LESERBREV: – Pool-kampen kan bli avgjørende

Raine skriver om sitt forhold til Liverpool før helgas storkamp.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan.

Om Liverpool-kampen

Av: Raine Hansen

Hvor viktig er lørdagens match?

Det viktigste oppgjøret mellom Man United og Liverpool på mange, mange år.

Jeg så min første kamp rundt 1996, ble frelst en maikveld i 1999 og fra 2002 så begynte jeg å følge med på ordentlig og Manchester United ble en del av livet mitt (med andre ord den vanlige klisjen). For de fleste her så påvirker klubben faktisk vårt liv, litt eller mye, på en eller annen måte. Og ingen enkeltkamp gir mer følelser en den som kommer til helgen. INGEN.

Vi er i en utfordrerposisjon jeg aldri har opplevd før og vi er en utfordrerposisjon jeg noe naivt ikke trodde ble så «berg og dalbane» etter SAF sin avgang. Men her er vi og jeg føler mye om dagens United, men kanskje mest av alt føler jeg en usikkerhet.  Jeg er ikke helt sikker på om troppen er stor nok, om spissplassen er godt nok rustet og om forsvaret holder samme klasse de har vist hittil i sesongen. Jeg vet heller ikke hvem som skal stå i mål mot Liverpool – ei eller om Uniteds spillestill er den riktige veien å gå.

Jeg hater å tape mot Liverpool, jeg hadde glemt mye av det hatet, men 13/14 sesongen hvor de havnet på andre plass og vi på syvende gjorde noe med meg og sikkert mange av dere. Jeg fikk føle på meg at Liverpool var bedre enn oss, at de fullt fortjent gjorde en mye bedre sesong enn oss og at de havnet FEM plasser over oss på tabellen.

Jeg vil ikke føle det igjen.

Smaken av seier er en smak som skal nytes, hver gang.

Hvorfor er rivaloppgjøret viktigere enn på mange år?

Det er viktig at utviklingen går fremover, om ikke vi vinner sesongen i år så må vi i hvertfall gjøre det bedre en fjoråret. Mye bedre eller litt bedre – vi MÅ gjøre det bedre. Vi kan kan ikke gå i samme spor som lørdagens motstander gjorde for 25 år siden! Min mening er at slike oppgjør ofte kan definere en sesong. Det er tidlig i sesongen og det er blandet stemming i/for Man United, anerkjente aviser melder til og med at et par av de erfarne spillerene i troppen har banket på kontoret til vår nederlandske sjef.

Jeg tror ikke stallen sin selvtillit er på topp og jeg mener en seier og helst god kamp i Premier League’s største rivaloppgjør vil gjøre underverker for hele klubben og gi spillerne akkurat det de trenger – Tro, glede, positiv opplevelser og selvtillit!

Ingen klubb er bedre å få det på bekosting av en Liverpool.

Jeg har en guilty pleasure og er av den oppfattning at Liverpool har kjøpt spennende, har en ganske god stall og med flyt kan de bli farlig og en direkte konkurrent for United. Oppgjøret kan til og med definere prosjektet Van Gaal (too far?).

Wayne Rooney.
Wayne Rooney.

Ja, når jeg tenker på United så er det en del usikkerhet og spørsmål, men jeg har også, mest av alt, massevis av tro. Jeg tror Wayne Rooney kan score over tjue mål, jeg tror Blind kan overraske alle og være en god stopper hele sesongen, jeg tror Depay kan bli årets unge spiller og at Martial kan bli en hit. Jeg tror på prosjekt Louis Van Gaal. Jeg tror vi kan knuse Liverpool.

Powered by Labrador CMS