utdjub230223b

Topp 15-lista: Disse spillerne leverte de beste enkeltkampene i 2022/23-sesongen

Vi har sett gjennom lesernes spillerbørser for hele sesongen, og har laget en liste over de 15 beste gjennomsnittskarakterene som ble levert av United-spillere i 2022/23.

Casemiro leverte ikke noen av de tre beste kampene ifølge leserbørskarakterene, men er med flest ganger på lista (4 av 15) over de beste enkeltkampene. Totalt sju forskjellige spillere kom seg med.

1. Fred: 9,16 mot Tottenham (H)

Våre medlemmers dom etter hjemmekampen mot Tottenham talte sitt tydelige språk: 9,16 var gjennomsnittskarakteren Fred endte opp med etter å ha levert en glimrende opptreden på en fantastisk kveld på Old Trafford.

Fred scoret et mål hvor han hadde marginene litt på sin side, og han var nest siste United-spiller på 2-0-målet, men det var definitivt mer enn målene som førte til Freds karakter, for han terroriserte Spurs hele kampen. «Jeg har aldri sett ham bedre for United. Det er bare en ting å si: Verdensklasse» skrev Dag Langerød i redaksjonens spillerbørs.

Se Freds mål:

2. Marcus Rashford: 8,98 mot Leicester (H)

Rashford scoret Uniteds to første mål i 3-0-seieren mot revene etter å ha blitt spilt frem av henholdsvis Bruno Fernandes og Fred – to mål hvor en undret seg på om de ville bli annullert for offside, men hvor VAR til slutt måtte konkludere med perfekt timing ved begge anledninger. I tillegg til egne mål var han også sterkt involvert i det tredje målet.

«Det er snart ikke flere adjektiver igjen i sekken til å beskrive hvor viktig Rashford er for United. (…) Det oser ren skjær verdensklasse over alt det Rashford driver med om dagen.» var noe av det Bjarte Valen skrev i redaksjonens spillerbørs.

rashfordmal190223
LEKTE MED REVENE: Marcus Rashford.

3. Lisandro Martínez: 8,91 mot Liverpool (H)

Noen havnet riktignok over Martínez her, men argentinerens kamp mot Liverpool var kanskje sesongens mest minneverdige opptreden.

United-forsvaret hadde ikke sett bra ut i starten av sesongen, men med Martínez/Varane på plass, så fremstod United på en helt annen måte mot Liverpool. Martínez inspirerte United, og var bestemann da Liverpool ble slått 2-1 på Old Trafford. Hvem vet hvor viktig den seieren kan ha vært for det som skjedde resten av sesongen?

lisandromartinez220822
STORSPILTE MOT ERKERIVALEN: Lisandro Martínez.

4. Casemiro: 8,88 mot Nottingham Forest (H)

Hvordan ville Casemiro takle sin første romjulskamp, kort tid etter VM? På meget imponerende vis, selvsagt. Han vikarierte (med hell) som stopper i ligacupseieren mot Burnley like før jul, men mot Forest i romjula viste han at det fortsatt er på midtbanen han er best.

«Rett og slett latterlig god» var dommen til united.no-journalist Fredrik Filtvedt etter en kamp hvor Casemiro dominerte midtbanen, og også hadde viktige ballvinninger foran både 2-0-scoringen og 3-0-scoringen.

Se Casemiros forarbeid til Freds 3-0-scoring:

5. Casemiro: 8,83 mot Newcastle (LC-finale)

Det gjelder å stå frem når det virkelig gjelder, og det var nettopp det Casemiro gjorde i ligacupfinalen mot Newcastle.

Han var overalt, og bidro i tillegg med det viktige 1-0-målet da han stanget Luke Shaws frisparkinnlegg i mål.

Se Casemiros mål fra ligacupfinalen:

6. David de Gea: 8,80 mot Leicester (H)

Vi har allerede nevnt hjemmekampen mot Leicester siden Marcus Rashford storspilte i den kampen, men vi hadde matchvinnere i begge ender av banen.

Før Rashford fikk gitt United ledelsen, så leverte nemlig De Gea flere store redninger som sørget for at ikke United havnet under. Spanjolen tangerte clean sheet-rekorden til Peter Schmeichel med stil denne februardagen på Old Trafford.

Se høydepunktene (inkludert flere De Gea-redninger):

7. Casemiro: 8,76 mot Reading (H)

Det var mange ting vi så for oss at Casemiro kunne bidra med for Manchester United, men at han skulle ende opp som tomålsscorer i en kamp var vel kanskje ikke det første vi så for oss.

I FA-cupkampen mot Reading dominerte Casemiro, og scoret begge Uniteds to første mål – og det var to helt forskjellige mål også.

