Mine tanker etter 2-1-seieren

Rooney, van Persie, Fletcher, Cleverley og Anderson, men alt var ikke bare bra mot Cluj. Les ans. red. Dag Langerøds tanker her.

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, kommer med sine tanker etter hver United-kamp.

Her er hans umiddelbare tanker, skrevet rett etter kampslutt mot Cluj.

Rooney og van Persie:

Første kamp sammen. To mål sammen. Da kan man bare være fornøyd.

Jeg har fortsatt veldig gode minner av Rooney som ren spiss, men la oss være ærlige: Robin van Persie er råere foran mål. Da er den arbeidsfordelingen vi så tirsdag kveld forståelig. Det handler om å finne ut hvordan man skal bruke de to sammen på best mulig måte, og med Rooney en del nede i banen også vil United trolig lettere dominere banespillet også mot atskillig bedre motstandere enn Cluj.

Fletcher, Cleverley og Anderson:

Personlig synes jeg Fletcher og Cleverley kom hakket bedre ut av det enn brassen, men alle får godkjent eller bedre enn godkjent. Fletcher var viktig i sin defensive rolle og det var mot Cluj vanskelig å se at han har vært ute i det hele tatt. Cleverley gjør også mye riktig med ball, selv om jeg fortsatt synes han blir litt for usynlig i perioder. Anderson spiller med større feilmargin enn de to andre, men selv om noe av det han forsøker ikke fungerer, så er det også en del han lykkes med.

Men det viktigste: med trioen på midtbanen hadde vi alltid god balanse i spillet vårt, samtidig som vi vel sjelden har slått flere vellykkede pasninger i eget lag enn vi gjorde mot Cluj.

Paul Scholes og Michael Carrick har gjort mye bra for United. Også i år. Men jeg ville faktisk levd ganske bra hvis Fletcher, Cleverley og Anderson også startet borte mot Newcastle i helga, og Cleverley – han må uansett få atskillig mer spilletid enn han har fått til nå. Han må dyrkes. Hører du, Sir Alex?

Urovekkende:

Jeg er litt usikker på hvor gode Cluj er, men vi dominerte totalt og vi gjorde det gjennom nesten samtlige 90 minutter. Vi ble også sjelden overspilt.

Likevel kommer Cluj totalt til 3-4 virkelig store sjanser.

Noen mener kanskje at det må man forvente når man spiller borte i Champions League, og dere kan kanskje ha rett i det. Jeg synes imidlertid at markeringsspillet i egen boks var på et nivå som gjør at jeg er lettere nervøs før de neste seriekampene, borte mot Newcastle og Chelsea og hjemme mot Stoke og Arsenal. Det er ingenting som tilsier at vi skal «drepe» de kampene, og da ender man fort i en situasjon hvor man blir nødt til å score to, tre eller kanskje fire mål for å vinne kamper. Da sier det seg selv at det blir vanskelig å vinne mange kamper på rad.

Legg til at selv om vi bortimot satte ny United-rekord i antall pasninger, så er det én ting å trille ball når motstanderen ligger lavt. De få gangene Cluj stod høyt synes jeg at vi også virket usikre i pasningsspillet dypt inn på egen halvdel.

United – six points

Ettmåls-seirer i Champions League. Det var det vi drev med da vi alltid kom til kvart-, semi- eller finaler i turneringen. Og selv om prestasjon er viktig, så er poeng enda viktigere. United må videre i Champions League, også grunnet den økonomiske gevinsten. Og kommer vi først videre – ja, da kan alt skje. Få dette laget videre. Da får det 4-5 måneder ekstra sammen før første 8. delsfinale. Vi pleier som regel å finne formen fra februarm, så da vil jeg tro United plutselig er en outsider til å vinne hele greia igjen.

Du må gjerne være enig eller uenig. Logg inn og si din mening nederst.