Problemene stikker dypt

LESERBREV: Uniteds problemer er mange og omfattende, mener dagens leserbrevskribent.

Publisert Sist oppdatert

Dagens leserbrev kommer fra Raine Hansen som sier tilknytningen til klubben aldri har vært sterkere enn nettopp nå. 

Av: Raine Hansen

«Helt personlig så er jeg blant de som er mer spent på hva som faktisk kommer til å skje nå, enn å kreve at alt skal skje på den og den måten. Dette fordi mitt inntrykk, dessverre, er at United har problemer på mange områder. En ny manager kan selvsagt bedre resultatene på førstelaget, men årene etter Sir Alex har gjort det klart at selv om vi på en del områder er verdens største klubb, så er vi langt i fra verdens beste klubb på enda flere områder.»

Stiller meg 100 % bak den uttalelsen av Dag Langerød, ansvarlig redaktør i supporterklubben.

Tror nok problemet ligger dypere en kun manager og spillestil. Etter over 20 år lang fest med Sir Alex så har vi tidenes bakrus. Ekstremte utskiftinger i stall og stab. Ikoner, legender og bærebjelkere bort. Til og med direktør har blitt byttet. Feil valg av ikke bare en, men kanskje to managere.

For svakt

Det er heller ingen hemmelighet at Ferguson ikke la igjen den beste stallen å bygge videre på, de fleste ble «lurt» av kvaliteten til laget først og fremst på grunn av SAF sin vanvittige egenskap til å få det beste ut av alle. Legg til over 3 milliarder norske kroner bruk til spillerkjøp for dårlig de siste to – tre år og vi sitter igjen med ALT FOR LITE kvalitet.

IKKE BRA NOK: Louis van Gaal har fått hentet inn mange nye spillere, men de har ikke vært gode nok, mener forfatteren av dagens leserbrev
IKKE BRA NOK: Louis van Gaal har fått hentet inn mange nye spillere, men de har ikke vært gode nok, mener forfatteren av dagens leserbrev

Poenget er at et fall ble å komme, naturlig nok, og under det fallet så hadde vi ikke rett mann til å begrense fallet (Moyes) og vi burde kanskje forstått at det kom, uansett. Både supportere og ikke minst styret til klubben vår. Men jeg klandrer ikke noen da vi alle rett og slett var blitt litt så bortskjemt og komfortabel med all suksess de siste to tiår at det var litt uvirkelig å forutse hvordan situasjon nå er. Kall oss gjerne naive for det synes jeg vi har vært.

Selv om LVG kom til Champions League første sesong og ligger greit an til å gjenskape det den her sesongen så er dagens fotball så underholdingsvare og markedsorintert at vi taper terreng for hver dag som går med prosjekt Louis Van Gaal. Manchester United har ikke tid til å vente på at laget en dag skal bli god igjen, vi trenger først og fremst – resultater nå! Jeg har ikke mistet all håp på at det kan skje under vår nederlandske sjef, men saken er nå slik at det må komme, nå, neste kamp og kampen etter.

Ferdig! Det er ingen vei utenom. Det brenner under føttene til Van Gaal og hvis vi ser på pengene han har fått til dispensasjon så føler jeg ikke han har rett til å alltid referere til at det er en prosess, at han holder på å bygge opp et lag og filosofien tar tid.

Tar vi en titt på spillerstallen så er jeg av den klare oppfattningen at det mangler en del. Både ledersikkelser og den berømte x-faktoren som alle topplag trenger.

Se på stammen i laget. La oss ta de tre beste beste utespillerne fra forsvar til spiss. Chris Smalling, Schweinsteiger og Martial. Ta med vår beste kantspiller i år og det er Jesse Lindgard eller Mata. Så kan du sammenligne med de tre, fire største klubbene i verden. Det er tydelig at vi ikke har gode nok spillere til å kjempe om Champions League tittelen.

Drømmer om Pep

Hvis vi skal vinne Premier League med dagens mannskap så trenger vi flaks og det har vi forsåvidt hatt. Chelsea er i krise, City har feilet flere ganger og Arsenal er forsatt Arsenal. Og nå er Arsenal favoritter, den evige fireren. Likevel så synes jeg det har vært for lite fokus på Manchester United sitt lag og mangler. Når unge Memphis og Martial skal ha så mye ansvar å skyte oss til ligagull i sine første sesonger i Premier League så er det en tydelig pekepinn på at stallen er for veik.

DRØMMEN: Pep Guardiola er mannen som burde overta United, mener forfatteren av leserbrevet.
DRØMMEN: Pep Guardiola er mannen som burde overta United, mener forfatteren av leserbrevet.

Og vi alle vet hvordan det står til med Wayne Rooney om dagen.

Så hva nå? Mourinho er ledig. Og han har forståelig nok meget lyst på United-jobben så skapes det mye snakk og ikke minst hodebry for United-styret. Han har på mange måter alt det vår klubb trenger akkurat nå. Han har en fantastisk CV å vise til og er en sterk leder, har et stort renomme og tiltrekkningskraft. MEN. Person, oppførselen og støyet rundt han som dere alle vet strider veldig i mot familieklubben Manchester United.. Det blir spennende å se hva de velger. Pep er for meg og mange andre her drømmen men han har sterke tilknyttninger til styret i den blå delen av Manchester.

Så vi sitter igjen med Van Gaal eller en av vår største legender i Ryan Giggs. Giggs som caretaker så det kan jobbes med den langsiktige eller Van Gaal ut sesong. Kanskje Pep kan overtales, hvem vet. Men akkurat nå er han uaktuell.

Som jeg ser det hvis vi skal bytte manager NÅ så er det kun to alternativer. Mourinho eller Giggs. Begge mest sannsynligvis kortsiktige løsninger. Hvis ikke klubben vår tar en råsjanse på Giggs. Jeg er i hvertfall meget spent på om Louis Van Gaal får sitte ut kontraktstiden, det sårer med to managerbytter på kort, kort tid men for meg er det den riktige løsningen. Nå eller til sommeren.

Alt jeg vil er at Manchester United  skal vinne fotballkamper igjen, gjerne på en pen måte.

God jul ! 🙂

Powered by Labrador CMS