Oli Winton om Manchester-derbyet

– Ligacup-kampen onsdag blir både lidenskapelig og voldsom, skriver United-kjenner og komitémedlem i MUST, Oli Winton.

Publisert Sist oppdatert
oliealex4

– Mulighet til å gjenopprette stoltheten

Det har blitt spilt tre store kamper denne sesongen. Blant disse var høydepunktet, for United-fansen, en kjedelig 0-0-uavgjortkamp på Anfield med knapt et skudd på mål. Det slår tross alt å tape hjemme mot byrivalen, og å bli smadret borte mot Chelsea. Det har virkelig ikke vært bra i det hele tatt. Sesongstarten gjorde folk optimistiske – spesielt etter to gode kamper mot henholdsvis Bournemouth og Southampton, etterfulgt av overtidsseieren mot Hull. Men siden har det føltes mer ut som Moyes eller Van Gaal enn hva de fleste har forventet.

jm

Ikke bare tapte United mot Chelsea. De ble smadret. Det var ingen som kunne forutse at United skulle gå på sitt fjerde største tapet i klubbens Premier League-historie (en meningsløs statistikk, siden vi alle vet at fotball ikke startet i 1992), og både Mourinho og spillerne skuffet seg selv. Det var kun Uniteds supportere som viste noe som helst form for stolthet og utholdenhet idet de 20 siste minuttene ble fylt av bortesvingen som sang for full hals og lagde langt mer lyd enn hjemmefansen som ledet 4-0.

pp
Manchester City v West Ham United - Premier League

Så hva skjer nå? Sannheten er at det er umulig å vite. En kamp mot den blå delen av Manchester onsdag kan gå hvilken som helst vei, og det er på mange måter den verste mulige trekningen; en kamp mot et lag hvor en kunne stilt med svekket lag ville vært best i en tid hvor kampprogrammet er så tøft. Vinner vi onsdag kommer alle til å si at det bare er Ligacupen, taper vi kommer presset til å øke på manageren. Det samme gjelder Fenerbahce borte neste uke. «Bare» Europa League derseom vi vinner, men et fryktelig nederlag dersom vi taper. Lokalrivalisering og onsdagens kamp til side, supporterne er mye mer bekymret for progresjon i serien. Burnley og Swansea før landslagspausen bør være mulige å vinne – selv om vi sa det samme før Watford-kampen. Dersom United ønsker å kjempe om tittelen, er vi nødt til å vinne slike kamper. Vi kan ikke tape storkampene samtidig som vi ikke er stabile mot de antatt svakere lagene.

Ligacup-kampen onsdag blir både lidenskapelig og voldsom, ikke minst på grunn av den økte bevilgningen til bortesupporterne som tillater 7,500 i bortesvingen på Old Trafford. Det er mer enn dobbelt av den vanlige bevilgningen. I lokalderbyene er det også en tendens til at City-fansen er blant hjemmesupporterne, men forhåpentligvis ser vi ikke noe til det, i og med at det bare er merkbart når de scorer. United har presset på seg, men det har også City etter å ha gått fem kamper uten seier. Nå har vi en ypperlig mulighet til å gjenopprette stoltheten og komme tilbake i riktig spor, men det har vi vel sagt en stund nå.

Powered by Labrador CMS