– Jeg er i tvil om Pochettino

Dagens innsender legger ikke skjul på at han foretrekker Solskjær fremfor Pochettino.

Publisert Sist oppdatert

Solskjærs masteroppgave

Skrevet av Jens Olav Edvardsson Moe

Jeg heter Jens Olav Moe, 18 år og student. Jeg er lidenskapelig opptatt av sport, og spesielt fotball. Manchester United har alltid vært favorittlaget, og det kommer det alltid til å være. Jeg har gjort meg opp noen tanker om managersituasjonen i verdens største klubb og de kommende kampene.

Hvem leder Manchester United neste sesong? Det er et spørsmål som blir stilt ofte i disse dager.

Da Ole Gunnar Solskjær ble ansatt som midlertidig manager i verdens største fotballklubb, var vel tanken til både supportere og styre i Manchester United at han bare skulle være midlertidig og en ny manager skulle ta over etter denne sesongen.

BEDRE ENN FORVENTET: Ole Gunnar Solskjær.

Spørsmålet er om den tanken har endret seg?

Solskjær og laget har jo levert mye bedre enn hva som var forventet. Den stemninga og gleden som er i og i rundt klubben akkurat nå har vel ikke vært slik siden Sir Alex ledet laget for siste gang. Spillerne leverer, spillerne er fornøyde, styret er fornøyde og supportere er fornøyde. Hvorfor ikke bare eventyret fortsette i stedet for å ta nok en sjanse med en helt ny manager?

Det er helt naturlig at vi nordmenn blir veldig partiske når det gjelder Solskjær. Alle er stolte over at en nordmann får denne sjansen og vi vil selvsagt at dette skal fortsette. Det er utrolig vanskelig for oss som ikke sitter i styret å dra en konklusjon når vi ikke aner hva de mektigste personene i klubben tenker. Det er jo faktisk de som må ta denne avgjørelsen etter hvert, men den blir nok mye vanskeligere enn de hadde sett for seg!

Hvem kan utfordre Ole Gunnar Solskjær?

Det heteste navnet er nok Mauricio Pochettino.

Ifølge de fleste eksperter og United- kjennere er han den mannen som bør ta over Manchester United etter at Ole Gunnar Solskjærs kontrakt går ut. Jeg forstår egentlig den tanken, men jeg er ikke helt enig i den heller.

Hva har han egentlig oppnådd i Tottenham?

Han har ikke vunnet noen titler. Ja, de er topp fire hvert år og i år er de også med i tittelkampen, men laget er fortsatt det samme. De vinner kampene sine, selv på dårlige dager. Men er det virkelig nok til å ta over en så stor klubb som Manchester United? Jeg er i tvil.

TVILER: Innsenderen av leserbrevet har ikke latt seg overbevise av Mauricio Pochettino.

Det som taler for Pochettino er jo at han beholder spillerne sine og får dem til å levere kamp etter kamp, men de har heller ikke vunnet noe? Personlighet er også veldig viktig for oss supportere og den ser jeg ikke helt hos Pochettino dessverre.

David Moyes hadde ikke sterk nok personlighet og væremåte til å lede dette laget og det hadde heller ikke Louis Van Gaal. Jose Mourinho hadde det, men der ble det kanskje litt for mye av han og ikke selve laget.

Solskjær setter alltid laget foran seg selv og det er slik det må være. I tillegg er han en humørspreder som skryter av spillerne når de gjør noe bra, men han sier også ifra når han ikke er fornøyd.

Solskjær sitter mye i stolen sin under kampene sine, men du kan også se hvor ivrig han er når han sitter der og diskuterer med resten av teamet sitt og når han ikke er fornøyd er han raskt nede i teknisk sone og gir klare instrukser.

Pochettino er en altfor rolig type til å lede dette laget. Han virker veldig rolig og stille, og det tror jeg ikke supporterne vil ha dessverre.

Forresten, hvorfor blir Zidane, Blanc og Allegri avskrevet og ikke nevnt i denne diskusjonen? Det forstår ikke jeg. Disse bør jo være like store kandidater som Pochettino?…..

Det er mange ting som taler for og imot, men den største fordelen med Solskjær er at han kjenner Manchester United utrolig godt. Pochettino må på en måte begynne helt på nytt og da blir det fort ett år med prøving og feiling, og det tror jeg ikke vi supportere vil ha mer av nå. Vi vil mye heller fortsette den gode flyten med Solskjær, i stedet for å begynne på et nytt ukjent kapittel.

Masteroppgaven

Det er selvsagt viktig å vinne mot smålagene i ligaen, men det er enda viktigere å levere i store kamper mot store lag. Topp 4 er selvsagt første prioritet akkurat nå, sammen med FA cupen. Den kampen vi supportere gleder oss mest til er nok PSG. Tenk om vi skulle slå ut en av de absolutt største favorittene i årets Champions League! Gjør vi det i tillegg til at vi kommer Topp 4, så har i alle fall Solskjær levert en kjempesøknad om å få fortsette i jobben.

SEIER MOT PSG: Så nærmer det seg en kjempesøknad av Ole Gunnar Solskjær.

Mot Fulham ble en del spillere hvilt, noe som var helt rett. Jeg er ganske sikker på at Solskjær har funnet sin faste 11er og den stiller han nok opp med mot PSG også. Eneste spørsmålet er egentlig på stopperplass.

Lindelöf er selvskreven, men hvem skal være den gode hjelperen? Jeg ser for meg at valget står mellom Bailly og Smalling. Smalling har jo vært skada en god stund, men leverte en god kamp mot Fulham. Han er også ganske rutinert og har spilt en del store kamper før, men han er kanskje ikke helt i kampform ennå. Derfor tror jeg farta til Bailly blir det Solskjær går for. Da blir laget seende sånn ut i sin helhet:

De Gea
Young Bailly Lindelöf Shaw
Herrera Matic Pogba
Lingard Rashford Martial

Det absolutt viktigste mot PSG blir å holde nullen hjemme på Old Trafford, da har vi allerede skaffet oss ett veldig godt utgangspunkt før returoppgjøret i Paris. Det som er så deilig er at vi skal møte Chelsea og Liverpool etter hjemmekampen mot PSG, det blir utrolig gøy og veldig spennende. Jeg tror alle supportere gleder seg til hver kamp nå, og det med god grunn.

Det føles fortsatt veldig uvirkelig at en nordmann er manager i verdens største klubb og måtte eventyret bare vare…


Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som en del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.

Powered by Labrador CMS