– Latterlig å tro at jeg spyttet med vilje

Ander Herrera åpner opp om det meste i et stort intervju.

Publisert Sist oppdatert

Han kom i fokus etter snuoperasjonen mot Manchester City, Ander Herrera.

På vei ut av banen spyttet han nemlig ned på City-logoen, men var det med vilje eller ikke?

Det kunne blitt et av de spørsmålene som forble ubesvart, men nå har Uniteds 28-åring gitt et langt intervju til Mundo Deportivo.

– Det er latterlig å tro at det er noe jeg kunne gjort med vilje.

– Jeg ante ikke hva jeg spyttet på, og så det først etter at det kom bilder av det.

– Jeg vet imidlertid godt hvem som ønsket å fokusere på det i stedet for at vi hadde snudd derbyet til seier, sier han.

Han avslører også at det ikke har vært veldig stort fokus på City-seieren på treningsfeltet denne uka.

– Seieren i seg selv var ingenting å feire, men rent mentalt var det lettelse. Uniteds historie handler om titler, ikke å vinne et derby. Det vet vi. Samtidig var det viktig å stoppe City i å vinne Premier League mot oss. 

– Underveis i kampen tenkte jeg på de 4.000 supporterne som var der, og som hadde fortvilt hvis vi hadde tapt og det ble en del av historien.

Herrera sier i intervjuet at han definitivt blir i United ut kontraktsperioden (til sommer 2019), men er samtidig ærlig på at han ikke vet hva som da skjer, foruten at samtaler pågår om fremtiden.

Han er klar på at Mourinhos data om at pila peker rett vei stemmer, men innrømmer samtidig at United fortjente å gå ut av Champions League.

– Det gjorde vondt, men Sevilla var bedre enn oss. Jeg var ikke med, så det vil være urettferdig å si så mye om det som skjedde. Det eneste jeg kan si er at Sevilla fortjente avansementet, men at vi ønsker en ny sjanse neste sesong.

Herrera startet 27 Premier League-kamper forrige sesong, men har grunnet skade og dårlig form kun startet ni denne sesongen.

Han klager imidlertid ikke.

– Jeg lever drømmen jeg hadde siden jeg var liten, så jeg lider ikke. Det er helt motsatt.

– Jeg gleder meg over å komme inn i garderoben hver dag, trene, se arenaer fulle av mennesker og ta bilder sammen med fansen som venter på oss på utsiden av Carrington.

– Jeg vil gjøre alt jeg kan for å få maksimalt ut av denne karrieren.

– Selvsagt er man enda mer fornøyd når man spiller, men det gir meg også en godfølelse når jeg kan dra hjem og tenkte tilbake på at jeg har gitt alt på dagens trening.

– Matic har nok ikke gjort det lettere for meg, men han er ren kvalitet. Jeg ønsker uansett å gi manageren muligheter, sier Herrera.

Og skryter av Mourinho som en helt annen person internt enn man får inntrykk av via TV-skjermen.

– Han støtter deg hele veien hvis du gir alt for ham. Som medmenneske er han direkte, og han har ingen problemer med å si hva han tenker.

– Hvorfor sees han på som den store stygge ulven?

– Fordi han er så komfortabel i den rollen.

– En av de tingene jeg setter mest pris ved ham er at Mourinho ikke bryr seg om hva noen sier om han.

– Det er en brutal kvalitet, egentlig, fordi mennesker gjerne blir påvirket av hva andre sier, men han lar seg ikke påvirke av det.

– Dem forestillingen folk på utsiden har av Mourinho er totalt annerledes enn den han gir internt. Internt er han nemlig ikke den seriøse eller «sinte» personen man ser i møtene med pressen.

Så drømmer Herrera om ligagullet han fortsatt ikke har fått med United.

– Vi kan ikke ta noe bort fra Citys sesong, men i alle andre utgaver av Premier League ville vi vært i gullkampen.

– Om vi kan matche eller forbedre det vi har gjort denne sesongen, i 2018/19-sesongen, så kommer vi til å være med i kampen, sier han.

Powered by Labrador CMS