United til topps – igjen!

OPPDATERT Federico Macheda (bildet) ble matchvinner da United-reservene for andre år på rad sikret seg Lancashire Senior Cup-troféet. Finalemotstander Bolton kjempet hardt og tappert, men måtte se seg slått etter scoring fire minutter før slutt.

Publisert Sist oppdatert

Scoringen kom etter et glimrende slått frispark fra Magnus Eikrem, og Kikos knallharde heading traff tverrliggeren. Samme mann raget imidlertid høyest i luften nok en gang, og satte sin egen retur i mål.

Underholdende start

Kampen i Leyland startet i et høyt tempo, og åpningsminuttene var underholdende. Begge lag stilte med flere velkjente navn, og Bolton hadde seks spillere med Premier League-erfaring, deriblant Nicky Hunt, Danny Shittu og Jlloyd Samuel. Hos United var det matchvinner Macheda, Danny Welbeck og Zoran Tosic som var de største profilene i startelleveren.

Tosic hadde enkelte gode raid og involveringer fra sin venstrekant, men hinket av banen i andre omgang med en skade. Serberen vred seg i smerte, men var i det minste frisk nok til å skrive autografer etter kampslutt.

Danny Welbeck var den som sto bak det meste av det United skapte før pause. Allerede etter rundt fem minutter viste han sin eksplosivitet ved å knuse Danny Shittu i en løpsduell. Spissen kom til avslutning fra skrå vinkel, men keeper Ali Al Habsi reddet og Welbeck klarte ikke å score på returen.

Det ble mer sjansefattig utover i omgangen, og skuddforsøk fra Eikrem og Tosic var det nærmeste tittelholderne kom. Bolton hadde i perioder ballen mye, men det de kom med framover på banen skremte verken United-forsvaret eller keeper Ben Amos.

Bolton best etter pause

Bolton skapte mest og var stort sett best etter hvilen, og laget kom til noen store muligheter. Den aller største kom da Mark Davies ble spilt alene igjennom, men spillerem skjøt utenfor fra god posisjon. Jlloyd Samuel kunne også ha sendt Bolton i føringen, men Ben Amos var med på notene. Men det var altså Kiko Macheda som ble matchvinner med sitt hodestøt, etter at United hadde presset i minuttene i forkant.

– De hadde faktisk ikke et ordentlig skudd på keeper, og jeg synes at vi forsvarte oss veldig bra. Vi vet at vi kan bedre med ball, sier Ole Gunnar Solskjær til united.no.

Reservene ble slitne etter hvert som kampen eldet, og det var tydelig at reisen til Nederland forrige uke hadde satt sine spor.

– Det viste seg at forrige uke var hard og tøff, og vi ble litt slitne utover i kampen. Derfor var vi ikke så pigge som i treningskampene, sier Solskjær.

Lancashire Senior Cup-finalen var den første kampen av betydning for reservene denne sesongen, men Solskjær er ikke så opptatt av om det er snakk om trofeer eller ikke.

– Jeg er egentlig ikke det, for vi endrer ikke noe samme om det er snakk om treningskamper, serie eller cup. Det er selvfølgelig artig å ha muligheten til å vinne noe, men som alltid er vi opptatt av å utvikle spillere og prestasjonene, sier Solskjær til united.no.

United stilte med følgende lag:

Ben Amos, James Chester, Corry Evans, Craig Cathcart (David Gray 62 min.), Joe Dudgeon, Cameron Stewart, Matty James, Magnus Eikrem, Zoran Tosic (Josh King, 62.), Federico Macheda og Danny Welbeck (Sam Hewson 61 min.).

Ubenyttede reserver: Ron-Robert Zieler, Oliver Norwood.

Powered by Labrador CMS