magitaly

Full tillit til Maguire på landslaget

Lørdag kveld var det igjen landskamper, og totalt var tre United-spillere i aksjon.

Før det spilte Harry Maguire igjen hele kampen for England, og det samme gjorde Scott McTominay for Skottland. Facundo Pellistri fikk én time for Uruguay, mens Dylan Levitt ikke var med i den walisiske troppen.

England 0-0 Italia (slutt)

Harry Maguire startet kampen som høyre midtstopper, denne gangen i en backfirer. Sånn sett var dette en ganske relevant kamp til det United stort sett driver med, altså en firebackslinje. Stopperpartneren hans var AC Milans Fikayo Tomori, og nok en gang spilte United-kapteinen hele kampen.

Det var også tredje gang på åtte dager at England-manager Gareth Southgate brukte Maguire i 90 minutter, og Maguire er den eneste England-spilleren som har spilt hvert eneste minutt i denne landslagspausen. Det vitner om en voldsom tillit fra Southgate.

Lørdag kveld var Maguire også solid nok i en sjanserik 0-0-kamp, som begge lag kunne vunnet. De italienske sjansene kom som regel på løp inn bak de engelske backene eller på løp fra midtbanen.

Med 0-0 er England likevel på etterskudd i Nations League, etter bare to poeng på tre kamper så langt. England møter Ungarn hjemme tirsdag før det er ferie også for Maguire.

Kampen ble spilt på Wolverhamptons hjemmebane Molineux, og det kanskje mest spesielle med kampen sett med United-øyne var det som skjedde forrige gang England spilte på Molineux.

Da må man nemlig helt tilbake til 1956, og den gangen var det tre United-spillere som spilte for England i desember – Roger Byrne, Duncan Edwards og Tommy Taylor. Taylor scoret tre og en bare 20 år gammel Edwards to da Danmark ble knust 5-2, men bare et drøyt år etter var alle tre så tragisk revet bort grunnet München-ulykken.

Uruguay 5-0 Panama (22.00)

Mål: 1-0 Cavani (38), 2-0 Cavani (str, 48), 3-0 De La Cruz (58), 4-0 Gomez (67), 5-0 Rossi (77)

Facundo Pellistri fikk 61 minutter for et Uruguay, som ikke så veldig gode før pause, men som hevet seg etter hvilen.

Edinson Cavani scoret to mål, inkludert på et straffespark han skaffet selv, mens ex-red Guillermo Varela hadde den målgivende pasningen til 5-0-målet.

Irland 3-0 Skottland (Slutt)

Mål: 1-0 Browne (20), 2-0 Parrott (28), 3-0 Obafemi (51)

Scott McTominay startet i Nations League-kampen mot Irland. Skottland hadde tidligere spilt en kamp i gruppespillet, der de vant 2-0 mot Armenia. McTominay kom da inn minutt 75.

Bare noen sekunder etter kampstart lå United-spilleren på bakken etter en smell. McTominay som i denne kampen spilte på midtbanen, kom seg imidlertid raskt på beina igjen.

Skottland startet med å skape mange gode sjanser, men Ireland tok over styringen og vant en corner. Corneren ble til mål og hjemmelaget gikk i ledelsen.

Irene økte til 2-0, bare åtte minutter etter det første.

Det var ingen kjempe-omgang av Skottland, men McTominay hadde noen fine inngripener. Skottene virket naturligvis ikke fornøyd med pauseresultatet.

Irland økte ledelsen etter pause, på et skudd fra utenfor 16-meteren.

McTominay hadde, som mange andre skotter, ikke noen spesielt god kamp.