– Vi går mot lysere tider

LESERBREV: Dagens innsender tror vi går mot lysere tider.

Et positivt perspektiv; vi går mot lysere tider

Av: Arild Ommedal

I en periode med mye frustrasjon, gørr og #Glazerout føler jeg behov for å sette litt perspektiv for alle frustrerte, trofaste og oppgitte supportere. Frustrasjonen er unødig energi. Her er et leserbrev om hvorfor vi bør se positivt på dagens lag og mot lysere tider som United-fans.

Som en 36 år gammel United-fan har jeg som mange andre stort sett opplevd tidenes storhetstid som fan. Forelskelsen startet for min del midt på 90-tallet, og siden har jeg aldri sett meg tilbake.

Som alle andre er også jeg frustrert og lei over det som hittil har vært en sesong med tannløs angrepsfotball, mange skader og altfor få poeng. Preseason-kampene og Chelsea-kampen ga en viss optimisme på at denne sesongen kunne overraske oss. Motpolen til dette er hvor vi nå står etter Newcastle-kampen, som hittil i år har vært bunnpunktet. Ingen har vel heller særlig tro på at det vil snu mot Liverpool.

Men, fortvil ikke kjære medfans! Kall meg naiv, men min påstand er at vi går lysere tider i møter.

Husker du for bare noen måneder siden når forsvaret vårt var altfor dårlig? Eller for to år siden når vi aldri klarte å holde nullen? Hva med en drøss av overbetalte spillere som ikke presterte? Eller noen år enda før det igjen hvor vi pøste ut penger på Di Maria, Falcao, o.l. som overhodet ikke hadde noe i United å gjøre? Samtidig kan vi krydre dette med at vi til tider har vært en vits på transfermarkedet. Vi skulle hente verdensstjerner fra øverste hylle i Ramos, Kroos, Fabregas og Neymar som heller endte opp med å sikre seg nye og bedre kontrakter andre steder. Vi satt igjen med Fellaini og en avdanket og lubben Schweinsteiger.

Endelig et langsiktig prosjekt med Solskjær

I sommer fikk Ole Gunnar Solskjær muligheten til å sette kurs for sitt prosjekt. I motsetning til Mourinho er dette er langsiktig prosjekt. På kort sikt har dette betydd å få orden på forsvaret vårt og rydde unna overflødige spillere. Det er her skoen trykker mest. First things first!

I sommer kjøpte vi Harry Maguire og Aaron Wan-Bissaka som nå er med på å sørge for at vi er bunnsolide bakover i lang lang tid fremover. I tillegg sendte vi ut de mest overflødige spillerne som Fellaini, Lukaku, Darmian, Sanchez, Smalling og Herrera. Noen passet ikke inn i Solskjær sitt langsiktige prosjekt. Andre ønsket ikke å være der. Andre er rett og slett ikke United-materiale.

På et transfervindu opplever jeg at Solskjær har fått til imponerende mye! Ja, det betyr at vi har en tynn tropp. Ja, det betyr at vi er tannløse i angrep. Ja, det betyr at vi mangler ledere. Men jeg mener at vi har tatt tak i mye av de som har skapt størst frustrasjon de siste årene.

Og vi kan ikke bygge Rom på et eller to transfervindu. Det vil garantert skje mye fremover om Ole Gunnar får mulighet til å utvikle prosjektet sitt videre.

Samtidig betyr dette at en spiller som Scott McTominay får ansvar og spilletid og kan utvikle seg. I mine øyne er han ledermateriale. Det betyr at unge spillere som Rashford og Martial må ta større ansvar og vil utvikle seg til potensielle verdensstjerner. Det betyr at unge spillere som Greenwood, Gomes og Chong, i tillegg til Williams og Garner, får spilletid og kan utvikle seg. Så vil ikke alle disse unggutta slå gjennom, men de får i alle fall alle muligheter til å lykkes gjennom en manager som tror på de og som gir de sjansen. Om en eller to av de blir det noe av det vi håper har det uten tvil vært verdt det.

I mine øyne må vi se denne sesongen som en mellomstasjon i Solskjær sitt prosjekt. Plassering er egentlig likegyldig (som United-fan er dette sårt å erkjenne). Vi må glede oss over utviklingen av unggutta. Vi må glede oss over at forsvaret vårt omsider er solid. Vi må glede oss over at spillere som ikke passer inn i United blir ryddet bort en etter en.

Så er det helt åpenbart at spillere som Matic, Rojo, Young, Jones og muligens Fred ikke er i troppen når vi kommer til høsten 2020. Skulle vi kvittet oss med alle overflødige spillere ville vi ikke kunne stilt lag når sesongen 19/20 startet. Nye spillere vil komme inn, og ryddejobben har i aller høyeste grad begynt!

Det som er ekstra gledelig for meg er at til tross for at vi åpenbart er for tynne i angrep, så kjøpte vi ikke bare for å kjøpe i sommer. Vi kvitter oss med de vi ikke trenger, og venter på å kunne hente de rette. Solskjær har jo selv uttalt at man ikke trenger å være rakettforsker for å forstå at det vil forsterkes fremover i de neste vinduene.

Kortsiktig suksess?

Er det virkelig noen der ute som kunne tenke seg at vi hentet spillere som Bale (30) og Rakitic (31) som har vært jevnlig linket og åpenbart ville gitt oss større suksess på kort sikt?

Vil vi ikke heller da se McTominay og Greenwood få utvikle seg? Selv om dette innebærer en litt svakere sesong i år?

Jeg håper alle mine medfans der ute evner å heve blikket fra en frustrerende nåsituasjon og se kursen vi har satt mot lysere tider. Det er enormt mye gledelig og en helt klar rød tråd i det som nå gjøres. Så får vi blåse litt ut etter dårlige kamper og heller glede oss av minuttene unggutta får som gir verdifull utvikling.

Neste naturlige steg i prosjektet er å utvikle en attraktiv angrepsfotball, samt hente og utvikle videre spillere som kan tilføre oss dette.

Merk mine ord: We will rise again!

Mvh Arild Ommedal
Naiv United-optimist


Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som en del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til leserbrev@united.no. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.