Mine tanker etter Arsenal-kampen

Nani, Valencia, alle midtbanespillerne og avslutningen på sesongen. Les tankene til ans.red. Dag Langerød her.

Avisene: – RvP minnet på hvorfor han dro | Video: Høydepunktene
Skryt til RvP: Fra Sir Alex og Evra | Dere mener: Les meningene her

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker umiddelbart etter de fleste United-kamper.

Her er hans skriblerier etter Arsenal-kampen, søndag kveld.

Nani vs. Valencia:

Stillingen var 1-1. Jeg synes United hadde veldig god kontroll. Det var cirka et kvarter igjen å spille, og hvis noen skulle vinne så var det oss. Vi fikk også noen gode overgangsmuligheter. Så fikk Antonio Valencia sjansen. Hele høyresiden var åpen, han stormet oppover og skulle upresset finne Van Persie inne i feltet.

Men innlegget var aldri i nærheten av Van Persie. Det gikk håpløst langt over nederlenderen. Sjansen var borte.

Poenget med denne starten?

Jeg irriterer meg mer over Valencias manglende innleggskvalitet, enn Nanis manglende forutsigbarhet.

Ja, Nani hadde en råtten første halvdel av sesongen. Kombinert med skader så ble det egentlig februar før vi så ham.

Men la oss være ærlige med Nani, og se på hva han har prestert siden februar. Da var han først ok da Fulham ble slått borte. Han var Uniteds beste da Reading ble slått i FA-cupen like etter. Han fikk også sjansen i påfølgende kamp mot QPR, og kom brukbart unna i den. Han fikk så sjansen hjemme mot Real Madrid, og ser man bort fra utvisningen gjorde han jobben sin også der. Og viktigst – United fungerte veldig godt som lag.

I hjemmekampen mot Chelsea ledet United 2-0 da han forsvant ut med skade.

I returkampen, da vi røk ut av FA-cupen, var han svak.

Og dermed var han først tilbake på laget igjen i søndagens kamp mot Arsenal. Søndag var han igjen variabel, men Nani er til å leve med når han er uforutsigbar – så lenge han også leverer klare høydepunkter. Vi kan tåle noen grusomme pasninger og feilvalg, så lenge han plutselig kan levere i neste minutt. Og mot Arsenal klarte han det. Nani kom godt fra det. Han brukte farten sin, skapte kaos, og hadde også forspillet til noen sjanser. Da er han bedre enn Valencia, synes jeg. I alle fall slik Valencia har fremstått denne sesongen.

Rett og slett fordi registeret hans er større, og han klarte å finne noe av sitt beste mot Arsenal. Nanis beste er også bedre enn det beste vi kan få fra f.eks. Ashley Young og Valencia.

Ja, han er svakere defensivt enn Valencia, men han har så mye større kvaliteter offensivt. Ser man på fakta har Nani egentlig kun spilt en direkte dårlig kamp på de åtte kampene han har fått siden februar (Chelsea borte). Det er et klart tegn på at han har forbedret seg, og min mening er at Nani kan ha gjort nok til å overleve sommeren. I alle fall hvis han er villig til å skrive under ny kontakt med United. Gevinsten hvis man klarer å overbevise Nani om å bli – og man lykkes å finne litt mer stabilitet og enda mer toppnivå inn i spillet hans – er også enorm. Da har vi en verdensklasse-spiller igjen.

Midtbanen:

Michael Carrick har vært fantastisk.

Ingen er bedre enn ham til å lese spillet og bryte motstanderne. Pasningene hans, de som de siste to årene faktisk også har gått i lengderetningen, kan åpne de fleste forsvar. Og se på klivet – så du hvordan han faktisk holdt følge med og stoppet Theo Walcott søndag?

Michael Carrick kommer til å spille på Uniteds sentrale midtbane også neste sesong.

Men så?

Tom Cleverley har spilt 24 minutter med Premier League-fotball etter at han fikk 90 minutter da Everton ble slått 10. februar. Det er såpass lite at jeg plutselig er usikker på om Sir Alex har like høye tanker om Cleverley nå som han hadde før denne sesongen.

