Mine tanker etter 4-0-seieren

Fire mål i 2. omgang. Her er ansvarlig redaktør Dag Langerøds tanker om kampen.

Hadde vi råd til å plassere Robin van Persie, Shinji Kagawa, Antonio Valencia, Tom Cleverley og Patrice Evra på benken mot et lag vi tapte fortjent mot da vi møtte dem for noen måneder siden? Og det når vi fortsatt mangler blant annet Wayne Rooney og Ashley Young med skade?

Etter 4-0 mot Wigan er svaret ja, selv om det lenge var tja eller kanskje nei.

1. omgang var ok, men heller ikke mer. 2. omgangen ble bra, spesielt etter 1-0.

Alexander Büttner:

Vill og uvøren i duellspillet. Fortsetter han sånn blir det noen røde kort i løpet av sesongen. Det tenkte jeg først. Jeg var ikke overbevist.

Etterpå tenker jeg at jeg fortsatt er usikker på de defensive kvalitetene, men herregud (ja, det må være lov å bruke det ordet) for en debut. Tenk deg selv, hvor optimistisk hadde du ikke selv vært i debuten på Old Trafford? Som gammel venstreback selv ville jeg trolig kastet meg inn i alle dueller med akkurat samme villskap. Glem heller ikke at Büttner står uten kamptrening hele sommeren. Med mål og målgivende kunne faktisk ikke debuten vært bedre. Patrice Evra er også god offensiv, men Büttner viste også noen driblerier som Evra ikke har vist. Dette blir spennende, og da tenker jeg også på at konkurransen forhåpentligvis skjerper Evra.

Vær gjerne enig eller uenig. Logg inn og si din mening nederst.

Ryan Giggs:

Jeg elsker Ryan Giggs. Han er en av våre aller største legender. Likevel, etter 4-0-seieren er det faktisk han som skuffet meg mest. Jeg synes han sliter med å komme med i spillet og pasningskvaliteten er heller ikke som ønskelig. Samtidig synes jeg han jukser i den defensive delen av spillet. Det må legges til at jeg ikke var spesielt imponert over OL-innsatsen hans, heller. Han får sikkert mange flere sjanser, men må opp et par nivå med den konkurransen det nå er om spilletid i laget offensivt.

Nani:

Jeg synes han delvis virker ute av form. Eksplosiviteten er ikke som på hans aller beste. Den var i alle fall ikke det før Uniteds 1-0-mål mot Wigan. Samtidig så står Nani (nesten) alltid bak én eller flere gigantsjanser. Noen United-fan vil selge ham. Jeg mener at hans høyeste nivå holder i massevis, og at vi heller bør gjøre alt for å få ham tilbake i toppform. Hvis han selv vil det da.

Nick Powell:

Jeg elsker eventyr. Jeg har gjort det helt siden jeg så dukke-figurene til Asbjørnsen og Moe på TV da jeg var liten. Jeg likte også veldig godt det jeg så av Nick Powell for Crewe på nivå fire på tampen av fjorårssesongen. Han var offensiv i alt han foretok seg. Mot Wigan viste han akkurat det samme. Han søkte i bakrom med noen herlige pasninger, og han scoret et mål – som om Old Trafford og Premier League ikke var stort forskjellig fra det å møte Macclesfield og Morecambe i fjor. Dette kan bli et av de aller beste eventyrene.

Danny Welbeck:

Sett den gutten på kanten, så blir du kanskje skuffet. Plasser den gutten sentralt, så får du en helt annen spiller. Welbeck imponerte da han kom inn for England mot Ukraina, og fortsatte på samme måte mot Wigan. Optimistisk og løpsvillig. Sir Alex sier at Welbeck kommer til å bli DEN spilleren når han er 24. Jeg utelukker ikke at han får rett.

Javier Hernandez:

Ingen i United løper i bakrom som Hernandez. Det var en del faser av spillet han var for dårlig i under fjorårssesongen, men han er en målscorer og med bakromsløpene er han en uhyre viktig spiller for United. Enten fra start eller som innbytter. Mot Wigan skulle han ha hatt atskillig flere frispark etter å ha blitt tatt av Wigans midtstoppere en mange ganger, men han fortsatte å jobbe – selv etter den miserable straffemissen – og til slutt fikk han også målet sitt. Det var viktig. Spisser som Hernandez formes av målene sine, og selvtilliten han tar med seg etter hver scoring.

Anderson:

Hvor er han? For andre kamp på rad er han verken på banen eller på benken, og det etter at han kom innpå fra benken mot Everton og så startet den andre kampen mot Fulham.

Fortsatt irritert:

Ja, da jeg ser United ta Wigan 4-0 på så enkelt vis utover i kampen, og med den historien vi har med å maltraktere Wigan så er jeg fortsatt irritert over at vi røk 0-1 på sjanseløst via borte mot Wigan på tampen av forrige sesong. Nevn gjerne 4-4 mot Everton, men prestasjonen i 0-1-tapet for Wigan var så begredelig at jeg fortsatt ikke helt fatter at vi falt ned på det nivået.

Vær gjerne enig eller uenig. Logg inn og si din mening nederst.