France v Wales - International Friendly

Se når United-spillerne skal i aksjon

En rekke United-spillere vil få avgjort VM-skjebnen i løpet av de neste dagene. Sjekk hvem som skal i aksjon når.

Publisert Sist oppdatert

Victor Lindelöf er kaptein for Sverige når Janne Anderssons menn møter Georgia borte torsdag kveld. Sverige kan sikre VM-billetten allerede torsdag dersom Sverige vinner og Spania med David de Gea i troppen ikke slår Hellas.

Manchester United v Leeds United - Premier League
VENNER OG RIVALER: David de Gea og Victor Lindelöf kjemper for hver sine nasjoner når Spania og Sverige skal gjøre opp status om gruppeseieren.

Sverige leder nå gruppen med to poeng foran Spania og den siste kampen mellom Spania og Sverige på Olympiastadion i Sevilla kan derfor bli helt avgjørende for hvem som går direkte til VM-sluttspillet og hvem som må gjennom kvalifisering via playoff.

Det ligger også an til drama i Portugals gruppe der Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes og Diogo Dalot kjemper med Serbia om gruppeseieren.

Torsdag kveld drar Portugal til Irland, og uansett utfall av den kampen er det duket for en ren gruppefinale mellom Portugal og Serbia om hvem som stikker av med den viktige førsteplassen.

Rashford står over

Med tanke på at Englands siste gruppekamp er mot hjelpeløse San Marino, kan England sikre VM-sluttspillet med seier over Albania fredag kveld.

Marcus Rashford har meldt forfall til landskampene, mens Luke Shaw er usikker etter hjernerystelsen han fikk mot Manchester City.

Ukraine v England - UEFA Euro 2020: Quarter-final
LYKKELIGERE TIDER: Harry Maguire jubler etter seieren mot Ukraina under sommerens EM. Den siste tiden har Maguire hatt mindre å juble over, men kanskje får United-kapteinen en opptur med landslaget? Fredag kan VM-plassen være i boks.

Harry Maguire er med i troppen, og selv om United-kapteinen har hatt en tøff sesongstart for United, er han en viktig brikke for Gareth Southgates mannskap.

Mye skal gå galt om ikke England fikser kvalifiseringen ganske greit, og det samme kan sies om Freds Brasil. Med 31 av 33 mulige poeng står Brasil med én fot og fire og en halv tå i Qatar-VM.

Brasil møter Colombia og Argentina i de neste kampene.

Ethan Galbraith, som er på lån til Doncaster, og hans Nord-Irland er sjanseløse på å kvalifisere seg til VM uansett utfall av de siste to gruppekampene.

McTominay og Skottland med gyllen sjanse

Scott McTominay har pådratt seg halsbetennelse og må stå over bortekampen mot Moldova. Skottland kan ikke ta igjen gruppevinner Danmark som allerede er klare for VM, men den viktige playoffplassen kan være i boks torsdag kveld om resultatene går skottenes vei.

Kun Israel, som ligger fire poeng bak Skottland når to kamper gjenstår, kan stikke kjepper i hjulene for en kvalikplass for McTominay & co.

Japan v Ivory Coast - International Friendly
NÆR VED Å NÅ MÅLET: Eric Bailly og Elfenbenskysten leder sin kvalifiseringsgruppe.

I en helt annen ende av verden kan Eric Bailly og Elfenbenskysten sikre VM-plassen i løpet av de neste to kampene. Først må jobben gjøres mot gruppejumbo Mosambik lørdag, før Kamerun venter i den siste gruppekampen i det som kan bli en rein gruppefinale. 

Amad Diallo er ikke med i Elfenbeinskystens tropp til de to kampene.

Dylan Levitt, som for tiden er på lån i hos Dundee United, måtte melde forfall til de to forestående landskampene mot Hviterussland og Belgia. Wales og Tsjekkia kjemper om 2. plassen bak Belgia, og kun syltynn teori kan frarøve Belgia 1. plassen i gruppen.

Både Paul Pogba og Raphaël Varane måtte melde pass til de to siste gruppekampene, men mye skal gå galt om de to ikke spiller VM i Qatar neste år. Frankrike leder gruppen før kampene mot tabelljumbo Kasakhstan og Finland. 

Seier mot Kasakhstan vil garantere 1. plassen i gruppen og VM for Didier Deschamps mannskap.

Landskampene der United-spillerne er aktuelle:

Torsdag 11. november:

Georgia – Sverige (18.00)
Irland – Portugal (20.45)
Hellas – Spania (20.45)

Fredag 12. november:

Brasil – Colombia (01.30)
Moldova – Skottland (18.00)
England – Albania (20.45)
Nord-Irland – Litauen (20.45)

Lørdag 13. november:

Elfenbeinskysten – Mosambik (20.00)

Søndag 14. november:

Spania – Sverige (20.45)
Portugal – Serbia (20.45)

Mandag 15. november:

San Marino – England (20.45)
Skottland – Danmark (20.45)
Nord-Irland – Italia (20.45)

Tirsdag 16. november:

Kamerun – Elfenbeinskysten (20.00)
Wales – Belgia (20.45)

Onsdag 17. november:

Argentina v Brasil (00:30)

Powered by Labrador CMS