Pogba fikk 90 minutter i Frankrike-seier

Vi har fulgt lørdagens Nations League-kamper.

Paul Pogba, Anthony Martial, Bruno Fernandes og Victor Lindelöf fikk alle spilletid under lørdagens Nations League-kamper.

Portugal 0–1 Frankrike

Etter en passiv kamp mot Finland, virket det ikke som at en start for Paul Pogba mot Portugal var 100% sikkert. Starte fikk han, imidlertid, og i spiss-rollen fikk også Anthony Martial tillit fra start.

For ikke mer enn tre dager siden fikk Bruno Fernandes 90 minutter på benken, når Portugal lekte med Andorra i en 7-0 seier. Under lørdagens kamp var han, blant andre, tilbake i start-oppstillingen.

De to lagene startet jevnt, og kom begge til flere sjanser, men det var ikke før etter 30 spilte minutter at ting begynte å skje på Estadio Do Sport Lisboa E Benfica.

KREATIV INNFLYTELSE: Bruno Fernandes skapte flere sjanser for Portugal før han ble byttet ut.

Paul Pogba vant et frispark bare noen få meter fra kanten av Portugals 16-meter, og det hvitkledde laget var uheldige som ikke fikk ballen i mål. Både redning fra keeper, og stolpetreff ble det, før portugiserne klarte å klarere ballen.

I motsatt ende av bane bidro Bruno Fernandes til flere sjanser, til tross for at det ikke ble noen mål for de rødkledde.

Det var et noe mer påskrudd Frankrike som kom tilbake på banen for andre omgang, og etter 55 minutter sto det 0-1. N’Golo Kante tok muligheten han fikk, og satte ballen i målet bak Rui Patricio, etter at den portugisiske keeperen klønet med en redning. Ikke lenge etter kunne Pogba også notert seg på scoringslista, etter et innlegg fra Adrien Rabiot.

Både Fernandes og Martial gikk av banen etter respektivt 72 og 78 minutter, mens Pogba fikk spille samtlige 90 minutter.

Sverige 2-1 Kroatia

Victor Lindelöf ble nektet å spille Sveriges forrige landskamp, grunnet Storbritannias regler for karantene fra Danmark. Under lørdagens kamp mot Kroatia er han tilbake i forsvarsrekka, med stopper-makker Marcus Danielsen.

Det ble langt ifra en dårlig kamp for svenskene, som ved flere anledninger kunne notere skudd på det kroatiske målet. Mål ble det ikke før 36 minutter var spilt, når Dejan Kulusevski ble spilt opp av Mikael Lustig.

TILBAKE FRA START: Victor Lindelöf spilte hele kampen mot Kroatia lørdag kved. Her sammen med Mikael Lustig i 2017.

Stopp i spillet underveis i omgangen gjorde at dommer la til tre minutter før pause, noe Sverige benyttet på mesterlig vis, når Danielson stanget det svenske laget til en 2-0 ledelse etter et hjørnespark.

Kroatia kom til flere sjanser i kampens andre omgang, men kveldens scorer for bortelaget ble Lindelöfs stopper-makker, Danielson, som på klønete vis satte ballen i eget mål.

Lindelöf spilte samtlige 90 minutter i kampen, og gjorde jobben godt i sin retur til landslaget.

Sveits 1-1 Spania

David de Gea ble sittende på benken under hele kampen mot Nederland, og det var der han ble sittende under lørdagens kamp mot Sveits. Unai Simón var Spanias sisteskanse under kampen, som lenge så ut til å gå den sveitsiske veien.

Etter 26 minutter spilte ble Remo Freuler spilt opp på lekkert vis av Breel Embolo, og det sto 1-0 til hjemmelaget. Spania hadde flere sjanser utover omgangen, men det var ledelse til Sveits når dommer blåste av til pause.

Andre omgangen vartet opp med dramatikk, når Sveits sto igjen med ti mann etter utvisning.

Den sveitsiske stopperen Nico Elvedi fikk sitt andre gule kort etter en felling i det 79 minutt, som resulterte i straffe til de spanske gjestene. Sergio Ramos la ballen på 11-meters merket, men kunne ikke notere seg på scoringslista.

Det så lenge ut som dette ble tonen på kampen, men ett minutt før slutten av ordinær tid, utlignet innbytter Gerard Moreno. Han tente et lite håp for spanjolene, etter at det ble lagt til syv minutter. Noen flere muligheter klarte de imidlertid ikke å bruke til sin fordel, og kampen endte 1-1 i Sveits.