Mine tanker etter en ny thriller

Midtbanen, spillet, Chicharito, Evra, dommeren, 2-1-målet og en rar følelse. Her er ans. red. Dag Langerøds tanker etter 4-3 mot Newcastle.

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker umiddelbart etter de fleste av Uniteds kamper.

Her er hans tanker etter 4-3-seieren mot Newcastle.

Spilte vi som seriemestre?

Sir Alex mener det.

Jeg er kun villig til å møte ham halvveis.

Ja, det er en fantastisk egenskap å snu 0-1, 1-2 og 2-3 til seier. Ja, det er en fantastisk egenskap å ta tre poeng på mindre gode dager eller ett poeng på elendige dager.

Men når det gjelder selve spillet så er sannheten at det langt ifra var en seriemester verdig mot Newcastle.

Sprøtt:

Det føles nesten litt rart å levere en så middelmådig og til tider dårlig kamp, og likevel øke serieledelsen til sju poeng.

United har i mange korte perioder vist herlig angrepsspill og en fantastisk evne til å snu dårlige utgangspunkt til seier, men totalt sett synes jeg egentlig ikke at den første halvdelen av sesongen har vært så veldig bra. Da tenker jeg selvsagt på selve prestasjonene.

Vi har problemer bakover og vi har fortsatt for mange skader.

At vi da leder serien med sju poeng sier mye om Citys og Chelsea egne problemer og kanskje litt om at kvaliteten på Premier League ikke er den aller, aller beste denne sesongen.

Uten at jeg egentlig bryr meg om det.

Jeg bryr meg imidlertid mye om at United holder den ledelsen sesongen ut og at United er på et nivå hvor vi kan matche og slå Real Madrid i 8. delsfinalen av Champions League. Og for at det siste skal skje – så mangler det fortsatt en del.

Uenig i laguttaket:

Jeg har vært enig med Sir Alex de siste ukene, men onsdag skjønte jeg tidlig at det ikke kom til å bli en enkel kamp, og da handler det om sammensettingen av laget fremover på banen.

Andre får ta seg av den største analysen, men min vurdering er at United ikke kan spille med Michael Carrick og Paul Scholes samtidig. Spesielt ikke når verken Wayne Rooney, Anderson, Tom Cleverley eller Shinji Kagawa er på banen. Og spesielt ikke da venstrekanten er Ryan Giggs.

Da mangler United nemlig mye på offensiv bevegelse.

Jeg kan forstå at Sir Alex rullerte. Jeg tror sågar at evnen til å rullere – og samtidig få resultater – er en av Uniteds aller største styrker. Det handler om å fordele belastningen fysisk – men også mentalt – gjennom en sesong som varer i ti lange måneder.

Nå var Rooney og Young ute med små smeller etter tirsdagens trening, Anderson er skadet og Kagawa fortsatt ikke helt klar.

Da mener jeg at det var galt ikke å bruke Cleverley fra start. Han har ikke vært fantastisk, men han har det de andre ikke har, kjappe bein og evnen til å hele tiden oppsøke nye rom offensivt i banen. Jeg mener også det var galt ikke å bytte ham inn i pausen, og jeg mener også at Alexander Büttner kunne vært et alternativ som venstrekant de siste 45 minuttene.

Dette skjedde ikke, Büttner kom aldri inn og Cleverley fikk kun drøyt 20 minutter. Ting ordnet seg til slutt, men jeg mener altså at en del av problemene mot Newcastle kom av egne valg.

Carrick, Scholes og Giggs:

For tredje gang denne sesongen sendte Sir Alex utpå disse tre sammen fra start.

Første gang ble Wigan slått 4-0, etter 0-0 ved pause. Andre gang røk vi for Tottenham, etter en grusom 1. omgang.

Mot Newcastle fikk de sjansen igjen.

Og igjen fikk vi problemer.

Uansett hva visse TV2-eksperter har forsøkt å fortelle deg så kjørte United over Swansea i forrige kamp, spesielt i 2. omgang. Mot Newcastle var den kontrollen som forduftet.

Michael Carrick: Nå fikk han en friere rolle også offensivt i banen, siden Scholes var ved siden av. Han har en god pasningsfot, men er ikke den offensive midtbanespilleren som Anderson, Cleverley eller Kagawa (forhåpentligvis) kan være. Er et soleklart førstevalg defensivt på midtbanen, men bør i utgangspunktet brukes i kun den rollen.

Paul Scholes: Må ha folk rundt seg på midtbanen som løper mye, og jeg mener derfor at han kun er en backup for Carrick – hvis folkene rundt ham er de rette. Det var de ikke mot Newcastle. Der andre sender en pasning og så finner en ny posisjon, er Scholes dessverre blitt uhyre mye mer stasjonær.

Ryan Giggs: Når det først skulle rulleres, Young var skadet og han leverte et såpass godt innhopp mot Swansea, så kan jeg forså at han fikk sjansen. Men ikke sammen med Scholes og Carrick.

United blir imidlertid for stasjonære med disse tre på banen samtidig. Vi slapp med skrekken mot Newcastle, men jeg håper skadesituasjonen endrer seg slik at vi slipper å bruke disse tre sammen fra start igjen i resten av sesongen.

Dommeren:

Mike Dean. Er det lov å si at jeg aldri har likt ham? Han fremstår med en arroganse som ikke står til kvaliteten.

Newcastles 2-1-mål:

Jeg har for så vidt skjønt at dommeren kanskje har fulgt reglene (??).

I så fall er jeg uenig i reglene.

Skuddet eller pasningen går mot Cisse og mål. Cisse er i offside. Jonny Evans forsøke å dekke opp Cisse, og hindre at ballen når ham. Da må det blåses offside siden Cisse uten tvil er en aktiv part i spillet. Uten Cisse ville jo aldri Evans vært der han er. Han ville ikke forsøkt å klarere. Han ville ikke satt ballen i eget mål.

Så hvis Dean virkelig fulgte reglene her, så må reglene endres.

Javier Hernandez:

Et herlig mål. Et viktig mål. Kanskje målet som avgjør hele ligaen til slutt – når man ser tilbake. Meksikaneren gir også alt. Hele tiden. Han fortsetter også å prøve selv om han mislykkes. Han ble også noe bedre den siste halvtimen.

Likevel – allround-spillet hans er så uforutsigbart at jeg synes det er vanskelig å se for meg ham som noe annet enn en reserve. Det er litt som å spille rulett å bruke ham fra start av.

Patrice Evra:

Det er vel ingen av Uniteds faste spillere som får så mye kjeft av fansen som Evra. Jeg skal imidlertid gi ham skryt.

Ingen spiller så mange kamper som Evra. Han ser ut til å ha en egen evne til å tåle smeller, og selv om jeg også ser at han av og til er litt ute av posisjon defensivt er han alltid med offensivt. Gjennom samtlige 90 minutter. Han har en fantastisk motor, kommer seg ofte forbi på venstrekanten og har også scoret fire mål.

Det er også helt nødvendig at Evra holder seg skadefri da backup Alexander Büttner ikke har vist noe som tyder på at han er noe mer enn en reserve så langt.

Vær gjerne enig eller uenig. Logg inn og si din mening nederst.