Mine tanker om laget mot Real

Ans. red. i Supporterklubben har tatt ut de 11 han mener bør starte mot Real Madrid, og mange er nok uenig i det. Hva mener du?

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker etter de fleste United-kamper.

Etter helgas seier mot Fulham har han imidlertid tenkt minst like mye på hvordan United bør stille opp mot Real Madrid onsdag neste uke.

Langerød føler seg veldig komfortabel på ni av plassene, men er usikker på to av dem.

Er du enig eller uenig? Logg inn og si din mening under denne artikkelen.

Her er hans valg.

David de Gea: (sikker)

Bombesikker. Har per nå ingen utfordrer, og selv om Real ikke er ufarlige på dødballer (Ronaldo og Ramos), så ligger det vel an til at mange av Reals avslutninger vil være skudd fra ulik distanse. Som skuddstopper er De Gea ofte suveren, og vi håper selvsagt at han blir en matchvinner mot Real.

Rafael: (sikker)

Phil Jones er blitt prøvd. Antonio Valencia også. Og Chris Smalling. Men Rafael har hatt sin beste sesong i United-trøya, og fortjener tillit fra start. Selv om han ofte vil stå mot Cristiano Ronaldo i kampen. Forventer imidlertid at høyresiden drilles som en enhet, og at Rafael får god hjelp fra høyre midtbanespiller.

Jones kunne nok vært et enda mer fysisk problem for Ronaldo, og i teorien kunne man kanskje forsøke å markere ham helt ut av kampen, men jeg mener Uniteds høyreside er markant bedre offensivt når Rafael inntar backplassen, og United kan ikke stille opp mot Real uten tanker på å faktisk også skulle skape noe selv innimellom. Jones trengs også et annet sted i denne elleveren.

Rio Ferdinand: (sikker)

Bestemann i backrekka denne sesongen. Alt er ikke feilfritt, og han er ikke alltid like komfortabel når United gjør feil eller blir overrumplet på midten. Jeg forventer imidlertid et Real-lag som har ballen mest og presser mot et kompakt United. Da blir Rios rutine uhyre viktig og spillet helt annerledes enn i kamper United presser på i.

Jonny Evans: (sikker)

Denne er kanskje kontroversiell, men etter én måned ute med skade var nordiren tilbake mot Fulham. Jeg synes hans første kvarter var direkte vakt, men de siste 75 var veldig overbevisende.

Jeg synes også Evans på sitt beste har vært bedre enn Vidic på sitt beste denne sesongen, og i serberens skadefravær har Rio og Evans spilt såpass mye sammen at de akkurat nå er mitt foretrukne stopperpar. Jeg rangerer Rio-Evans foran Rio-Vidic.

Synes også Rio og Evans kom godt ut av det i den største testen United har hatt til nå i sesongen – borte mot City.

Patrice Evra: (sikker)

Enkelt valg. Har ingen klare utfordrere, selv om noen av dere nok liker Alexander Büttner. Er ikke feilfri defensivt, men blitt en av våre farligste offensivt. Får nok kjørt seg, men alternativene er ikke bedre. Bør også få nok av hjelp til å stoppe Angel di Maria og co.

Tom Cleverley: (sikker)

På høyre midtbane.

Kanskje også noe spesielt, i de flestes øyne, men Cleverley er en god pasningslegger, og en av Uniteds beste beste til å bevege seg. Han leverer alltid også 100 prosent innsats, og tar defensive jobber like helhjertet som de mer offensive.. Det er også merkbart hvor mye mindre United slipper inn med Cleverley på banen (ny kamp uten baklengs mot Fulham). Cleverley gjorde også en veldig god jobb i Uniteds største test denne sesongen, borte mot City, og gjorde også en god jobb borte mot Tottenham, som er den største testen i 2013 så langt. Er ikke spektakulær, men har heller ikke sviktet når kampene har blitt store.

Michael Carrick: (sikker)

Har hatt en ny god sesong i United-trøya. Er en av de beste og viktigste i pasningsspillet, er stort sett fa til å dekke rom, og har stort sett også en egen evne til å klare å få en tå på ballen slik at motspillerne gjerne mister den.

Jeg sa før Champions League-finalen mot Barcelona for noen år siden at Carrick måtte ha en god dag hvis United skulle ha en sjanse. Det blir det samme i Madrid, men utgangspunktet er annerledes. Siden det er dobbeltkamp kan United fokusere i større grad på å dekke rom, og ligge kompakte, og de går ikke ut i 4-4-2. Det blir en stram 4-5-1-formasjon, og bakerst på midten skal Carrick da ligge. Jeg er også veldig komfortabel med at han skal klare å løse den oppgaven bra.

Phil Jones:(usikker)

Jeg forventer som skrevet et kompakt United, som skal forsøke å håndtere Reals press på best mulig måte. Jones har ikke hatt mange kamper på midtbanen, men måten han løste oppgaven sin mot Tottenham på, var nok for meg til å ville ha ham fra start i Madrid.

Han har en fysisk tilstedeværelse som få andre, og er også aggressiv og vill nok i stilen sin til å gå på en rekke sugende løp som kan irritere og skape problemer for Real.

