– Tilbake på sitt beste

Ex-Red Lee Sharpe har tro på sin gamle klubb foran lørdagens Manchester-derby.

Publisert Sist oppdatert

Den nå 45 år gamle ex-vingen var i løpet av en åtte år lang Old Trafford-karriere med på å vinne syv store troféer, deriblant tre i Premier League, før han i 1996 ble solgt til Leeds. Men selv om det har gått 20 år siden denne overgangen, har Sharpe aldri glemt sin gamle klubb. 

Nå gleder han seg over å se et Manchester United som etter hans mening er tilbake for fullt etter tre skuffende sesonger.

Han anser bortemøtet med Hull like før landslagspausen som et godt eksempel på nettopp det:

“Under Louis van Gaal synes jeg de var litt sedate i jakten på et sent vinnermål. Dette derimot, var som Alamo.”

Lee Sharpe

– Den kampen fikk meg til å tenke på gamle United, sier Sharpe til Omnisport, ifølge FourFourTwo. Han berømmer Hulls defensiv for å ha gjort det vanskelig for gjestene, men synes også at det lå i kortene at muren før eller senere ville sprekke.

– Under Louis van Gaal synes jeg United var litt sedate i jakten på et sent vinnermål. Dette derimot, var som (slaget om) Alamo.

– De presset på i de siste 20 minuttene, og scoret til slutt i gode, gamle «Fergie time», konstaterer en imponert Sharpe, og synes at Mourinhos menn virker sterke i alle lagdeler.

– Manageren har brakt inn høykvalitetsspillere i nødvendige posisjoner, og resten av laget har hevet seg til deres standard, mener han.

– Fordel United

Når det gjelder helgens derby synes Sharpe det på mange måter er synd at City må stille uten sin karantenerammede spiss, Sergio Agüero.

– Man ønsker jo å se begge lag gå til kamp med sine beste mannskap. Nå, ettersom han (Agüero) er en helt spesiell spiller som kan score mål ut av ingenting, aner jeg en liten fordel til United. Uansett kommer det til å bli en kolossalt intens høykvalitetskamp med mange fantastiske spillere og «100 miles-i-timen»-fotball.

– Jeg forventer meg et fyrverkeri, avslutter Lee Sharpe, mannen som scoret det avgjørende målet da United sendte City ut av FA-cupen med sin 2-1-seier i februar 1996:

Powered by Labrador CMS