Trakk Stoke

OPPDATERT: Kvartfinalen på Britannia spilles onsdag 18. desember.

Etter å ha slått Liverpool i første kamp, fikk United en forholdsvis enkel oppgave når Norwich kom på besøk i fjerde runde av Capital One Cup.

Nå venter Stoke i kvarfinalen på Britannia. Den kampen spilles onsdag 18. desember klokken 20.45 skandinavisk tid.

Fem lag kvalifiserte seg tirsdag for kvartfinalen i cupen, og onsdag kjempet ytterligere fire lag om kvartfinaleplass. På forhånd ble det meldt at trekningen skulle gjennomføres rett etter kampslutt, som skulle vært ferdig rundt 22.30, men to tette oppgjør førte til at trekningen lot vente på seg.

Manchester Uniteds byrival City klarte nemlig ikke å score på Newcastle etter 90 minutter, og måtte dermed ut i spilleforlengelse. Scoringer fra Álvaro Negredo og Edin Džeko sikret imidlertid seieren for de lyseblå gjestene.

I den andre kampen var Tottenham på forhånd store favoritter mot Hull, men det nyopprykkede laget ga London-laget tøff motstand for andre gang denne uken. Etter at det sto 90 minutter etter ordinær tid, måtte lagene ut i ekstraomganger. Tidligere United-spiller Paul McShane sendte Hull i føringen i første ekstraomgang, men Harry Kane utlignet for gjestene.

Flere mål ble det ikke, og dermed var det duket for straffesparkkonkurranse. McLean og Lamela bommet for hvert sitt lag, og dermed måtte det flere straffespark til for å avgjøre. Ahmed Elmohamady ble syndebukk da han bommet på Hulls avgjørende straffespark, og Tottenham er dermed klare for kvartfinalen.

KVARTFINALEMOTSTANDER: Peter Crouch kunne strekke armene i været da Stoke tok ledelsen på Old Trafford, men United slo tilbake. Får Crouch en enda bedre grunn til å juble når United kommer på besøk i kvartfinalen i Capital One Cup?

Mens Tottenham scoret på straffe etter straffe på White Hart Lane, ble kvartfinalene i turneringen trukket. Der ble det altså klart at Manchester United må reise til beryktede Britannia. Ingen av de fire største lagene ble trukket mot hverandre i kvartfinalene, og dermed ligger alt til rette – på papiret – for to storoppgjør i semifinalene. Det skal dog nevnes at West Ham slo Tottenham hele 3-0 på White Hart Lane tidligere, men sistnevnte er nok revansjelystne etter det forsmedelige tapet.

Stoke har møtt relativt svake motstandere på sin vei til kvartfinalen, men fikk det tøft i åttedelsfinalen mot Birmingham. Walsall og Tranmere ble slått henholdsvis 3-1 og 2-0, før Birmingham holdt Stoke til 4-4 etter 120 minutter. I straffesparkkonkurransen trakk imidlertid The Potters det lengste strået, og avanserte til kvartfinalen hvor de kan vente seg tøffere motstand enn tidligere i turneringen.

Manchester United har allerede møttes en gang denne sesongen, da Jávier Hernández sikret seieren med sin 3-2-scoring i det som ble et tettere og jevnere oppgjør enn mange hadde ventet.