forwolves

Leserbrev: Hva nå, Ole Gunnar?

Publisert Sist oppdatert

Av: Ketil Owren

Eller burde overskriften heller vært: «Hva nå, United?»

Det er den forvirrende følelsen jeg, og sikkert flere andre sitter med om dagen. Disse linjene er skrevet kort tid etter nederlaget mot Leicester City, og selv om man aldri bør være altfor reaksjonær, så er hodet uvanlig rolig etter et så sviende nederlag.

Kanskje er det fordi jeg nettopp forutså det?

Jeg kan ærlig talt ikke innrømme at jeg forventet det, men samtidig var jeg også veldig forberedt på det. Det er noe av problemet. Bare uker etter at entusiasmen var på topp med signeringene av Jadon Sancho og Raphael Varane, med Cristiano Ronaldo som rosinen i pølsa, så er mye av den entusiasmen i realiteten nå borte.

Hva prøver jeg egentlig å poengtere med overskriften min?

Selv om United har tatt brukbart med poeng, spesielt tidlig i sesongen så har spillet vært alt annet enn overbevisende og det er her forvirringene kommer inn.

For første gang med Ole Gunnar Solskjær ved roret, kan man nå virkelig argumentere for at han leder et lag som underpresterer.

Leicester City v Manchester United - Premier League

Derfor vil det være like relevant å spørre hva United nå skal gjøre, for selv om Solskjær nettopp har signert en treårskontrakt kan ikke styret ignorere hva som skjer på banen. Vil Ole Gunnar Solskjær få muligheten til å snu skuta enda en gang, eller er det klubben som må bite i det sure eplet og snu skuta i managerens sted?

Som supportere sitter vi igjen med veldig mange spørsmål om dagen, men til gjengjeld få svar.

Både laguttak og formasjoner/system har blitt belyst grundig både av supporterklubben og Øyvind Eide, og jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på den debatten nå. Det finnes dog grenser for hvor mange groper Solskjær skal måtte grave seg ut av, og det er ikke holdbart at managerens stilling skal måtte diskuteres sesong etter sesong.

Det er skadelig for alle involverte, også supporterne.

fansutd
SKADELIG: Diskusjonene rundt Solskjærs posisjon er skadelig også for supporterne, mener skribenten.

Vi er splittet og stemningen kan tidvis være veldig anspent. Det siste man trenger er en supporterskare som angriper hverandre. Det må være takhøyde for diskusjon, og man er på ingen måte en dårlig supporter selv om man ønsker forandringer man mener er til klubbens beste.

Lojalitet til en fotballklubb som supporter er så vanskelig, nettopp fordi folk har forskjellige definisjoner av hva lojalitet innebærer.

For min del ønsker jeg forandringer.

Jeg ønsker å se et Manchester United som kjemper om ligagull og som ikke risikerer å være ute av dansen allerede i slutten av oktober/begynnelsen av november. Det store spørsmålet for meg forblir hvem som skal gjøre den forandringen. Blir det Ole Gunnar Solskjær som skal prøve ut nye ideer, eller blir det klubben som henter inn enda en ny manager? Ole Gunnar Solskjær har gjort en fantastisk jobb for United utenfor banen. Vi er i en bedre posisjon og tilstand enn på mange år. På banen kladder det dog vesentlig mer. Jeg ønsker Ole Gunnar Solskjær alt godt og gjerne med videre i klubben, men blir det som manager? Jeg vet ærlig talt ikke.

Jeg er like forvirret som sikkert mange av dere andre er.

Ketil Owren, livslang United-supporter, 32 år.


Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som en del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.

Powered by Labrador CMS