POCHETTINO: Mourinho har godt overtak på argentineren.

LESERBREV: Drømmekandidaten

Kristoffer diskuterer fordeler og ulemper ved de som kan erstatte Van Gaal.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.

Kun en kandidat for United

Av: Kristoffer Humlekjær

Mitt navn er Kristoffer Humlekjær, er født i 1989 og har vært United-supporter siden midten av 1990-tallet. Mine første tjue år som Manchester United supporter var fylt med jubel, store signeringer, attraktiv fotball og ikke minst bare en manager! Jeg var heldig nok til at mine foreldre tok med med til Manchester for å se kamp på Old Trafford i November 2002. Kampen skulle vise seg å være en av de mest underholdene PL-kampene gjennom tidene og sluttresultatet ble 5-3 til United etter mål fra Scholes, hat-trick av Ruud van Nistelrooy, og scoring fra vår egen Ole Gunnar!

Jeg velger å ta utgangspunkt i denne kampen for min tekst da den representerer så til de grader det Manchester United jeg vokste opp med å se på, og elske! Et United som fokuserer på å score mer enn motstanderen! Ikke slippe inn færre, slik situasjonen er blitt i dag!

La meg starte med å si at jeg var aldri noen supporter av ansettelsen av Louis van Gaal. Han har alltid stått for sin type fotball, og det er denne typen fotball vi ser United spille nå. Jeg gidder ikke ta fram hvor kjedelig han spiller etc, det er ikke agendaen for dette leserinnlegget.

Manchester United kommer til å bytte manager ved sesongslutt. Det velger jeg nå etter Sunderland kampen å ta som et faktum. Vi kommer ikke innenfor topp 4 i år, med mindre lagene over oss opplever en total formsvikt og vi ved magisk vis tar tidenes beste poengfangst for perioden mars – mai.

Problemet er at vi som klubb har nå satt oss i en situasjon hvor Manchester United ikke langer fremstår som en attraktiv klubb å ta over, men mer et sted hvor managerkarrierer drar for å dø!

Vår største rival Manchester City har nettopp ansatt verdens mest ettertraktede fotball personlighet, og vi som klubb har ikke råd til å bli hengende etter! Vi er få år unna å bli lillebror i egen by!

Så la oss ta en titt på noen av kandidatene som er «tilgjengelige» for Manchester United til sommeren.

Den åpenbare: Jose Mourinho

josem

Alle vet hva den karismatiske portugiseren står for, og at han leverer resultater er det ingen tvil om. Han beviste også med Porto og Real Madrid at han kan spille underholdende og resultatbringende fotball. Han handlet også relativt unge og «ukjente» spillere i sin tid som Real Madrid trener sammenlignet med andre tidligere managere.

Så det var det positive med «The Special One». Problemet er bare at han er ikke så «Special» lenger. Han har fått sparken i nesten alle klubber han har vært. (Med unntak av Porto og Inter). og han leverte nylig den dårligste sesongen av en serievinner gjennom tidene i PL.

Jeg mener at hvis vi noen gang skulle ansatt Jose Mourinho, var det når SAF gav seg, og Jose Mourinho nettopp hadde mistet jobben i Real Madrid. Til tross for rekordmange scoringer og poeng i konkurranse med et nesten utenomjordisk FC Barcelona. Han har ikke lenger denne posisjonen i dagens fotball, og jeg er usikker på om enda en person som skal være «større enn klubben» i likhet med LvG er rett mann for United nå…

Konklusjon: En ansettelse jeg som supporter kan forstå, men ikke støtter. 

«Drømmekandidaten»: Diego Simeone

Club Atletico de Madrid v FC Barcelona - La Liga

Problemet er bare at:

            -Han snakker ikke engelsk. Ikke en dritt! Kan ikke et kløyva ord…

            -Han trener for øyeblikket et bedre lag i en enklere liga. (CL nesten garantert hvert år)

            -Han har ingen erfaring fra England

            -Han har uttalt at han vil bli i AM.

