Nigel Clough, hovedtrener for Burton Albion.

– En briljant trekning!

Burton Albion-manager Nigel Clough ble glad for å få sjansen til å møte Manchester United i ligacupens tredje runde.

Publisert Sist oppdatert

Ikke overraskende ble Burton Albion-manager Nigel Clough entusiastisk av tanken på å skulle møte Manchester United – igjen.

Clough var også Burton-manager da Burton klarte å sikre seg omkamp da klubbene møtte hverandre i FA-cupen i 2006. Han var også Derby-manager da United møtte The Rams tre ganger våren 2009 – i ligacupsemifinalene (der Cloughs Derby vant den første kampen) og FA-cupens femte runde.

PIRELLI STADIUM: Åstedet for 0-0-kampen i 2006. Denne gangen blir det uansett ikke noe oppgjør her, siden det ikke er omkamper i ligacupen.

Clough har altså stelt i stand trøbbel for United før, og håper nå kunne gjøre det. I et intervju med Burton Albions nettside omtaler han trekningen som «utrolig briljant».

– Det får den borteseieren i Cardiff [ligacupens andre runde, journ.anm.] til å se enda bedre ut nå. Det er vidunderlig belønning for to gode borteseiere i turneringen på veien hit.

– Det er en fantastisk trekning for fansen, men også for spillerne – jeg tror ikke mange av dem har hatt sjansen til å spille på Old Trafford før. Det er veldig spennende, og vil gi alle et løft.

Et løft har også Burton Albion fått siden sist klubbene møtte hverandre. Den gang var Brewers på nivå fem, nå er de på nivå to etter at de overrasket ekspertene ved å unngå nedrykk i debutsesongen på det nivået i fjorårssesongen. En del av fremgangen skyldes nettopp det som skjedde i 2005/06-sesongen, ifølge Clough.

2006: Nigel Clough (bakgrunnen) og hans Burton Albion klarer uavgjort mot Fergusons United. I omkampen vant derimot United 5-0.

– De kampene spilte en viktig rolle i utviklingen av klubben, og siden United også brakte et lag ned til den offisielle åpningen av stadion, så spilte vi mot dem tre ganger den sesongen.

Clough tror – naturlig nok – at det sportslig sett blir vanskelig for Burton.

– Mourinho pleier ikke å sende utpå et altfor svekket lag, så det kommer til å bli veldig vanskelig. Vi vil sende utpå vårt sterkeste lag, og alle vil bli med på reisen for å ta del i opplevelsen.

MOURINHO: United stiller sannsynligvis ikke veldig svekket, tror Nigel Clough.
Powered by Labrador CMS