Unggutta til semifinale

Et svært ungt reservelag leverte varene onsdag.

BLACKPOOL RES. – UNITED RES. 0-1:

United er klare for semifinalen i Lancashire Senior Cup etter en sterk 1-0-seier borte mot Blackpool, og møter Oldham i det oppgjøret. Vinneren møter enten Everton eller Accrington i finalen,av turneringen som United har vunnet 14 ganger i historien – senest i 2012/13-sesongen da Manchester City ble slått i finalen.

Ungt lag

Liverpool v Manchester United - Barclays U21 Premier League Semi Final
Warren Joyce.

Lagene kan stille med en blanding av førstelagsspillere og unggutter i Lancashire Senior Cup, men med Uniteds skadeproblemer – og tette kampprogram på førstelagsnivå – var det egentlig et rent U18-lag trener Warren Joyce sendte utpå.

Ni av spillerne var U18, og seks av dem kan også spille for U18 neste sesong. På motsatt side stod et atskillig mer erfarent Blackpool-lag, men uten at det ble avgjørende til de mere rutinertes fordel.

Uniteds unggutter leverte en helhjertet defensiv innsats gjennom 90 minutter, og etter hvert skapte de også noen muligheter, som oftest gjennom Demetri Mitchell, som har en teknikk og dribleferdigheter til å glede et hvert fotballhjerte.

20 minutter før full tid falt avgjørelsen.

Mitchell skapte først frispark like utenfor 16-meteren ved en frekk finte hvor han spilte ballen på en side og løp forbi motspilleren på motsatt side.

Frisparket ble klarert, men United fikk spilt opp Mitchell med en gang, han tok samme finte, lyktes igjen, fyrte av gårde et skudd som keeper fikk en hånd på, men returen satte spydspiss McTominay i tomt bur fra kort hold.

Det holdt til seier – og en real opptur for unggutta.

United: Henderson; El Fitouri, Williams, Reid, Warren; Scott, Whelan (Kehinde inn 61); Doughty (Gribbin inn 69), Rathbone (Dearnley inn 85), Mitchell; McTominay
Ubenyttede reserver: Dorrington, Buffonge

SLIK VAR UTVIKLINGEN I KAMPEN:

Blackpool reserver – Uniteds reserver 0-1 (startet kl 15)

95. SLUTT. United vant kvartfinalen.

85: Rathbone ut. Dearnley inn for United.

80: Litt kaos i Uniteds straffefelt ender med en heading like utenfor.

71: MÅL UNITED: McTominay setter ballen i tomt bur etter herlig forarbeid av Mitchell. Mitchell lurte seg forbi en motstander ved å sparke ballen forbi på en side og løpe på motsatt side, kom i god posisjon, skjøt, keeper reddet, men returen havnet til McTominay for åpent bur, og han kunne lekende lett putte den i nettet. Andre gangen på ett minutt at spennende Mitchell lurte en motspiller på den måten.

69: Gribbin in. Doughty ut for United.

67: En Blacpool-spiller med et godt brassespark i feltet,men Henderson er godt posisjonert og får stoppet avslutningen.

63: Kampen skal avgjøres i dag, så dette kan muligens ende med straffer.

61: Kehinde inn. Whelan ut for United.

58: GULT til Mitchell for en unødvendig hands midt på banen.

46. 2. omgang er i gang.

47. Pause 0-0. Ballen har vært klart mest på Uniteds halvdel, Henderson har levert en glimrende redning, men United hakket mer med de siste 4-5 minuttene av omgangen.

32: Henderson bommer da han forsøker å bokse unna et frispark inn i Uniteds boks, men heldigvis går frisparket utenfor.

27: United sliter offensivt uten Marcus Rashford i en kamp nærmest uten sjanser til noen av lagene.

14: Lite å melde. United har egentlig ikke skapt noe, men de har samtidig stoppet hjemmelaget til nå.

3: Blackpool til avslutning skrått til venstre inne i feltet, men rett på Henderson.

1: (15.00): Kampen er i gang. Blackpool, som til daglig hører hjemme i League One, stiller med flere førstelagsspillere, mens United altså har et U18-lag – uten de beste U18-spillerne…

Her kan du abonnere på MUTV (united.no får prosenter hvis du kjøper abonnement).

Her kan du se TV-programmet på MUTV denne uka.