Se målene i denne høydepunktsvideoen fra kampen:

8. Casemiro: 8,69 mot Chelsea (H)

Da United i mai sikret Champions League-plassen med en sterk 4-1-seier hjemme mot Chelsea, så var Casemiro igjen hovedpersonen for United.

Han headet inn 1-0, før han åpnet opp forsvaret foran 2-0-scoringen, og leverte generelt en meget god kamp igjen.

Se høydepunktene fra kampen:

9. David de Gea: 8,66 mot West Ham (H)

Marcus Rashford ble matchvinner i hjemmekampen mot West Ham i slutten av oktober, men David de Gea var minst like viktig i denne kampen.

Han slo til med en rekke gode redninger i begge omganger, og spesielt helt på slutten av kampen var han helt avgjørende med noen skikkelige feberredninger.

Se høydepunktene (inkludert en del av De Geas redninger):

10. Luke Shaw: 8,65 mot Bournemouth (H)

I den første kampen i 2023 var Shaw tilbake på venstrebacken etter å ha spilt meget solid som midtstoppervikar på slutten av 2022, og 27-åringen ble ikke dårligere av å være tilbake på backen, akkurat. Han spilte noen av sine beste kamper på stopperplass i 2022/23-sesongen, men Shaws aller beste kamp kom altså på venstrebacken.

Mot Bournemouth var han stort sett solid defensivt, men det var offensivt han virkelig bidro. Da United doblet ledelsen til 2-0, så handlet målet stort sett om Shaw: Først var han med på å sette i gang angrepet bakfra, så fikk han ballen tilbake, og løp med den over midtbanen og satte Bournemouth skikkelig i ubalanse før han spilte ballen innover på midten. Så fortsatte han løpet sitt inn i Bournemouth-boksen, og satte ballen i mål da han ble servert av Alejandro Garnacho. I tillegg bidro Shaw med en strålende pasning i forkant av 3-0, så alt i alt var han banens store spiller.

Se Shaws mål (forarbeidet får en først sett skikkelig i reprisene):

11. Lisandro Martínez: 8,61 mot Crystal Palace (H)

Casemiros kontroversielle utvisning gjorde hjemmekampen mot Crystal Palace litt unødvendig spennende. Martínez spilte en god kamp i United-forsvaret igjen, og da Casemiro ble utvist stod han for alvor frem for United, og var hovedgrunnen til at United unngikk poengtap.

«Jeg tror ikke dette ville gått bra uten ham» skrev Dag Langerød i redaksjonens spillerbørs etter kampen.

Manchester United v Crystal Palace - Premier League
FANTASTISK PÅ SLUTTEN: Lisandro Martínez var hovedpersonen da United holdt unna på slutten etter Casemiros utvisning.

12. Marcus Rashford: 8,59 mot Barcelona (B)

«Er det noen bedre enn ham i verden akkurat nå?» spurte Dag Langerød i redaksjonens spillerbørs etter bortekampen mot Barcelona, hvor Rashford scoret for fjerde kamp på rad.

Kort tid etter at Barcelona hadde tatt ledelsen, så utlignet nemlig Rashford fra en vanskelig vinkel, før han noen minutter senere også bidro sterkt til Uniteds andre mål da han rundlurte Raphinha etter et kort United-hjørnespark før han slo ballen livsfarlig inn fremfor mål hvor det etter hvert endte med et selvmål.

13. Casemiro: 8,52 mot Chelsea (B)

I oktober viste Casemiro for alvor hvorfor United hadde kjøpt ham, og etter flere solide kamper så leverte han en meget god kamp i sin første bortekamp fra start mot et storlag.

Det så ut til å gå mot tap på Stamford Bridge, men på overtid headet Casemiro inn utligningen, og brasilianerens første mål for United sikret United poenget.

Se målet (og Casemiros heftige jubel):

14. Marcus Rashford: 8,48 mot Arsenal (H)

Marcus Rashford hadde allerede scoret mot Liverpool i forrige hjemmekamp, og mot Arsenal leverte han like godt to scoringer.

Før han rakk å score selv, så hadde han også slått en følsom pasning frem til Antony, som i debuten sendte United i ledelsen mot The Gunners. Tre målpoeng, tre poeng og 8,48 i gjennomsnittskarakter fra leserne.

Høydepunktene fra hjemmeseieren mot Arsenal:

15. Raphaël Varane: 8,42 mot Leicester (B)

Raphaël Varane leverte en strålende stopperprestasjon mot Leicester da United vant 1-0 for andre bortekamp på rad etter Brentford-fadesen i den aller første bortekampen for sesongen.

I redaksjonens spillerbørs skrev Dag Langerød at en kanskje finner et bilde av franskmannen hvis en søker opp ordet «feilfri» i ordboka, for Varane var virkelig feilfri på King Power Stadium. Rett og slett en bunnsolid opptreden.