Dette kan gi Solskjær en enorm utfordring

Publisert Sist oppdatert

Det kostet å forsøke å vinne Europa League, og United lyktes heller ikke.

Nå har spillerne så reist av gårde på to ukers ferie før de igjen skal samles for å forsøke å gjøre en enda bedre 2020/21-sesong.

Normalt ville det bety at Ole Gunnar Solskjær og trenerteamet fikk drøye to uker med troppen samlet før ligastart. Akkurat nå er det imidlertid ikke slik.

Akkurat nå er situasjonen i stedet den at Solskjær og trenerteamet kanskje bare får en liten uke med gutta før ligastart.

Årsaken er at det foreløpig i starten av september ligger an til to landskamper på alle United-spillere som er gode nok til å være involvert i det.

Hvis de landskampene blir stående så betyr det at de fleste United-spillere reiser rett fra ferie til landslagssamling, og tidligst er tilbake på Carrington eller i Manchester 6., 7., 8. eller 9. september.

LANDSKAMPER I VENTE: England skal møte Island og Danmark tidlig i september hvis kampene ikke blir utsatt.

Så gjentar vi da at den normale ligastarten er bare noen dager etter det, helga rundt 12. september, selv om United trolig får utsatt den med noen få dager.

Premier League-klubbene ble nemlig i juli enige om at alle lag skulle få minimum 30 dagers kamppause etter siste kamp i Europa og for Uniteds del er det bare 28 dager fra Sevilla-tapet til 12. september.

Det mest sannsynlig er dermed en ligastart i midtuka tirsdag eller onsdag 15./16. september eller helga rundt 19. september.

Likevel, hvis det skal spilles landskamper i september så betyr at at Solskjær og trenerteamet 1) går glipp av en normal sesongoppkjøring og så 2) kun får cirka én uke med spillerne samlet før første ligakamp.

Det sier seg selv at det er lite optimalt – spesielt nå som situasjonen er slik at 17 av de andre 19 Premier League-lagene allerede nå er godt i gang med sine sesongoppkjøringer på ulike treningsleirer.

Det er nemlig bare United, City og Wolverhampton som nå er på ferie. De andre lagene har hatt sine ferier og har returnert for en mer normal oppkjøring.

Så er det fortsatt et lite håp for Uniteds del. Tidligere tirsdag skrev nederlandske Telegraaf at UEFA senere denne uka skal vurdere om de i disse coronatider skal utsette Nations League-kampene.

Det er vel grunn til å tro at Solskjær veldig gjerne vil ha en slik utsettelse.

Terminlista for kommende sesong kommer forøvrig denne uka, senest fredag, kanskje før.

Powered by Labrador CMS