England

Elanga-scoring, England med stålkontroll og VAR-drama for Eriksen

Fredag kveld ble det spilt tre landskamper med United-spillere i aksjon.

Anthony Elanga scoret i Sveriges 4-1-seier over New Zealand, Luke Shaw, Harry Maguire og Marcus Rashford (kom inn fra benken) var alle med på å slå Malta 4-0, mens Christian Eriksen spilte hele kampen i Danmarks 1-0-seier over Nord-Irland.

Under kan du lese en lengre oppsummering fra kampene som ble spilt.

FULL OVERSIKT: Slik spilles landskampene fremover

Sverige 4-1 New Zealand

Anthony Elanga fikk et innhopp på en halvtime da et reservepreget Sverige vant 4-1 i privatlandskampen mot New Zealand.

Elanga fikk selv æren av å fastsette sluttresultatet da han to minutter på overtid ble spilt gjennom litt skrått ute til høyre og sendte ballen ned i det lengste hjørnet.

Jesper Karlsson (x2) og Robin Quaison var de øvrige målscorerne for Sverige, etter at Callum McCowatt hadde sendt New Zealand i en svært overraskende ledelse tidlig i første omgang.

Victor Lindelöf ble for øvrig spart til den langt viktigere EM-kvalifiseringskampen mot Østerrike om noen dager, og var heller ikke med i kamptroppen.

SLUTT.

90+2: 4-1. Elanga får med seg en scoring fra kveldens kamp! På overtid kombinerer 21-åringen med Quaison og blir spilt gjennom. Fra noe skrått hold ute til høyre sender han ballen ned i det venstre hjørnet.

61: Anthony Elanga kommer inn for Viktor Claesson og får den siste halvtimen for Sverige.

46: Kampen sparkes i gang igjen.

PAUSE.

45: 3-1. Nå flyter det for Sverige. Vinner ballen på New Zealands banehalvdel, setter fart fremover før ballen havner hos Jesper Karlsson, som fra litt ut til venstre sender ballen i lengste via stolperoten.

44: 2-1. Sverige har snudd det i løpet av fem minutter. Fra 22-23 meter banker Robin Quaison ballen ned i nærmeste hjørnet.

39: 1-1. New Zealand roter det bort foran eget mål, og ballen havner til slutt hos Jesper Karlsson som utligner for Sverige.

7: 0-1. New Zealand med det man kan kalle en sjokkåpning. Callum McCowatt spilles gjennom og setter ballen i nettet.

1: Kampen sparkes i gang.

Malta 0-4 England

England fikk som ventet en enkel jobb med å slå Malta i fredagens EM-kvalifiseringskamp, som til slutt endte 4-0 i favør engelskmennene.

Kveldens første scoring kom etter et selvmål fra Ferdinando Apap i det 9. minutt, før Trent Alexander-Arnold doblet ledelsen like før halvtimen var spilt.

Så ble Harry Kane felt inne i Maltas straffefelt, og satte straffen sikkert inn selv, før også innbytter Callum Wilson skaffet straffe og banket den inn selv syv minutter før fulltid.

Luke Shaw og Harry Maguire startet begge for England og hadde full kontroll bakover, samtidig som førstnevnte hadde noen fine offensive bidrag.

Malta v England: Group C - UEFA EURO 2024 Qualifying Round
KOMFORTABEL KVELD: Harry Maguire hadde sammen med resten av England-laget full kontroll mot Malta.

Etter en times tid ble Shaw byttet ut i et trippelbytte, samtidig som Marcus Rashford kom inn.

Uniteds toppscorer skapte noen farligheter, uten å bli avgjørende for noen scoring.

Tre seire og ni poeng er uansett fasit for England, som har fått en svært god start på kvalifiseringen.

SLUTT.

83: 0-4. Wilson tar straffesparket selv, og banker den til høyre i mål, mens keeper går motsatt vei.

82: Et innlegg fra Callum Wilson treffer hånden til en Malta-forsvarer, og etter en VAR-sjekk velger dommer Igor Pajac å dømme straffe til England.

69: Eberechi Eze kommer inn til sin England-debut, når han blir byttet inn for James Maddison.

60: England gjør et trippelbytte, hvor blant annet Shaw går ut, og Rashford kommer inn.

46: Andre omgang sparkes i gang.

PAUSE.

31: 0-3. Kane setter straffen selv sikkert midt i mål, mens keeper slenger seg til sin høyre.

30: Kane blir felt og lager straffe til England.

28: 0-2. Alexander-Arnold dobler ledelsen for England med et langskudd.

9: 0-1. Bukayo Saka banker ballen inn i feltet, hvor Ferdinando Apap ender opp med å sende ballen i eget nett.

1: Første omgang sparkes i gang.

Danmark 1-0 Nord-Irland

Christian Eriksen spilte hele kampen på Danmarks midtbane i 1-0-seieren hjemme mot Nord-Irland.

Jonas Wind stod for kampens eneste nettkjenning, et par minutter etter hvilen.

Langt inne på overtiden trodde imidlertid hele Parken at Nord-Irland hadde utlignet og ødelagt den danske festen.

En dødball ble slått inn på Jonny Evans, som headet ned til 18 år gamle Callum Marshall, som sendte ballen i mål.

Reprisen viste imidlertid at Evans hadde en skotupp i offside, selv om det gjennom VAR trengtes 5-6 minutter før avgjørelsen ble omgjort.

Eriksen og Danmark kunne dermed til slutt – 13 minutter på overtid – juble for seieren.

De tre poengene sørger for at Danmark står med seks poeng etter tre kamper så langt i EM-kvalifiseringen.

SLUTT.

90+9: Målet annulleres! Evans var hårfint i offside i det frisparket ble slått. Dermed står det fortsatt 1-0 til Danmark!

90+7: Usikkert om målet blir stående. Har vært en lengre VAR-sjekk nå.

90+4: 1-1! Nord-Irland utligner langt inne på overtid! En dødball stusses videre fra Jonny Evans til 18 år gamle Callum Marshall, som i vendingen – og på hel volley – sender ballen i mål.

77: Højlund ligger nede for telling etter en duell med Jonny Evans. Tar seg til skulderen og trenger tilsyn, men kommer seg etter hvert opp igjen og klarer å fortsette.

54: Stor sjanse til Danmark etter en strålende ball over Nord-Irland-forsvaret fra Eriksen til Højlund. Atalanta-spissen makter imidlertid ikke å sette ballen forbi Bailey Peacock-Farrell.

47: 1-0. Danmark opp i føringen. Et innlegg fra venstresiden havner til slutt i beina til Wind, som banker Danmark i ledelsen.

46: Danmark sparker i gang den andre omgangen.