-trøyen.  Bedre etter hvilen og må få solid pluss for forarbeidet til Matas scoring der svensken viste rå vilje, teknikk og overblikk. Opplever en liten måltørke om dagen.

Morgan Schneiderlin kom inn for å trygge ledelsen og Jesse Lingard tilførte løpskraft på høyrekanten.

Powered by Labrador CMS