– Er dette virkelig eller drømmer jeg?

Aiman Sahouli synes det er litt vanskelig å gjøre opp en mening om hvem som burde overta på permanent basis.

Av: Aiman Sahouli

Etter syv strake seiere så er det veldig vanskelig å ikke la seg rive med, vår kjære landsmann og United-legende Ole Gunnar Solskjær er vikarierende manager for klubben vi elsker!

Kan det egentlig bli så mye bedre enn dette? Svaret for det fleste er sannsynligvis nei. Solskjær har kommet inn som en reddende engel fra intet og berget en sesong som på mange måter var over for 5 små uker siden.

United fansen var ulykkelige og splittet, spillerne så ut som de ikke likte jobben sin og motstander fansen sang «Mourinho we want you to stay».

På toppen av det hele så spilte vi en type fotball med veldig lite underholdningsverdi og generelt lite å glede seg over. Det kunne egentlig ikke bli mye verre og min tid som lojal Manchester United fan ble virkelig satt på prøve, men en trofast supporter støtter klubben sin i medgang og motgang, og United ble alltid prioritert! 

Akkurat nå så føles det som at jeg får noe igjen for det, fantastisk underholdende fotball, tre poeng etter tre poeng, smil på tribunen og bitre motstanderfans som klager over mediedekningen og snakker ned hver eneste seier! Nøyaktig slik vi vil ha det.

Hated Adored but never ignored i kjent United stil. Og det aller beste er at en United legende som i tillegg er norsk sitter i sjefstolen!

Har vi funnet vår permanente manager ?

For undertegnede så er det alt for tidlig å komme med en konklusjon allerede nå, Solskjær ble ansatt som en midlertidig løsning, mens styret samtidig jobber med å hente inn arvtageren til (La oss prøve på nytt) Sir Alex Ferguson.

Jobben til the babyface-assassin var i utgangspunktet å få skuta på rett kjøl igjen, spille offensiv fotball og ikke minst bringe fansen sammen igjen. Solskjær har etter denne glimrende starten gjort seg selv til en outsider til den permanente jobben! Men enn så lenge så er han nettopp det, en outsider!

Ed Woodward og styret er nødt til å treffe denne gangen og gi jobben til riktig mann. Skal man tro mediene så har klubben en shortlist med navn som Mauricio Pochettino, Zinedine Zidane og Gareth Soutgate. Min soleklare favoritt per nå er Pochettino og da er det hjernen som snakker og ikke hjertet, for selvsagt er drømmen Ole Gunnar, ingenting hadde vært bedre enn å gi jobben til en som tilhører oss!  

Disse fem egenskapene mener jeg er veldig viktig for den neste manageren: 

1.Klare bygge et vinnerlag uten å sprenge budsjett

2.Utvikle talenter til verdensklasse 

3.Få det beste ut av spillere og holde de motivert

4.Spille offensiv og underholdende fotball 

5.Gi akademispillere muligheten  

Dessverre for Solskjær så er det et par av disse punktene han ikke rekker å bevise i sin korte periode, men til gjengjeld så har han andre egenskaper som ingen av de andre kandidatene har: 

1. Han er United-fan og bryr seg om klubben like mye som oss, taper vi kamper så vil det gjøre like vondt for han som det gjør for alle fans.

2. Han har et godt samarbeid med Sir Alex Ferguson og kan benytte seg av hans rådgiving når som helst.

3. Han kjenner til lagets største stjerne Paul Pogba ettersom de jobbet sammen tidligere. (Samme med Lingard) 

4. Han er legende i klubben og det vil sitte langt langt inne for de fleste fans før de kritiserer han.

5. Uansett hvor suksessfull han blir så vil han ikke søke andre utfordringer og forlate oss ettersom han er «hjemme».

Disse tingene tror jeg styret ser på som en fordel når de vurderer Solskjær opp mot de andre! En annen ting er hva som skjer på fotballbanen og i garderoben:

Åssen vil laget reagere når vi går på en smell, hva om vi taper to kamper på rad ?

Hva vil skje om Alexis Sanchez og Romelu Lukaku surmuler når tålmodigheten er slutt?

Hvordan reagerer laget hvis vi ligger under en kamp og «må» vinne? 

Klarer vi å sikre oss den viktige champions League-plassen? 

Kommer vi videre i cupene og klarer å utfordre de beste lagene?

Det er fortsatt veldig mange spørsmål som vi ikke har svaret på, og derfor er det viktig etter min mening at styret tar seg god tid før de tar en beslutning, det som er bra nå er at de har flere måneder på seg før de må ta det endelige valget, de rekker å planlegge fremtiden skikkelig og ansette en director of football som mange mener vi trenger, inkludert meg selv.

Fordelen er også at Solskjær ikke blir en mindre legende enn hva han var før han kom, og vi fans vil få minst et halvt år med dette eventyret! Vi har hørt Solskjær uttale seg på pressekonferanser og for meg virker det som at han er klar over at hans jobb er frem til sesongslutt i mai, og han forventer/krever ingenting annet, han vil ha en forståelse om styret ikke velger han. 

Også så er det viktig å huske på at denne «gutten» som Dag Langerød så fint kalte han på en direktesending, kun er 45 år, får han ikke jobben permanent denne gangen nå så er det fullt mulig å gi han jobben om 6 år etter at han har gjort en bra jobb en annen plass.

Tror dermed ikke det er nå eller aldri for Solskjær! 

Ha en flott uke alle sammen! Glory glory


Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som en del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til leserbrev@united.no. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.