– Innlysende at flere stoppere burde vært solgt denne sommeren

LESERBREV: Dagens innsender ønsker å få fortgang på opprydningen.

Av: Lars Olsen (Ikke US-redaktør Lars Morten Olsen!)

Det skrives kolonne opp og ned disse dager om hvem United skal kjøpe. Vi linkes til alt og alle. Vi er ute etter å kjøpe halve fotball-verden virker det som. Det er spennende å lese om og noe jeg gjerne skulle skrevet om, men har vi glemt en annen del av dette såkalte prosjektet?

Nylig kunne vi lese at United hadde gitt nye kontrakter til Andreas Pereira og Alex Tuanzebe. I tillegg til disse har vi gitt ny kontrakt til Mata blant annet og signert Wan-Bissaka og James. Ut har forsvunnet Valencia og Herrera. Hva skjedde med opprydding? Hvorfor får vi ikke solgt noen? Hvorfor får vi nærmest ikke gitt bort noen? Hvorfor gis nye kontrakter ut til spillere som har spilt under Ferguson?

LES OGSÅ: – Skal bli kvitt uønskede spillere innen 2020/21-sesongen

Det er nok liten enighet om hvem som burde forlate klubben og hvorfor. Personlig syntes jeg at listen er lang, men det kan man krangle om til man blir blå (lyseblå kanskje?) i ansiktet. Så la oss ta for oss et eksempel. Stopperplass. Hvor det er ganske stor enighet om at det må gjøres noe.

Stopperplassen

Hva har skjedd på stopperplass siden Solskjær tok over? La oss ta en kjapp oppsummering. Han tok over en stall full av stoppere, uten to klare førstevalg. Lindelöf har tydeligvis vunnet Solskjærs gunst i kampen om en av de to plassene. Det er jo greit nok. Vi har en på plass og hvem er valgene som makker? Jones og Smalling har jo fått nye langtidskontrakter, så de må regnes med. Da er vi oppe i tre stykker. I tillegg er det Bailly og Rojo. Begge har spilt lite under Solskjær. Det finnes mange grunner til dette, inkludert skader, men det virker naturlig for meg at disse to er fjerde og femtevalg. Det kan sikkert diskuteres, men la oss anta at det stemmer for denne argumentasjonen. Nummer seks og syv på listen er vel Alex Tuanzebe og Timothy Fosu-Mensah. La oss anta eller gjette at de lånes ut eller ikke spiller på førstelaget. Da er det 5 stoppere for to plasser. Dette virker litt i overkant, for å si det pent.

Solskjær-prosjektet virker som det går ut på å fornye stallen med relativt unge og helst engelske spiller. Har vi noen slike allerede? Ja, jeg har jo selvsagt glemt James Garner [som kan spille stopper selv om han først og fremst har blitt brukt som midtbanespiller de siste årene, red.anm.]. Stortalentet som hvis vi skal dømme fra slutten av forrige sesong helt klart står bak de fem andre stopperene i køen. Han er nå 18 år gammel og trenger spilletid på førstelaget. Som et sjettevalg virker dette høyst usannsynlig. Da har jeg ikke nevnt den nye stopperen som virker som vi skal ha inn dørene. Maguire eller noen andre betyr at Garner er nummer syv på listen. Det er en altfor lang liste, selv uten tanke på Garner.

Det er helt innlysende spør du meg at flere stoppere burde vært solgt denne sommeren. Hvorfor er Rojo fortsatt i United? Hvorfor er Bailly? Han virker det jo også som det er interesse for, men at Solskjær nærmest har snakket han ut av det. Hvorfor fikk Smalling og Jones nye kontrakter? Svarene er vel vanskelig å komme opp med, men det er helt klart et problem her. Jeg ser på dette problemet som et av flere, som er en del av den manglende oppryddingen. De to jeg antar er andre og tredjevalg på stopperplass spilte for Ferguson. Tenk på forsvaret vårt gjennom Moyes, van Gaal, Mourinho og Solskjær…. er det ikke nærmest sinnsykt at de to ikke bare er i klubben fortsatt, men har fått nye kontrakter?

NYE KONTRAKTER: Chris Smalling fikk ny kontrakt helt på slutten av Mourinho-æraen, mens Jones signerte ny kontrakt i februar.

Man kan aldri ha for mange gode spillere, eller?

Hvis vi skal satse ungt virker det feil at vi ikke selger spillere som kommer til å ta lag- eller benkplass fra spillere som James, Garner, Greenwood og kanskje Longstaff også. Stallen må tynnes ut, og det er hastverk.

Før jeg gir en liste av spillere jeg gjerne ser gå (fint å ha noe å krangle om), vil jeg avslutte dette innlegget med det som bekymrer meg mest i denne sammenhengen. Det er Solskjærs egne ord fra intervjuet i MUTV. «Han understreker at alle starter med blanke ark og at det gjelder å vise seg fram i sesongoppkjøringen.» Dette er jo katastrofalt å si spør du meg. Har han glemt halve «prosjektet» sitt? Så langt virker det kun fokusert på kjøp og fornying av kontrakter, som kanskje ikke burde ha vært det.

Disse bør ut, uten erstatter inn:

Bailly/Rojo: Har ikke plass til disse to, ikke på benken engang.
Tuanzebe/Fosu-Mensah: Samme som over, bare i enda større grad.
Darmian: Hvorfor er han fortsatt her? Det må jo være mulig å få en symbolsk sum fra Serie A og bli ferdig med det.
Fred: Flopp med stor F.
Lukaku/Sanchez: Tydelig ikke lett å bli kvitt, men ut må de.


Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som en del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til leserbrev@united.no. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.