PREVIEW: Northampton – United

Bare seier er godt nok for José Mourinhos menn når League One-motstand venter i Ligacupen onsdag.

Publisert Sist oppdatert

Søndag tapte Manchester United 1-3 for Watford og José Mourinho er nå inne i sin verste tapsrekke som manager siden 2002.

Da bør det passe fint med motstand fra League One.

Onsdag kveld møtes Manchester United og Northampton på Sixfield i Ligacupens tredje runde. Den lille banen har kapasitet på under en tienedel av Old Trafford, og blir garantert tettpakket.

United.no kommer til å følge kampen tett på våre nettsider onsdag. Men først: hvordan ser lagene ut før møtet?

Northampton

East Midlands-klubben hadde før helgen en rekke på 31 kamper uten serietap. Det ville ikke Chesterfield ha noe av; lørdag påførte de Nothamptons første serietap på flere måneder da Coor Wilkinson scoret to mål for hjemmelaget.

David Buchanan for Northampton.
David Buchanan for Northampton.

– Nå gjenstår det å se hvordan vi svarer etter en slik kamp – og kampen mot United onsdag er den beste måten å finne ut det på, sa Northampton-sjef Rob Page etter kampen.

I den første runden av EFL Cup (Ligacupen) vant Northampton 2-1 borte mot Barnsley, før de slo ut Premier League-laget West Bromwich to uker senere etter å ha vunnet 4-3 på straffespark.

Siden den gang – 23. august – har Northampton spilt én uavgjort, vunnet to, og tapt én i League One.

De ligger nå på 11. plass på tabellen, blant totalt 24 lag. Tabellnabo Chesterfield var laget som slo dem i helga.

Forrige gang United besøkte Sixfields – i 2004.
Forrige gang United besøkte Sixfields – i 2004.

Rob Page kan stille med en fulltallig tropp onsdag, da ingen av hans spillere sliter med skade. De tre siste kampene har Northampton stilt med omtrent samme lag, bortsett fra et par endringer i forsvar.

Sannsynlig XI: Smith; Moloney, Diamond, Nyatanga, Buchanan; McCourt, Taylor, Beautyman, O’Toole; Gorré, Revell.

Motstanderens sjef kjøper ikke påstandene om at det er krise i United om dagen.

– Mourinho kommer til å jobbe hardt for å få ting på rett kjør igjen. Det er ingen krise – bare tre tap, sier Northampton-sjef Page før kampen.

Manchester United

jm

Watford slo United for første gang på 30 år da José Mourinhos menn så seg slått søndag ettermiddag. Og dermed var Mourinhos verste tapsrekke på 14 år et faktum.

Wayne Rooney, Antonio Valencia og Luke Shaw var alle spart i kampen mot Feyenoord torsdag. Det var dermed forventet at United-laget som møtte Watford var «fit for fight». Slik så det imidlertid ikke ut, og hjemmelaget gav seg ikke før de til slutt satte inn 3-1 ved straffespark på overtid.

am

På skadefronten ser det også stadig verre ut for United. Henrikh Mkhitaryan er fremdeles ute med skade, mens Phil Jones har nok en gang slått opp kneskaden sin. Luke Shaw sliter med en lysk, mens Anthony Martial måtte byttes ut etter en drøy halvtime mot Watford etter å ha fått en hodesmell.

Det blir dermed ikke bare-bare for Mourinho når han skal velge sine 11 onsdag.

I en cupkamp mot League One-motstand er det nærmest umulig å spå en lagoppstilling, men Mourinho vil trolig spare en rekke faste spillere. Kanskje får Timothy Fosu-MensahMorgan SchneiderlinAnder Herrera og Memphis Depay sjansen fra start?

Mourinhos cupstatistikk:

På totalt 24 i ligacupen kamper som Chelsea-trener, tapte Mourinho bare én gang, og totalt sett i karrieren har han også kun tapt én kamp mot Lower League-motstand.

18 ganger har han gått seirende ut av banen, fem ganger har det endt uavgjort, og to av straffekonkene som har medfulgt uavgjort har han tapt.

Totalt står Uniteds manager med tre ligacupgull.

Dommerenstuart_attwell

Onsdagens pipeblåser er 33 år gamle Stuart Attwell.

Han ble tidenes yngste Premier League-dommer da han fikk sin debut i 2008. Etter noen år i Premier League, ble Attwell etter hvert degradert i divisjonene som følge av en rekke kontroversielle – og svake – avgjørelser.

Attwell er ikke blant de øverste i hierarkiet av dagens Premier League-dommere og har så langt i år bare dømt Swansea-Hull i Englands øverste divisjon.

Han har bare dømt United to ganger tidligere: da United tapte 0-4 for MK Dons i Ligacupen august 2014, og da United slo Norwich 2-0 høsten 2011.

Sist han dømte Northampton vant de 3-2 mot Wolverhampton på Molineux august 2014.

Statistikk og diskusjon:

Kampen diskuteres selvsagt allerede på unitedforumet.no, forumet vårt. Ta en titt og bli med i diskusjonen der du også.

Scoringsvarsel:

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

TV-sending:

Kampen sendes ikke i Norge, men på Viaplay Danmark og Dplay i Danmark samt Viaplay Sverige i Sverige. 

Powered by Labrador CMS