Mine tanker etter ligacupseieren

Rooney, unggutta, Cleverley, Anderson, Fletcher, Chelsea og seks seirer på rad, skriver ans. red. Dag Langerød om.

Ansvarlig redaktør Dag Langerød kommer med sine tanker etter hver eneste United-kamp. Her er hans umiddelbare tanker etter 2-1-seieren mot Newcastle.

Wayne Rooney:

Jeg var spent. Han var direkte svak før skaden, og trenger som regel litt tid på seg til å finne tilbake til formen etter ferier og skader. Jeg ble imidlertid positivt overrasket.

I mitt hode har ikke Rooney for vane å være altfor god i kamper som disse, og altså heller ikke like etter et skadeavbrekk. Jeg synes imidlertid at touchene hans var gode, og han var ganske så sentral i Uniteds oppbyggende spill.

Nå er det annerledes å spille en ligacupkamp med masse rom enn en seriekamp med et helt annet tempo og hardere press fra motstander, men Rooney er tilbake. Jeg skulle gjerne vært klar på hva jeg tenker om ham mot Tottenham, men klarer ikke å bli enig med meg selv. Jeg heller likevel mot at han starter på benken der også, får et innhopp på minst en halvtime og så er aktuell fra start i bortekampen mot Cluj neste tirsdag.

Unggutta i backrekka:

Det var gøy å se dem, og det er gøy å avansere i ligacupen når fire spillere debuterer (Vermijl, Wootton, Tunnicliffe, Brady) og tre andre kun spiller sin andre kamp for klubben (Büttner, Keane, Powell). Jeg synes imidlertid at Vermijl, Wootton og Keane, som alle startet, viste at de har et stykke igjen til A-lagsnivå.

Vermijl startet ok på sin backplass, men den siste halvannen omgangen varierte prestasjonene stort. Det var flere offensive feil, og litt trøbbel defensivt. Baklengsmålet kom også da han ble løpt fra på sin back.

I midtforsvaret er Shola Ameobi og Pappis Cisse heftige fyrer å duellere mot. Flere mer erfarne spillere ville slitt mot dem. Det var imidlertid farlig i Uniteds felt på nesten hver eneste dødball, og Keane og Wootton byttet på å bli smågutter i enkelte dueller. Vi har skader i midtforsvaret, men jeg vil ikke være komfortabel med å putte dem innpå i serien eller Champions League utover.

Anderson og Cleverley:

Ja, det er sånn jeg vil se deg.

Det tenkte jeg etter Andersons 1. omgang. Så krysset jeg fingrene for at han klarte å holde nivået også i 2. omgang.

Det klarte han ikke, og dermed ble jeg egentlig sittende igjen like usikker som før på Anderson. Ustabilitet oppsummerer United-karrieren, og på grunn av den kan han ikke vente seg annet enn et innhopp og en startplass i ny og ne.

Det var Rooney og Anderson og ikke Cleverley som fant rom og fikk ball i det meste av 1. omgangen. Jeg er imidlertid en Cleverley-fan. Jeg synes han ble bedre utover i kampen. Han slutter aldri å bevege seg, er offensiv i pasningsspillet og bevegelsemønsteret, og utrolig nok klarte han endelig også å score sitt første mål. Typisk at scoringen, etter at han har misbrukt en rekke gigantsjanser tidligere i sesong, kun kom på en halvsjanse.

Cleverley har av en eller annen grunn ikke spilt de siste tre kampene, men jeg mener han bør matches mye fremover, og at han ligger foran Anderson i køen. Jeg ville også levd godt med å se ham fra start mot Tottenham.

Darren Fletcher:

Det så litt hjelpeløst ut da han gjorde comeback mot Galatasaray forrige uke, men så atskillig bedre ut i en defensiv midtbanerolle onsdag. Fletcher fikk mye tid på seg, mye ballkontakt, brukte ballen bra og brøt også flere Newcastle-fremspill grunnet sin evne til å lese spillet.

Som jeg har skrevet tidligere. Jeg hadde nesten gitt opp å få se skotten tilbake, men jeg klarer nå å se konturene av noe som kan gjøre oss bedre.

Seks seirer på rad:

Vi har ikke vært helt fornøyde. Som United-fans er vi blitt kravstore. United står imidlertid med seks strake seirer i ulike turneringer. Det klarte laget aldri i fjor.

Chelsea borte neste

Jeg er ikke spesielt glad i å spille borte mot Chelsea. Vi vinner sjelden der, og i hodet mitt er Stamford Bridge dessverre blitt en plass vi ryker med ett mål. Det er likevel grunn til å påpeke at vi er uten tap der på to kamper. Det ble 3-3 i serien tidligere i år, og 1-0-seier i Champions League før det.

Noen vil nok se unggutta også der, men jeg vil se et United-lag som avanserer. Som kampen mot Newcastle viste, så er det alltid nok av A-lagsspillere som trenger matchtrening. La dem spille, og forsterk forsvaret (kanskje med Phil Jones og/eller Chris Smalling) til den kampen.

(se høydepunktene fra 1-0-seieren i Champions League under)

Enig eller uenig? Logg deg gjerne inn og si din mening nederst.

<iframe width=»542″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/ec7x_pkI8h4″ frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>