Gambling på øverste nivå?

Kristoffer skriver om hvordan han ser dagens situasjon.

Gambling på øverste nivå?

Av: Kristoffer Krogsether Goverud

Hei, skriver dette leserbrevet fordi jeg forstår ikke at Solskjær tør å gamble såpass mye som han gjør.

Han har fått drømmejobben sin også skal han ta så store sjanser? 

La meg først si at jeg er helt klart en Solskjær-fan og han samt de andre nordiske spillerne var grunnen til at jeg begynte å følge med United fra 7års alderen, selv om det var nok Peter Schmeichel som var det største forbildet siden jeg selv var keeper lenge.

Ingenting ville glede meg mer om Solskjær lykkes som Manchester United-manager, men jeg lurer på om han gaper over for mye med en gang og gambler for mye på fansens tålmodighet, klubbens verdier med satse på unge spillere og hans egen legendestatus.

Forundringen:

Noe har skjedd, såpass må vi være enige om.

Gå fra 4-3-3 og angrepsfotball til 4-2-3-1 og saktegående stillestående fotball som under forgjengerne Mourinho og Van Gaal.

Er dette et valg basert på spillere tilgjengelig eller noe trenerteamet har sett som vi ikke har.

Vi har ingen klar 10er som kan ta den rollen godt nok på seg til at det er en effektiv formasjon i mine øyer, 4-3-3 høyt press og gjenvinning som vi så i begynnelsen fungerte veldig bra!

Hvorfor gå bort fra det?

Frustrerende Spørsmål:

Som sikkert mange andre supportere sitter jeg igjen etter kamp med en masse spørsmål.

Den fryktløse inngangen til kampene når han først tok over ser ut til å være borte, er det kollapsen på slutten av forrige sesong som henger igjen i tankene til Solskjær, er frykten for å tape blitt så stor?

Måten han tilnærmet formasjon og til dels taktikk etter motstander ser ut til å være borte.

Hvorfor har han gått seg fast i denne 4-2-3-1-formasjonen med to defensive midtbanespillere, hvor ble det av angrepene som kom i bølger, backer som var vinger i angrep, fylle på inni boks, alt dette var så lovende og man følte det svingte over United igjen.

Hvorfor er Lindelöf og Maguire kjøpt inn som spillende stoppere når begge de sentrale midtbanespillerne går ned i backrekka for å hente med seg ballen gang etter gang, istedenfor å stå høyere i banen og være pasningsalternativer å fylle opp i boks?

HVORFOR? Hvorfor bruke disse to stopperne – når de defensive midtbanespillerne likevel hele tiden er tilbake for å hente ballen i backrekka, spør innsenderen.

Hvor er de motsatte bevegelsene, vridning av spill og pasninger på 1-2 touch?

Akkurat nå ser planen ut til å være at de 4 fremste skal klare det på egen hånd mot 6-8 motstandere, de gangene de klarer å gå forbi på kant og får slått innlegg så er det bare 1-2 inne i boksen og innlegget går stort sett bak mål eller over alle?  Kvaliteten er sjokkerende..

All denne praten i sesongoppkjøringen om høyt kollektiv press og kjapp gjenvinning av ball, hvor er dette? Jeg ser det ikke, hva hjelper det at 1 mann for eksempel: Pereira, Lingard, Rashford og James løper som gale der framme hvis ikke resten av laget følger opp som et kollektiv press?

De blir spilt lett rundt gang på gang, alt for sent opp i. Da blir man skuffet når det er dette de har trent på i sommer og skulle være gode på. Alt vi får nå er slitne karer som ikke får noe igjen for løpinga si.

Nostalgisk gambling?

Så tilbake til gamblinga, det er forskjell på å gi en unggutt sjansen og av og til å hive ut på et halvt lag med tenåringer i begynnelsen av 20åra.

Ligacupen er nå et sted å gi mange unge sjansen, men at stallen ikke er stor nok er vi alle enige om.

Vi ser nå hva et par skader på noen spillere gjør og det er ingen backup, bortsett fra noen talenter.

Vi må være realistiske å si at mesteparten av disse ikke kommer til å ta steget eller være gode nok for Manchester United.

Det virker som det er nostalgien med class of 92 som preger dette valget og troen på at junior/reservelags spiller skal slå igjennom med et brak.

