Drømmemål av Lauren James

Solid seier for kvinnelaget.

United tok imot Leicester City hjemme på Leigh Sports Village søndag ettermiddag.

Det endte oppskriftsmessig med en solid seier til Casey Stoneys lag.

Det var liten tvil fra starten av om hvilket lag som var best, men Leicester så i starten ut til å ha lært litt av 0-7-tapet i februar, og lå kompakte, og klarte en stund å hindre United i å komme til de aller største sjansene.

Etter litt over et kvarter kom uansett det første målet, og det var toppscorer Mollie Green som satte ballen i mål etter en Ella Toone-corner som ga revene trøbbel i eget felt.

TOPPSCORER: Mollie Green.

To finfine langskudd

Lauren James doblet Uniteds ledelse med et aldeles nydelig mål fra distanse med venstrefoten – kanskje det flotteste vi har sett denne sesongen.

Kirsty Hanson satte ballen i mål noen minutter etter dette, etter et innøvd cornertrekk, men det ble annullert.

Rett før pause fikk hun uansett målet sitt, da hun scoret med et langskudd som keeper kanskje burde tatt. 3-0, noe som også var stillingen til pause.

Et videoklipp som egentlig ikke får så godt frem hvor vakkert målet var:

Revemareritt og redusering

Ella Toone ble månedens spiller i divisjonen i februar, blant annet takket være fire (!) mål mot Leicester.

Denne gangen ble det bare ett, men det var i det minste et svært så vakkert mål. Etter nydelig forarbeid av Jess Sigsworth, så lobbet Toone ballen vakkert over keeper og inn.

United slipper sjeldent inn mål, og derfor var det litt skuffende at Leicester kom seg inn i bakrom ved noen anledninger, og på en av de situasjonene reduserte Libby Smith for gjestene – bare det andre ligamålet United har sluppet inn på hjemmebane denne sesongen.

FEM MÅL MOT LEICESTER DENNE SESONGEN: Ella Toone.

Endelig Sigsworth-mål

Jess Sigsworth har ofte vært blant Uniteds beste, og hadde forarbeidet til flere av målene i denne kampen, men hadde ikke scoret i ligaen siden november.

Det ble det slutt på med rundt 25 minutter igjen av kampen. Alex Greenwood slo inn på bakerste stolpe til Amy Turner, som sendte ballen inn fremfor mål, der Sigsworth bare kunne sette ballen i mål fra kort distanse.

Sigsworth ble også kampens første tomålsscorer. Lauren James slo en strålende pasning gjennom, Sigsworth kom på et like strålende løp, og hun unngikk den utrusende keeperens takling, før hun satte ballen i mål.

Opprykksrival Durham vant også søndag, men United har fortsatt tilsynelatende god kontroll på opprykket (to poeng foran Durham), to kamper færre spilt) – men vi har noen tøffe bortekamper fremover.

TOMÅLSSCORER: Jess Sigsworth, her sammen med Mollie Green.

Manchester United 6–1 (3-0) Leicester City

FA Women’s Championship
Leigh Sports Village, 10. mars 2019, 13.00

Mål: 1-0 Mollie Green (16.), 2-0 Lauren James (22.), 3-0 Kirsty Hanson (44.), 4-0 Ella Toone (48.), 4-1 Libby Smith (58.), 5-1 Jess Sigsworth (67.), 6-1 Sigsworth (84.).

Manchester United: Siobhan Chamberlain – Martha Harris, Amy Turner (C), Millie Turner, Kirsty Smith – Lauren James, Mollie Green, Ella Toone (Charlie Devlin, 56.) – Kirsty Hanson, Jess Sigsworth, Leah Galton (Alex Greenwood, 59.).
Innbyttere: Emily Ramsey, Lizzie Arnot, Aimee Palmer.

Vi oppdaterer med de viktigste hendelsene fra oppgjøret.

1: Kampen er i gang i solskinnet i Leigh.

16: MÅL. 1-0 til United. En corner lander på hodet til Millie Turner. Headingen blokkeres, men Mollie Green plukker opp ballen og får satt den i mål. Ingen enkel avslutning, egentlig.

22: MÅL. WOW. FOR et mål av Lauren James! Kanskje det beste målet for kvinnelaget denne sesongen. Plukker opp ballen, og fyrer av fra distanse med venstrefoten. Ballen suser inn i hjørnet, oppe ved krysset. Rett og slett vakkert!

25: United setter ballen i mål igjen etter et innøvd cornertrekk, men det annulleres for offside. Ser riktig ut. Det var for øvrig Kirsty Hanson som satte ballen i mål.

44: MÅL! Kirsty Hanson med et herlig langskudd. Får ballen fra Jess Sigsworth etter et innkast. Ikke helt patent keeperspill. MUTV-kommentatorene mener Casey Stoney sannsynligvis har identifisert langskudd som et problemområde for Leicester.

PAUSE. Fortjent ledelse til United, med Lauren James’ mål som høydepunktet.

46: Andre omgang er i gang.

48: MÅL! Herlig lobb av Ella Toone! Nydelig forarbeid av Jess Sigsworth også.

56: BYTTE: Charlie Devlin kommer inn for Toone.

58: MÅL. Smith reduserer for Leicester. To ganger på kort tid at Leicester har kommet seg inn i Uniteds bakrom.

59: BYTTE: Alex Greenwood kommer inn for Leah Galton.

67: MÅL! Jess Sigsworth setter ballen i mål fra kort hold! Hennes første ligamål siden november.

84: MÅL. Jess Sigsworth blir kampens første tomålsscorer! Runder keeper og setter ballen i mål etter et nydelig gjennomspill av Lauren James. Strålende løp av Sigsworth også.