Nederland

Malacia laget straffespark da Nederland tapte

Tyrell Malacia og Wout Weghorst måtte begge finne seg i å starte på benken da Nederland møtte Kroatia i Nations League-semifinalen onsdag kveld på De Kuip i Rotterdam.

På stillingen 1-1 i det 64. minutt kom imidlertid Weghorst inn, før også Malacia fikk sitt innhopp da han kom inn til andre ekstraomgang på stillingen 3-2 til Kroatia.

120 minutter måtte nemlig til for avgjøre kampen, hvor kroatene til slutt trakk det lengste strået med 4-2-seier.

Netherlands v Croatia - UEFA Nations League 2022/23 Semifinal
SKUFFENDE AFTEN: Wout Weghorst fikk til slutt nesten en hel time på banen, men maktet ikke å hjelpe Nederland til seier.

Det var Nederland som kom best i gang onsdag da Donyell Malen sendte dem i ledelsen i første omgang, før Kroatia snudde til 2-1 etter hvilen, etter scoringer av Andrej Kramaric og Mario Pasalic.

Seks minutter på overtid kjempet imidlertid Nederland inn utligningen ved Noa Lang, og dermed ble det ekstraomganger.

Avgjørelsen kom i det 98. minutt. Bruno Petkovic vendte seg fri fra Frenkie de Jong, før han banket ballen ned i det venstre hjørnet fra 22 meters hold.

Fem minutter før slutt la Luka Modric på til 4-2 til Kroatia fra straffemerket, etter at innbytter Malacia i forkant hadde felt Petkovic på ulovlig vis i eget straffefelt.

Dermed skal Kroatia ut i Nations League-finalen, mens Nederland må ta til takke med bronsefinale.

Spania og Italia møtes i den andre semifinalen torsdag, mens finalen og bronsefinalen spilles søndag 18. juni.

SLUTT.

120: Bruno Petkovic tror han legger på til 5-2, men målet blir annullert.

117: 4-2 til Kroatia. Modric setter den sikkert. Plasserer ballen til høyre i mål, mens Bijlow går kaster seg motsatt vei.

116: Straffe til Kroatia! Malacia feller Petkovic og pådrar seg et gult kort i samme slengen. Ikke noe å si på det.

114: Store sjanser til begge lag nå. Sist ved Kroatia og Pasalic, som banker ballen i tverrliggeren.

106: Tyrell Malacia byttes inn for Nathan Ake til andre ekstraomgang, som sparkes i gang av Kroatia.

105: Første ekstraomgang over. Kun 15 minutter igjen.

98: 3-2 til Kroatia! Bruno Petkovic banker Kroatia tilbake i føringen med et langskudd fra 20 meter. Kan settes et lite spørsmålstegn ved keeperspillet der.

91: Første ekstraomgang sparkes i gang.

90+7: Dommeren blåser av for de første 90, og siden det hele må avgjøres i kveld, må lagene ut i ekstraomganger!

90+6: 2-2! Nederland utligner seks minutter på overtid! Gjennom et voldsomt trykk mot Kroatia-målet slås ballen mot Van Dijk på bakre, som header ballen inn foran mål mot Weghorst. Uten å se hvem som treffer ballen, havner den til slutt hos Noa Lang, som fra 7-8 meter banker ballen i nettaket.

90: Seks minutter i tilleggstid. Kan Nederland redde ekstraomganger på overtid?

72: Kroatia har snudd det til 2-1. Luka Ivanusec finner Mario Pasalic inne i feltet, som er både dyktig og heldig når han bredsider inn scoringen på hel volley.

64: Wout Weghorst kommer inn for Nederland. Xavi Simmons går ut.

55: Mål. Andrej Kramaric setter ballen midt i mål, mens Justin Bijlow slenger seg til sin høyre. 1-1!

53: Luka Modric går i bakken i duell med Cody Gakpo inne i Nederlands sekstenmeter, og skaffer Kroatia straffespark.

46: Andre omgang sparkes i gang.

45: Lagene går inn til pause på stillingen 1-0 til Nederland.

34: Mål. Nederland opp i ledelsen. Ruller pent opp fra venstre til høyre, før ballen havner hos Donyell Malen, som banker ballen ned i det venstre hjørnet.

23: Halvveis ut i den første omgangen og enn så lenge ikke de store mulighetene. Luka Modric og Mateo Kovacic med hvert sitt gule kort for Kroatia.