Anderson viste igjen tegn på hvor spennende han kan være da han kom inn mot Arsenal, men er så variabel og skadeutsatt at jeg er usikker på om han overlever sommeren.

Darren Fletchers fremtid er høyst usikker. Paul Scholes kommer ikke til å spille mye, uansett hva som skjer med ham i sommer, og våre største talenter på midtbanen, Nick Powell og Adnan Januzaj, er fortsatt et stykke unna å bli klare kandidater til å spille 20-30 kamper i Premier League.

Wayne Rooney kan være en løsning, men vil ha mye å jobbe med i den rollen. Han må tilbake litt av villdyret i seg i duellspillet, og også legge av seg five-a-side-tendensen han har hatt over seg innimellom de to siste månedene. På sitt beste er han imidlertid fantastisk, og blir han over sommeren må han gjerne dyrkes som sentral midtbanespiller, hvis han selv også godtar det, men jeg vil likevel ha inn en ny midtbanespiller.

Jeg liker det ikke helt heller når Phil Jones må dekke en midtbanerolle som også innebærer at han må ta offensive valg. Jo, han er en fantastisk duellspiller, har et bra driv, er flink til å jobbe box til box og er sånn sett en trussel også offensivt. Men kreativ er han ikke.

Derfor er min klare mening at United må ut på markedet og hente en partner til Carrick.

Spørsmålet er om de vurderer det slik selv. Ryktebørsen snakker i alle fall mer om spisser (Lewandowski, Falcao) enn en ny midtbanespiller.

En annen ting er hvem som er tilgjengelig og også gode nok til å bli en klar forsterkning fra første stund.

I mitt hode ville Jack Wilshere eller Luca Modric vært perfekt, men Wilshere får vi i alle fall ikke etter Van Persie-kjøpet derfra i fjor. Modric kan kanskje være aktuell, kjenner Premier League og kunne gjort jobben fra første stund. Men er det flere i England? Jeg er personlig litt usikker på om Marouane Fellaini fra Everton er løsningen, jeg tviler sterkt på om Gareth Bale er tilgjengelig for en pris United kan leve med (selv om det kan bli interessant å se hva som skjer om Tottenham ikke kommer til Champions League) og selv om jeg har sett noen fantastiske enkeltspillere både i La Liga og Tyskland, så er det ingen garanti at de tar overgangen til et nytt land og en ny liga med en gang. (Tenk: Kagawa)

Jeg vet ikke mer enn dere om hva som kommer til å skje, men jeg er like spent.

Jeg håper imidlertid at de første pengene United bruker i sommer blir på en ny midtbanemann.

Ikke på en ny stjernespiss.

Ingen rekord

Poengrekorden røk med «bare» 1-1 på Emirates.

Men jeg var fornøyd.

Jo, spillet var veldig svakt den første halvtimen. Men ikke glem at gullet var avgjort. Det handlet mest om ære (og en mulig poengrekord). Vi møtte også et Arsenal-lag som stod med seks seirer og en uavgjort på sine siste sju kamper, inkludert en 2-0-seier borte over Bayern München.

Og vi var best den siste timen.

Det må være godkjent.

Nå er jeg imidlertid spent på hva Sir Alex tenker om de siste kampene. Jeg forventer et sterkt lag hjemme mot Chelsea, det handler om revansje for FA-cuptapet og respekt for de andre lagenes Champions League-kamp, men etter det? Kan vi få se Anders Lindegaard, Nick Powell og kanskje Adnan Januzaj mot Swansea og/eller WBA. Jeg mener i alle fall at Lindegaard bør få 1-2 kamper, hvis han er tiltenkt å være her også neste sesong, og jeg mener Powell og Januzaj bør få sjansen på benken, i alle fall. Så får kampbildet avgjøre om de kommer inn. Og selv om det også kunne vært hyggelig med et et gjensyn med Paul Scholes helt på tampen, så ønsker jeg faktisk heller at Powell eller Januzaj får hans plass nå.

Du er sikkert enig eller uenig i noe her. Logg gjerne inn og si din mening nederst? Har du f.eks noen gode kandidater til en sentral midtbanerolle som sjelden nevnes?