Jonny Evans var den eneste av United-spillerne som spilte en viktig landskamp i kveld, men mange andre var involverte i privatlandskamper. Se oversikten her.

Denne uken spilles det rundt omkring i hele Europa, og også ellers rundt omkring i fotballverdenen. I utgangspunktet var 15 United-spillere tatt ut til forskjellige a- og U21-landslag, men etter at Englands kamp mot Nederland ble avlyst på grunn av opptøyer i London, og Patrice Evra måtte melde forfall på grunn av skade, er antallet nede i ni.

Kamper tirsdag

Irland U21 – Østerrike U21 2-1

Robbert Brady, som for tiden er på lån i Championship-klubben Hull City, ble den store helten på Showground i Sligo tirsdag kveld, da han i løpet av kampens siste 20 minutter snudde 0-1 til 2-1 for Irland. Østerrike hadde tatt ledelsen etter 68 minutter, men kun fire minutter senere utliknet Brady med en heading i vinkelen. Kampen så ut til å gå mot 1-1, men på overtid ble Brady felt inne i Østerrikes 16-meter, og dommeren pekte på straffemerke. Brady var iskald fra 11-meteren og sikret Irland seieren.

Kamper onsdag

Nord-Irland – Færøyene 4-0

Jonny Evans var den eneste av United-spillerne som spilte en virkelig viktig landskamp denne kvelden. Mens de United-representantene skal spille privatlandskamper, skal nemlig Nord-Irland ut i EM-kvalikk mot lilleputt Færøyene. Nord-Irland var storfavoritter på forhånd, og etter at Aaron Hughes scoret sitt første landslagsmål – i sin 77. landskamp – etter fem minutter, var det i realiteten ingen tvil om hvor poengene skulle ende.

Nord-Irland vant til slutt 4-0, og Jonny Evans spilte hele kampen i forsvaret. Han bidro også med en målgivende pasning på 3-0-målet. Evans og co. ligger etter kveldens kamp på en tredjeplass i puljen – to poeng bak andreplasserte Slovenia, men med én kamp mindre spilt.

Irland – Kroatia 0-0

Darron Gibsons klubbfremtid er i det blå, men det hindrer ikke Giovanni Trapattoni å ta midtbanespilleren ut på laget. Gibson spilte hele kampen for Irland, og markerte seg med et skuddforsøk og å pådra seg et gult kort.

Skottland – Danmark 2-1

Anders Lindegaard ble truet med bot av Sir Alex om han våget å stå bra mot sjefens landsmenn i kveld. Dette ville tydeligvis landslagssjef Morten Olsen unngå, og valgte å holde Lindegaard på benken hele kampen. Skottland vant kampen på Hampden Park 2-1.

Portgual – Luxembourg 5-0

Vi skrev tidligere idag at ingen ville bli overrasket om Portugal sendte Luxemnbourg hjem med fem eller seks i sekken, og Portugal innfridde forventningene. Hugo Almeida (2), Helder Postiga, Fabio Coentrao og ex-red Cristiano Ronaldo scoret målene i Faro. Nani kom inn i pausen, men måtte denne gang gå målløs av banen. Han noterte seg dog for en målgivende pasning.

Russland – Serbia 1-0

Nemanja Vidic vendte i kveld tilbake til landet han spilte klubbfotball i før han kom til United i januar 2006, da Serbia møtte Russland på Luzhniki Stadion i Moskva. United-kapteinen måtte imidlertid se at Russland ble for sterke i kveldens kamp – som endte 1-0 etter en scoring av Pavel Pogrebniak.

Senegal – Marokko 0-2

Også på det afrikanske kontinent ble det det privatlandskamper i kveld, og Mame Biram Diouf var med i Senegals tropp når de tok imot Marokko i kveld. Senegal tapte 0-2.

Nord-Irland U21 – Færøyene U21 4-0

Oliver Norwood og hans lagkamerater skulle – som a-landslaget – ut i EM-kvalifiseringskamp mot Færøyene onsdag ettermiddag. Dette var andre kamp i gruppespillet, etter at den første kampen endte 0-0 borte mot nettopp Færøyene i vår. Det eneste som gjaldt for Nord-Irland var 3 poeng, og akkurat som a-landslaget vant U21-laget 4-0. Norwood spilte hele kampen for nordirene.

Italia U21 – Sveits U21 1-1

Federico Macheda og Italia møtte Sveits på hjemmebane onsdag kveld. Macheda hadde før kveldens kamp scoret fire mål på ni kamper for det italienske U21-laget, men noterte seg ikke for ytterligere scoring i løpet av de 45 minuttene han fikk spille etter at han kom inn i pausen.

Spillere som Darren Fletcher, Javier Hernandez og Antonio Valencia – som er fast inventar på sine landslag – har slitt/sliter med skader, og er på Carrington. Det samme gjelder den brasilianske trioen Anderson, Fabio og Rafael – samtlige ble oversett av landslagssjef Mano Menezes.