Omonia Nikosia v Manchester United: Group E - UEFA Europa League

«Det er merkelig å se Ronaldo så blottet for selvtillit foran mål»

I heksegryta i den kypriotiske hovedstaden ble det som ventet tre poeng for United. Laget måtte likevel kjempe mye hardere enn hva noen ville forventet for å ta med seg alle de tre poengene.

Her er united.no-journalist Anders Fladstads kampkommentar etter sliteseieren i den kypriotiske hovedstaden.

Muligheten til å hvile stjerner forsvant, men gode grep fra benken

I forkant av kveldens kamp var det nok sikkert ikke bare undertegnede som tenkte at dette kunne være en passende anledning til å hvile flere av spillerne som har fått mest spilletid denne sesongen. Ten Hag valgte likevel å kun gjøre tre endringer fra tapet mot City søndag.

I og med at Omonia gikk til pause med ledelse og United i andre omgang måtte ut og jakte scoring etter å ha ligget under til pause gjorde at den muligheten forsvant.

Ten Hag måtte i stedet prioritere annerledes og valgte å plukke av spillerne som var skyld i baklengsmålet. Tyrell Malacia og Jadon Sancho ble begge erstattet i pausen og inn kom Luke Shaw og Marcus Rashford.

Den nederlandske manageren fikk tidlig uttelling for sine første grep. Marcus Rashford utliknet til 1-1 med en strålende scoring kun åtte minutter ut i andre omgang.

Da Ten Hag for andre gang i kampen gjorde grep og tok ut Bruno Fernandes til det som nok er en etterlengt hvil tok det ikke mer enn minuttet før hans erstatter Anthony Martial satte inn 1-2 og United hadde snudd kampen.

United-manageren skal ha skryt for å ha gjort grep tidlig i omgangen og ikke bli ventende desperat utover i omgangen.

Byttene fra Ten Hag reddet rett og slett United fra et ydmykende resultat.

tenhag061022
GODE GREP: Erik ten Hag må få mye skryt for byttene han gjorde i kveldens kamp. Innbytterne stod for tre av tre mål.

Selvtilliten er fortsatt tynnslitt

Før kveldens kamp pekte Ten Hag på at det er viktig å få en seier og at de ønsker å vinne hver eneste kamp. Forberedelsene før kampen sa nederlenderen hadde vært gode.

Forberedelser kan kun ta det til et visst punkt. Enda en gang etter at United havnet under synes jeg vi kunne se konturene av at selvtilliten og troen i dette United-laget fortsatt er svært tynnslitt.

Å havne under er en ting, men etter baklengsmålet og den resterende tiden av første omgang var det plutselig Omonia som var det førende laget etter at de knapt hadde vært over midtbanen de første 35 minuttene av kampen.

Stemningen i garderoben på GSP Stadion kan umulig ha vært god og da var det svært gledelig å se et United-lag som virkelig tok tak i den andre omgangen.

Spillegleden så ut til å være mer til stede og Rashford spesielt utmerket seg med sin hurtighet og to mål.

bedrovet061022
BEDRØVET: United-spillerne virket å miste litt grepet rett etter de fikk kveldens første baklengsmål.

Sjokkerende baklengsmål

Baklengsmålet hvor Malacia mistet ballen hvor han først og fremst blir satt ganske så sjakk matt av Jadon Sancho og får småpanikk med ball i beina mot aggressive motspillere ga meg et ekkelt gufs fra forrige sesong.

Hvem husker vel ikke kampen mot İstanbul Başakşehir i Champions League under Ole Gunnar Solskjær da United på samme måte som nå stod med samtlige utespillere inne på motstanders halvdel og mistet ball. Det går ikke på dette nivået. Selv mot et kypriotisk lag som skal være mye svakere.

SVAK KAMP: Tyrell Malacia ble plukket av til pause etter å ha vært direkte skyld i Uniteds baklengsmål.

Ronaldos jakt på nummer 700

Etter kampen mot Manchester City var det flere som reiste øyenbrynene da Ten Hag sa at Ronaldo ble sittende på benken av respekt for portugiserens karriere.

Torsdag fikk han sjansen fra start og jaktet scoring nummer 700 i sin klubbkarriere.

Var på riktig plass til riktig tid ved en del anledninger og en Ronaldo i toppslag, slik vi har sett han i utallige år hadde nok satt både en og to av sjansene han fikk i kveldens kamp.

Den store sjansen helt på tampen er vel bare et tegn på at Ronaldo i dagens forfatning ikke er der han en gang var. Blir spilt helt fri av Rashford og har god tid til å legge til rette for avslutning, men er uvanlig rotete i ballbehandlingen og mister ballen i en situasjon han tidligere i karrieren ville banket kontant i nettet. Det er rett og slett merkelig å se Ronaldo så blottet for selvtillit foran mål.

37-åringen noterte seg likevel for en målgivende pasning på tampen da Rashford trillet inn 1-3.

Med tanke på hva Ronaldo har oppnådd tidligere i karrieren er det nok ikke dette en kamp portugiseren kommer til å huske spesielt godt den dagen han legger skoene på hylla, men frustrasjonen han sitter inne med må nok være stor med tanke på sjansene han ikke klarte å sette i nota på Kypros.

ronaldo061022c
FRUSTRERENDE: Ronaldo hadde en ny frustrerende dag foran mål og hadde to store muligheter til å score sitt 700. mål i klubbkarrieren. Måtte nøye seg med en målgivende.