Det står usikker, fordi jeg har vært usikker på om jeg egentlig heller ville hatt Cleverley sentral, og en annen spiller som høyre midtbane. Jeg endte imidlertid på dette valget.

Danny Welbeck: (usikker)

Denne er vel hard å svelge for mange.

Welbeck frustrerer av og til med et for dårlig pasningsspill, og virker til tider uferdig i stilen selv om han har passert 22 år nå. Igjen så har jeg imidlertid valgt bevegelighet, løpsstyrke og fysikk foran andre kvaliteter, og jeg mener også at Welbecks beste kamp etter nyttår, var nettopp når han fikk en kantrolle i et 4-5-1-system – borte mot Tottenham.

Wayne Rooney: (sikker)

Kommentarer egentlig overflødig, men akkurat som Carrick er viktig defensivt er Rooney nøkkelen hvis United skal få til noe eget spill. Kan være fantastisk i mellomromspillet, og med en ok Rooney vil jeg gå så langt som å si at United kommer til å få noen sjanser på Santiago Bernabeu. Så handler det bare om å score på dem – noe United ofte har vært gode til når det gjelder som mest denne sesongen.

Rooney kommer selvsagt til å få en defensiv rolle, slik at United ofte fremstår som et 4-5-1, men det har han en masse erfaring med å takle.

Robin van Persie:(sikker)

Han har nå spilt to kamper uten scoring. Det har faktisk kun skjedd to ganger tidligere denne sesongen. Det gikk to kamper uten scoring i september (Wigan og Galatasaray), og det gikk tre kamper uten scoring i november (Villa, Norwich, QPR).

Jeg skulle gjerne sett ham score mot Everton til helga, men er egentlig helt uten bekymringer for nederlenderen vår. Hvorfor? Fordi han så langt aldri har skuffet meg når det gjelder som mest.

Hva med?

Anderson: Mer spektakulær offensivt enn de andre sentrale midtbanespillerne, men for meg er han mer et alternativ hjemme enn når United skal forsøke å holde nullen på bortebane. Er Uniteds beste midtbanespiller på sitt beste, men det er ikke det defensive som da er synlig.

Shinji Kagawa (alternativ for Welbeck): Han er kanskje nærmest en startplass i mitt hode. Som venstrekant i stedet for Welbeck eller sentralt bak Van Persie med Rooney på kanten. Kagawa har imidlertid ikke overbevist nok de gangene han har fått sjansen, til at han bør få sjansen bak Van Persie i stedet for Rooney. Jeg rangerer ham også som bedre sentralt enn på kanten, og han har også hatt en lei tendens til å forsvinne ut av kampene. Derfor ofres han. Kunne imidlertid vært et alternativ som venstrekant fra start av, for så å eventuelt ofres ved første tegn på at han blir ineffektiv etter hvilen.

Antonio Valencia (alternativ for Jones, Cleverley da inn sentralt): Er ikke i form. Har ikke vært i form. Til Valencias forsvar kan det imidlertid argumenteres med at han i alle fall har gjort jobben sin defensivt i hele sesongen, og at han faktisk leverte en ganske sterk prestasjon, spesielt defensivt, da vi slo City borte. Rafael og Valencia er jo også Uniteds mest solide høyrekant-par, når de fungerer sammen. Hadde han bare vist bittelitt bedre form, så ville han vært mitt førstevalg på kanten. Siden det defensive blir viktige i Madrid, utelukker jeg imidlertid ikke at han kan få sjansen fra start selv om formen ikke har vært god. Fysisk er det få som kan hamle opp med ham, og defensivt gjør han alltid en helhjertet jobb.

Ashley Young: Har vært ute med skade noen uker, og siden det er usikkert når han kan være tilbake, så er han ikke aktuell for min 11er. Ville imidlertid startet på venstrekant hvis han var skadefri.

Nani: Ny, liten opptur mot Fulham. Er også den kantspilleren med størst register. Er imidlertid kjent for å jukse i sine defensive oppgaver, og til tross for at formen har vært noe bedre etter comebacket fra skade, så har han ikke vist nok til at jeg vil ha ham fra start i et United-lag som først og fremst må forventes å gjøre en kolossal defensiv jobb.

Javier Hernandez: Et alternativ som innbytter, for å strekke Real, men mener Van Persie er mest effektiv som spiss, og da er ikke Hernandez noe alternativ i Madrid. Kanskje hjemme?

Ryan Giggs: Har hatt en del gode kamper i 2013, men er først og fremst et alternativ som innbytter her.

Nemanja Vidic: Er ikke like god som han var. Det er faktisk fortsatt noe usikkert over Vidic’ spill, og selv om han fortsatt vil være viktig, så stiller han bak en skadefri Evans i mitt hode.

Chris Smalling: Et annet alternativ på midtstopper-plass. Gjorde et glimrende innhopp mot City, men er uanset ikke aktuell fra start i mine øyne. Spiller Vidic mot Everton er det heller ikke umulig at han er innbytter foran serberen i Madrid.

Vel, det var det. Nok å være uenig i. Skriv gjerne ned dine tanker om Real-kampen i kommentarfeltet nederst.