Mine tanker etter ny 3-2-seier

De Gea, Büttner, Evans, Kagawa, spissene, tre strake seirer og mer svakt forsvarsspill. Les ans. red. Dag Langerøds tanker etter Braga her.

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, deler sine tanker etter hver United-kamp.

Her er hans umiddelbare tanker etter 3-2-seieren mot Braga.

Er de fem bak gode nok?

Sju ganger har United kommet bakpå denne sesongen. Seks ganger er det snudd til seier. Manageren har fortvilt. Vi fans har fortvilt. Jeg har trodd – eller i alle fall håpet – at det har handlet om konsentrasjon. Men – etter å ha sett starten mot Braga så må spørsmålet være: Skjer det rett og slett fordi vi ikke er gode nok? Jo da, vi kan score tre eller fire mål i hver kamp. Vi har scoret ti mål på de siste tre kampene. Vi har scoret to eller flere i ni av 11 kamper denne sesongen.

Samtidig har vi sluppet inn to eller flere i fem kamper. Jeg begynner å helle klart mot at dette ikke bare handler om konsentrasjon. Det handler om at spiller for spiller, spesielt bakover på banen, så er nivået som vi har sett denne sesongen. Stemmer det gir det noen forferdelige tankerekker videre. For sånt forsvarsspill vinner man ikke titler med. Verken i serien eller Champions League, og trolig heller ikke i cupene.

Men – og det er et klart men: Se på backrekka mot Braga. Det er bare Rafael som vel er førstevalg der. Normalt vet vi alle at vi helst vil ha Rafael, Rio, Vidic og Evra. De må tilbake. Fort. Så kan vi også drømme om at Phil Jones og Chris Smalling er tilbake i form igjen rundt juletider, for det vil ta tid igjen med dem etter et så langt skadeavbrekk.

David de Gea:

Og for å fortsette med forrige tanke. Vi må ha vår «normale» backrekke intakt. Men vi må også ha en keeper som klart tar steget frem som det klare førstevalget. Jeg har holdt klart med David de Gea som førstekeeper, grunnet han ekstreme reflekser og redninger på strek. Jeg må imidlertid innrømme at jeg hadde forventet mer i Lindegaards skadefravær. Jeg hadde håpet han skulle gjøre keeperplassen til sin, men jeg synes ikke han har klart det. Og det er synd. For United trenger en klar nummer én.

Alexander Büttner:

Jeg mener han må ta skylda for begge baklengsmålene. Først svak i duellspillet på 0-1. Så fulgte han ikke mannen sin på 0-2, og jeg mener at det er klart at han må selv ta ansvar for at mannen dekkes opp før han skylder på at Evans ikke overtok.

Han har imidlertid en positiv legning. Han er offensiv, driblesterk, og jeg har snakket med folk som kjenner ham. De sier at han er en fighter. Han kommer til å kjempe om den backplassen så lenge han er i United. Jeg vet ikke om jeg tror han kan være den reelle konkurrenten til Patrice Evra, men ikke glem følgende: De to nevnte prestasjonene mot Braga var ikke gode nok, men han kom til United helt uten kamptrening i sommer. Så stod han med to kamper før denne. Jeg forventer mer, men jeg ser at utgangspunktet kunne vært bedre. Han må imidlertid få sjanser hvis han skal få den matchtreningen, og han skal få nok av sjanser også hos meg. Jeg er imidlertid usikker på om han er Evras arvtaker.

Tre strake seirer:

Vi har ikke imponert mot Galatasaray eller Braga, men vi står med tre strake seirer i gruppespillet i Champions League. Legg til at linjemannen to ganger vinket oss av for feilaktige offsider. På den første hadde vi scoret. På den andre hadde Hernandez vært mutters alene med keeper.

Så nei, alt er ikke så ille.

Fire ganger tidligere de siste 12 årene har vi også vunnet de tre første kampene. Da har vi to ganger nådd kvartfinalen, en gang semifinalen og én gang har vi vunnet Champions League etter en sånn start.

Og om vi er i toppform i februar/mars – som vi ofte er – så vil ingen tenke særlig på prestasjonene nå.

Fire gode spisser:

Robin van Persie, Wayne Rooney, Javier Hernandez og Danny Welbeck. For et herlig luksusproblem!

Van Persie scoret ikke, men jeg synes hans allround-spill er deilig å se på. Wayne Rooney – litt for dypt nede i banen før pause. Ble ineffektiv der, men litt høyere og litt mer til venstre i 2. omgang. Ble bedre da. Hernandez – hans beste kamp i United-trøya på lang, lang tid. Flashback til debutsesongen hans. Så har vi en Danny Welbeck som fikk hvile. Som sagt – luksusproblem!

Jonny Evans:

Han har fått mye kritikk. En del av det med rette, men kanskje enda mer uten å fortjene det. Jeg synes imidlertid at han var en av de beste mot Braga. Han er fa til å bryte foran, og har faktisk en bra pasningsfot og et godt steg når han bestemmer seg for å bruke det. Og for dere som har skummet resten av det jeg har skrevet – jeg synes ikke 0-2-målet var hans skyld. Det var Büttners feil.

Samtidig – fortsatt ikke helt komfortabel med ham og Rio (eller Carrick). Vi trenger Vidic – vi trenger i alle fall en skadefri Vidic i formen han var FØR skaden.

Shinji Kagawa:

Jeg synes faktisk litt synd på ham. Han er ny i klubben, og etter å ha sett ham både for Japan og Dortmund i fjor, så er jeg ikke i tvil om at han er klart best i posisjonen rett bak spissen. Der får han imidlertid ikke spille nå. Han var uten tvil verdensklasse i den rollen i Dortmund mange ganger i fjor, men nå har han slitt med overgangen til ny klubb, og med Rooney og van Persie får han ikke spille der han er best. Det kan bli et trøblete år for Shinji Kagawa. Dessverre.

Enig eller uenig? Logg gjerne inn for å komme med din mening i kommentarfeltet nederst.