Konklusjon: Dette er absolutt en god manager og en kandidat for Man Utd, men ikke nå…

Outsideren: Antonio Conte

Opplevde stor suksess med Juventus, og ser ut til å ha fått god sving med et «middelmådig» Italia sammenlignet med tidligere utgaver. Han har erfaring både som spiller og manager i Champions League, og virker som en autoritær type.

Mye det samme som med Simeone her, men den største ulempen med Conte, er jo som med LvG i sin tid. Han skal inn i et EM , og vil ikke kunne fokusere på Man Utd før langt ut i Juli…

Han har heller ikke PL erfaring… Ville overrasket meg stort om Conte blir kontaktet av oss til sommeren.

Konklusjon: God manager, men har et EM i sommer som gjør han uaktuell for jobben.

Legenden: Ryan Giggs

UNITED-SJEF?: Kanskje om noen år…
UNITED-SJEF?: Kanskje om noen år…

Her gidder jeg ikke skrive så mye, men RYAN GIGGS!!!! For en mann, myte, legende og spiller! Kanskje vår klubbs største legende noensinne. I en euforisk verden tar Ryan over til sommeren, og viser seg å være Storbrittania sin versjon av Pep Guardiola. Problemet er bare at dette har jeg liten tro på.

Konklusjon: Uprøvd som manager, og en stor risiko å ta. I motsetning til Spania er det 14-16 gode lag i PL ikke 4. La liga er en mye mindre kynisk liga hvor man som fersk trener for et storlag møter mye mer tilgivelig motstand. Ikke en motstander som parkerer bussen og håper på 0-0. Tror Ryan Giggs må få litt manager erfaring før han kan ta over verdens største klubb, i verdens mest konkurranse dyktige liga. En drøm, men ingen realitet i mine øyne.

Den virkelige drømmekandidaten: Mauricio Pochettino

For meg personlig fremstår Mauricio Pochettino som den eneste kandidaten som treffer på alle punktene for hva vi bør se etter i Manchester Uniteds neste manager.

-Han er ung! HAN ER UNG!!!! 43år gammel, altså bare året eldre enn Ryan Giggs. Men i motsetning til Ryan har han allerede syv års erfaring som manger i de to største ligaene i verden.

-Han har levert over forventning i alle klubber han har vært manager.

-Han arbeider godt sammen med sportsdirektør. (Noe Manchester United som klubb bør seriøst vurdere. Ed Woodward er meget dyktig, men han har vist de siste fire årene at spiller kjøp/salg er ikke han styrke).

-En naturlig leder som får selvtillit inn i spillergruppen. Med naturlig leder mener jeg at han oppnår respekt og autoritet innad i klubben uten virkemidler som frykt, men bruker virkemidler som gir spillergruppen tro på seg selv og sine egne ferdigheter. Samtidig som han stiller beinharde krav til sine spillere. Uansett alder. Minner det deg om noen vi kjenner til?

-Spiller en enkel og underholdene fotball som gir spillerne frihet under et lite avansert, men effektivt system. Igjen minner dette deg om noen vi kjenner til?

Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League

-Har erfaring og resultater fra Premier League

-Gir ungdommen en sjanse

-Kjøper unge spillere til førstelaget.

-Flytende i engelsk og spansk.

-Trener for øyeblikket en «mindre og dårligere klubb»

-Var treneren i La liga med best resultater mot Pep´s Barcelona, og dette med bunnlaget Espanyol.

-En vinnerskalle som er rolig og avbalansert utad og med media , men streng og kompromissløs innad.

Konklusjon: I mine øyne den perfekte kandidat for Manchester United. 

Problemet med Mauricio Pochettino er at han er ansatt av Daniel Levy. Kanskje den jævligste fyren å forhandle med når man skal kjøpe noe han vet du vil ha. Mauricio Pochettino kan fort bli den «dyreste» manageren gjennom tidene dersom vi skal få tak i han, og det prosjektet han har gående med Spurs nå, med så mange unge og lovende briter kan vise seg å være for fristende til å forlate til fordel for en stormakt i fritt fall…

Men han fremstår i mine øyne som den eneste «perfekte» kandidaten til manager jobben i Manchester United.

Nå er det bare å komme seg på jobb Ed!

Kast ut den gale hollenderen og bring inn den hyggelig argentineren!

Powered by Labrador CMS