Mine tanker etter 3-1 i Portugal

RvP, Welbeck, Anderson, Nani, Smalling og perfekt før City. Les ans. red. Dag Langerøds tanker her.

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, deler sine tanker med dere etter de fleste kampene i sesongen. Her er hans tanker – skrevet umiddelbart etter seieren mot Braga onsdag kveld.

Robin van Persie:

26 minutter trengte han for å være Uniteds beste. Det er i alle fall min mening.

United fungerte ikke som lag før han kom innpå, men ble et helt annet lag med ham på banen. Han kan ta imot oppspill, vende opp og avslutte. Og han gjør alt det med kvalitet. Han gjør de andre bedre. Igjen. Verdt hvert eneste øre.

Huff, huff og huff:

Danny Welbeck, Anderson og Nani. Jeg forventet så mye, mye mer.

Welbeck: Ser ut til å være avhengig av selvtillit, men har nå vært ute av førstelaget mot Arsenal og Chelsea. Touchene og kombinasjonene var helt borte, og han spiller gjerne flere dårlige enn gode kamper på venstrekanten. Spilte seg lenger bort fra laget med den prestasjonen.

Anderson: Var lenge Uniteds beste mot Chelsea, men falt helt gjennom her. Fant aldri posisjonen sin, selv om det virket som om han hadde tillatelse til å gå offensivt, som jeg mener er hans beste posisjon. Legg til svake pasninger så var det ett stort skritt i feil retning for brassen.

Nani: Er fortsatt ikke i nærheten av å være den Nani vi kjenner, og alt i alt en ny svak kamp onsdag. Etter 26 år med Sir Alex er vi blitt vant til at United-spillere må prestere mye jevnere og på høyere nivå enn Nani nå gjør. Vi kan håpe det løsner, men med tanke på alle avis-skriverier så vil jeg fortsatt godta et salg på om lag 20 millioner pund i januar. Hvis det er mulig. Må opp flere hakk, og må gjøre det over flere kamper hvis han skal kunne spille seg inn i førsteelleveren. Sir Alex må imidlertid se noe på treningene, ellers ville han nok ikke gitt ham så mange sjanser. Forhåpentligvis, for oss alle, er Nani nærmere formen enn det det virker som når man ser ham i aksjon.

Perfekt før City

For ett år siden røk vi ut i gruppespillet. Nå er United videre med to gruppespillskamper igjen å spille, og da er det bare å være kyniske. La de neste beste, ligacupgutta, få prøve seg borte mot Galatasaray neste gang. Heksegryta i Istanbul om to uker passer ikke for unggutta, men spillere som Giggs, Nani, Smalling, Büttner og Anderson bør matches der. Mot Cluj 5. desember – den siste kampen før United møter City på Etihad – kan også spillere som Joshua King, Nick Powell og muligens et par andre brukes fra start. Hvis de ikke får spilletid da, får de det i alle fall ikke andre ganger denne sesongen.

La oss også håpe City må kjempe til siste slutt i sin gruppe i Champions League – slik at United-spillerne får et par ekstra dager med hvile før Manchester-derbyet.

Chris Smalling:

Det er deilig å ha ham tilbake. Comebacket var ikke en stor opplevelse da han virket noe usikker både i duellspillet og med ball. Det var imidlertid hans første kamp for sesongen, og da tåler vi det. Smalling vil gi oss ekstra alternativer både på midtstopper-plass og på høyrebacken, og nå vil han være sikret spilletid i alle fall mot Galatasaray og Cluj den neste snaue måneden, og kanskje også få noen minutter i serien.

Greit laguttak:

Carrick, Rafael, Van Persie og Rio startet på benken. De fire er blant de fem som har spilt mest så langt i serien(sammen med Evra), og jeg aksepterer byttene. De som kom inn fortjente sjansen, blant annet etter prestasjonen mot Chelsea i ligacupen forrige uke. Så får vi heller leve med at flere av dem ikke benyttet sjansen.

Javier Hernandez:

Mål er mål. Han leverte ikke noen stor kamp, men hjelpen fra de andre 10 var heller ikke den beste. Legg imidlertid merke til at meksikaneren vår nå har scoret i fire kamper på rad. Det har blitt sju mål på de siste sju kampene for United og Mexico, og det er bare de 13 minuttene han fikk som innbytter mot Stoke som ikke har endt med scoring den siste måneden.

12 poeng:

Det var ikke pent denne gangen, heller. For ett år siden ble United imidlertid slått ut av gruppespillet. Nå er vi videre med full pott etter fire kamper. og for å sette det litt i perspektiv: Barcelona tapte mot Celtic, City og Arsenal har tatt ett av seks poeng mot Ajax og Schalke, og Real Madrid har bare klart det samme mot Dortmund.

Jeg kjenner en del United-fans som ville blitt rasende om United hadde levert som de lagene har gjort de siste ukene.

Det er lov å se at alt ikke er perfekt for United handler om underholdning, men også om en egen evne til å få resultater. Uansett hva. Sånn sett har vi stort sett levert som ventet denne sesongen. For ikke glem at United har scoret tre mål eller mer i seks av de sju siste kampene. Etter serieåpningen mot Everton har det blitt 41 mål på 15 kamper. Det er tall de fleste andre ville misunnet oss.

Og tenk hvor bra det blir når alt plutselig klaffer i flere kamper på rad…

Enig eller uenig? Logg gjerne inn og fortell din mening i kommentarfeltet nederst.