Stallen er svak med de «etablerte» spillerne også, syns Lingard, Pereira, Fred, Shaw, Jones, Rojo, Young og Baily er for dårlig kvalitet og forfulgt av skader.

Kanskje det er dette Solskjær og trenerteamet har også sett, og derfor gir ungguttene sjansen i stedet og har en klar plan på overgangsmarkedet for å fylle på der vi mangler, eventuelt at en unggutt tar steget og plassen?

Men når nåløyet for å slå igjennom og etablere seg på et Premier league-lag er så liten som den er så er vel det en kjempesjanse å ta!

EN KJEMPESJANSE Å TA: Mener innsenderen om troen på egne unggutter – i så stor grad.

Håper jeg tar feil og at dette laget med talenter skal slå ut i full blomst etter verdifull kamperfaring og samspill de neste månedene og årene. Men akkurat så lang tid tror jeg ikke han får av verken fans eller styret hvis ikke spillestil og resultater bedrer seg.

Tror de fleste godtar noen fartsdempere med resultater så lenge man kan se at de har en plan og spiller angrepsfotball, samt sjarmerer med noen ungutter av og til.

Men sitter fansen igjen med samme følelse som meg etter West Ham-kampen, Alkmaar og Newcastle, gang etter gang, så vil trykket bli for massivt mot Solskjær.

Støtter laget og Solskjær 100%, men har mine tvil til denna gamblinga med så mange unggutter og ikke ha beholdt/erstatta noen av de som har dratt som Lukaku, Sanchez, Herrera.

Fellaini er det vel ikke så mange som savner, men ser ikke på Fred som noe bedre alternativ dessverre.

Ville det ikke vært bedre å hatt litt lengre perspektiv og faset ut disse spillerne over tid, sørget for å plukke nok poeng for å beholde jobben og gjøre overhalinga over tid?

Ja jeg veit hva noen sier, Lukaku og Sanchez hadde ikke hodet i United, de presterte for dårlig. Jeg er enig i det, men de hadde erfaring og de har vist tidligere (andre klubber, landslag osv) at det er gode kvaliteter i de.

Da hadde man hatt noen å spille på i disse skadetider, de er tross alt profesjonelle fotballspillere og ville ha gjort jobben sin under kontrakt mener nå jeg. Lagoppstillingen og benken mot Newcastle er det tynneste suppa jeg har sett av Manchester United, Føltes ut som en reservelagsoppstilling med noen fra førstelaget som er i opptrening.

Trenerteam?

Lurer veldig på om trenerteamet rundt han er godt nok.

Bortsett fra Mike Phelan så er det veldig tynt. Michael Carrick og Kieran McKenna virker som veldig lettvektere på trener siden, mangel på erfaring.

LETTVEKTERE? Michael Carrick og Kieran McKenna?

Det står full respekt av ryddesjauen Solskjær har gjort med laget, han har gjort som han sa, det skal han ha. Hadde det vært litt mer stang inn, satt straffene som de bommet, unngått alle disse skadene så hadde pipa hatt en annen lyd, men alt avhenger jo av marginer og resultater, så syns veldig synd på Solskjær om dette skulle bli undergangen.

Synes han håndterer media og skjermer spillerne sine veldig bra, men savner litt fandenivoldskhet etter kamper som er drit dårlig, det tar seg ikke helt ut og stå med smil og blink i øyet når man taper kamper eller ikke har hatt skudd på mål. Tror flere hadde satt pris på om han viste den siden av seg selv for å bevise at dette hører ikke hjemme noe sted.

Ole, Ole

Håper Solskjær sitter som manager lenge, ingenting hadde vært mer fotball-romantisk og moro for Norge med en norsk manager i en av verdens største jobber.

La oss håpe det stemmer det som styret kom ut med her om dagen at de bygger for fremtiden og at Ole skal få tid, men akkurat nå føles det ut som kjempe gambling med å si at alle disse unge spillerne er gode nok, når kvaliteten er som den er i de siste kampene.

Jeg vil ikke bytte manager hvert år, så håper mesteparten av fansen kan smøre seg med ekstra tålmodighet og styret ikke lar seg rive med av media og en rekke med dårlig resultater som kommer til å komme seinere i sesongen også. Nå har de valgt ut denne veien. Så får de stå i det og håpe det gir avkastning i det lange løp.

Glory, Glory!


Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som en del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til leserbrev@united.no. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.