Tanker om en ny manager

LESERBREV: Ruben tror LvG snart er ferdig, og deler her sine tanker om hvem som bør være aktuelle kandidater til å ta over etter 64-åringen.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.

Dagens leserbrev er innsendt av Ruben Dahle:

Det spekuleres mye i mediene om hvem som kommer til å ta over for Louis van Gaal når hans tid i United er over. Det eneste som virker sikkert er at nederlenderen er ferdig etter denne sesongen. Mange navn har blitt nevnt, og nye vil komme til, før sesongen er omme. Jeg vil her skrive noen tanker om hvem jeg mener bør ta over, og hva jeg tror kommer til å skje på managerfronten i United denne sommeren. 

Uavhengig av plassering er nok Van Gaals tid i United over. Mannen som skulle reise klubben etter David Moyes’ fatale sesong (7. plass) har dessverre ikke klart å ta United til nye (gamle?) høyder. Etter å ha sløst ut millarder på spillere er situasjonen i United status quo. Nå som min personlige favoritt Carlo Ancelotti er bekreftet klar for Bayern München, fortsetter søket etter Uniteds nye manager.

En mann som ikke er blitt nevnt i media men som jeg mener kan være en god kandidat, er Unai Emery, nåværende manager i Sevilla.

Seville vs Alcorcon - Pre Season Friendly
Sevilla-manager UNAI EMERY

Til tross for en garderobe fylt med stress, noen av de verste bokføringene i idrettshistorien og stjerner som David Villa og David Silva solgt på regelmessig basis, lyktes Emery i å få Valencia til sjetteplass i sin første sesong, etterfulgt av tre påfølgende tredjeplasser. Selvfølgelig bak Real Madrid og Barcelona. Herfra dro han til Spartak Moskva. Oppholdet i Russland ble en fiasko og etter å ha blitt sparket ble han manager for Sevilla hvor han bl. a. har vunnet Europa League to sesonger på rad (13/14 0g 14/15).

Emery har i likhet med van Gaal rykte på seg for å være en veldig krevende manager, men i motsetning til treskoen er han meget god på relasjoner. Han er også veldig opptatt av taktikk, men gir spillerne en større frihet enn det strupetaket van Gaal har innført i United.

Manchester United er en klubb der angrepsfotball står veldig høyt. Noe som har blitt ropt fra Stretford End denne sesongen (attack, attack, attack!). Derfor tror (og håper) jeg managere som José Mourinho, Max Allegri, Diego Simeone etc. ikke er aktuelle.

I motsetning til Diego Simeone har ikke Unai Emery klart å vinne La Liga. 
Han har derimot tatt over en klubb som var i ingenmannsland da han ankom Sevilla og fått dem til å være seriøse aktører både i Spania og ikke minst Europa. Noe han også tildels lyktes med i Valencia.

Jeg tror tiden er inne for han å prøve seg i en større klubb, og det hadde vært interessant å se han i en klubb som Manchester United.

Det har blitt mye snakk om «the United way» og det bringer meg til min andre kandidat: Ryan Giggs.

Manchester United Team Group Photocall
RYAN GIGGS – «the United way»

Ryan Giggs er kanskje bare en naiv drøm vi United-supportere har. La oss være ærlige, mannen har null å vise til på dette nivået. Han ledet United i fire kamper etter at David Moyes fikk sparken, der han tok 7 av mulige 12 poeng. Ikke så aller verst muligens, men det er selvfølgelig altfor lite å bedømme han utifra.

Det som teller for Giggs er at han kjenner klubben ut og inn. Han har vært en del av United i hele 24 år og er Uniteds mest dekorerte spiller gjennom tidene. Til tross for at han ikke har erfaring på øverste nivå, var han i 2010 halvveis med sin UEFA Pro Lisens. Den høyeste trenerlisensen i Europa. Det er nå seks år siden og det bør vel være naturlig å tro at han nærmer seg slutten på den?

Louis van Gaal har sagt han tror det blir Ryan Giggs som tar over for han, Sir Alex Ferguson har sagt han stiller som rådgiver dersom Giggs skulle være mannen som leder United videre, og det er ingen tvil om at Giggs er en mann som ønsker denne jobben. Han er for offensiv fotball, han er «the United way», han kjenner klubben og han er en vinner.

Pep Guardiola hadde bare én sesong som B-trener i Barcelona før han tok over A-laget…

Jeg tror, drømmer og frykter at Ryan Giggs er manager for Manchester United når 2016/17-sesongen sparkes igang.

Ellers tror jeg dette blir resultatet:

Manchester City: Pep Guardiola. Venter vel bare på bekreftelse? 
Arsenal: Arsène Wenger fortsetter, til tross for potensielt ligagull.
 
Chelsea: Diego Simeone. Perfekt for Chelsea.
 
Atlético Madrid: Jorge Sampaoli. Tar over for overnevnte.
 
PSG: José Mourinho. Laurent Blanc tar ikke PSG til CL-gull. Da er det ut. PSG eneste av tilgjengelige klubber som er store nok. De er også glad i store navn, noe Mourinho helt klart fortsatt er.

Powered by Labrador CMS