De Gea reddet Spania

Uavgjort i United-duellen mellom Darmian og Mata/De Gea. Flere andre var også i aksjon.

Publisert Sist oppdatert

Juan Mata scoret et av målene da Spania vant EM-finalen over Italia i 2012, og torsdag kveld møtte lagene hverandre igjen. Men denne gangen stod det mindre på spill, da det i dette tilfellet var snakk om en treningskamp.

Kampen kunne likevel være viktig for å vise seg frem, vise at en har noe i landslagselleveren å gjøre, spesielt når en spiller for et så godt landslag. Både nevnte Juan Mata og David de Gea startet for Spania, mens Matteo Darmian startet kampen for Italia. I pausen, på stillingen 0-0, var Mata en av to Spania-spillere som ble byttet ut. I løpet av tiden på banen slo han blant annet et innlegg som nesten ble veldig farlig, men virker ikke å ha utmerket seg veldig.

David de Gea skal ha gjort en god innsats i mål, og da Italia tok ledelsen var det på ingen måte målvaktens feil. Han gjorde flere gode redninger, og kan vel fort ha forbedret sine sjanser til førstekeeperplassen som mange lenge har ment at han har fortjent. Italia skapte nok sjanser til å avgjøre, men klarte altså bare å overliste De Gea ved én anledning.

Darmian virker ikke å ha utmerket seg spesielt verken positivt eller negativt, men fikk i alle fall spille hele kampen.

Flere andre i aksjon

Litt prestisje er naturligvis involvert når to britiske landslag møter hverandre, og samtidig med Italia-Spania ble også Wales – Nord-Irland spilt. Begge lagene er også kvalifisert for sommerens EM, og Paddy McNair startet  for Nord-Irland, og han skal ha lagt inn en bra søknad om å bli en del av sommerens tropp. McNair fikk 74 minutter, og mannsmarkerte ex-red Tom Lawrence på solid vis i mesteparten av den tiden.

Kampen endte 1-1, og (en annen ex-red) Craig Cathcart scoret nordirenes mål. Wales’ utligning kom i sluttminuttene, altså etter at McNair var byttet ut.

Cameron Borthwick-Jackson fikk ikke spilletid da det engelske U19-landslaget slo Georgia 2-1, mens Timothy Fosu-Mensah spilte hele Nederlands U19-triumf mot Ukraina (3-2). Donald Love spilte hele Skottlands U21-kamp mot Frankrike, noe som endte med et 0-2-tap.

Fosu-Mensah
VANT: Fosu-Mensah og Nederland U19.

PS! Ashley Fletcher scoret i en U20-landskamp som ble spilt bak lukkede dører i dag (og som ikke regnes med offisielt). Marcus Rashford kom innpå, men kopierte ikke romkameraten. Valencia, Rojo og Romero kan få spilletid i den søramerikanske VM-kvalifiseringen natt til fredag, noe du kan lese mer om på United.no fredag morgen.

Powered by Labrador CMS