Brightons imponerende defensive styrke

Andreplassen skal spikres, men først må United overliste Brightons forsvar.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har ikke sluppet inn mye mål denne sesongen, og med tre kamper igjen i Premier League går det mot en god sesong for backrekka.

Også i Brighton har de gjort sakene sine godt på den defensive fasen – og United kan fort møte på en utfordring på Amex Stadium fredag kveld.

Brighton trekker selv frem Mathew Ryan, Shane Duffy og Lewis Dunk som de sentrale i den gode defensive statistikken, og her følger litt tall å ha i bakhodet før fredagens oppgjør.

Det er 26 år gamle Shane Duffy som kommer best ut, med 219 klareringer med hodet – 74 mer enn West Broms Ahmed Hegazi. Duffy har også 299 klareringer – 44 mer enn nevnte Hegazi.  

Tre ganger har også Duffy klarert ballen på mållinja, noe som er delt mest i Premier League (Declan Rice og Cieran Clarke har like mange).

Shane Duffy og Lewis Dunk er heller ikke redd for å ofre seg for laget, og de to star med henholdsvis 53 og 52 blokkeringer.

Dunk har også 63 pasningsbrudd denne sesongen, bare ni bak Yohan Cabaye som troner listen med 72 brudd.

Vi er kanskje bortskjemte med verdens beste målvakt i Manchester United, men i Brighton har de en keeper med flere redninger (111) – selv om det bare er én mer enn De Gea. Om det sier mer om forsvaret til United, vel, det er en annen sak.

Avslutningsvis har Dale Stephens fjerde mest taklinger i Premier League denne sesongen, med 95 solide taklinger. Briten er bare passert av Wilfred Ndidi (138), Idrissa Gueye (113) og N’Golo Kante (104)

Powered by Labrador CMS