– Har aldri hatt større tro på Mourinho enn nå

Innsenderen av dette leserbrevet har større tro på Mourinho enn noen gang, etter å ha vaklet i troen tidligere.

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til leserbrev@united.no. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.

Innsenderen denne gangen har større tro på Mourinho enn noen gang, etter å ha vaklet i troen tidligere.

Har aldri hatt større tro på Mourinho enn nå

Av: Scott Alias

Jeg er 27 år og ble forelsket i denne klubben sent på 90-tallet. Jeg hatet rødt, så det må vel ha vært en kombinasjon av Solskjær, historier om Busby Babes og noe aldeles majestetisk over denne klubben.

Det er vanskelig å forklare, men er man rød så er man rød.

Det var omtrent en eneste stor opptur under Sir Alex Ferguson, noe som har gjort det ekstra vanskelig å takle den enorme nedturen som har fulgt etter hans avgang.

Vi har innimellom sett glimt av gammel storhet, før vi er blitt kastet tilbake til virkeligheten, med til tider dørgende kjedelig fotball.

Men noe har skjedd i løpet av de to siste kampene. Akkurat i det jeg var livredd for at vi ble nødt til å begynne fra bunn igjen med ny manager.

Jeg skulle så gjerne likt å vite nøyaktig hva som har skjedd. For nå ser vi faktisk ut som et fotballag.

Er det spillerne som endelig har gått i seg selv og innsett at her må det jobbes knallhardt? Er det Mourinho som omsider har tatt imot råd fra spillere/støtteapparat? I så fall er dette kun et kvalitetstegn! En god manager er en som kan ta til seg råd og tilrettevisning. Og en god spiller er en som har selvinnsikt nok til å se at han har underprestert.

Når det er sagt, så spiller det egentlig ikke så mye rolle hva som har skjedd. Det ser ut som skuta omsider begynner å komme på rett kjøl og positiviteten er tilbake. Og det er tross alt det viktigste!

La oss håpe det varer, og at det er noe vi kan bygge videre på.

For vi har hatt en tung tid, med mye negativitet og mye kritikk.

Men er det feil å kritisere sin egen manager? Er det feil å miste troa på laget sitt?

Da er jeg skyldig!

Jeg snakker ikke om den troa som mange av oss kaller for «god-tro». For dette er bare en naiv form for tro som er basert på lykkeønskninger og håp, som omtrent alle klubber har.

Jeg liker hvordan en 2000 år gammel bok definerer tro på denne måten: «Tro er den sikre forventning om det man håper på, det tydelige bevis for virkelige ting som ikke sees.»

Det har virkelig ikke vært noe i United som har frambrakt en sikker forventing i meg om at vår stolte og kjære klubb skal reise seg igjen, selv om jeg har håpet sterkt på det…

Fram til nå!

Nå kan vi endelig se tydelige bevis for virkelige ting som ikke sees… (Enda!)

Vi ser en mye mer tydelig spillestil. Og for første gang på lenge kan vi faktisk lese en taktisk analyse fra Danny Higginbotham på vår egen side United.no, som faktisk gir mening! Kan ikke huske sist vi så et slags mønster i angrepet vårt. Og hvem vet hva litt ekte tro på det de holder på med kan sette inn i spillerne!

Det er ikke sikkert vi kan se akkurat hvor dette bærer enda. Men endelig begynner vi å se noen konturer av beviser på at klubben sakte men sikkert beveger seg i riktig retning.

Og DA kan vi begynne å snakke om ekte tro! Tro basert på kunnskap. Tro basert på at vi kan se et aggressivt, sultent og angripende lag som ønsker å knuse motstanderen.

Jeg har i hvert fall mer tro på dette prosjektet til Mourinho nå, enn aldri før!

Og det skal godt gjøres å si det bedre enn denne gamle boka, også kalt Bibelen: «Tro kan flytte fjell».

 Manchester United kan flytte fjell!!