Mine tanker etter 2-0-seieren

De Gea, Rooney, Jones, Evra og bunnsolide United. Les tankene til ans.red. Dag Langerød her.

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker etter de fleste av Uniteds kamper.

Her er hans skriblerier etter Stoke-kampen.

Bunnsolid:

United har vært bunnsolide denne våren.

Og mot Stoke viste de hvorfor jeg mener at all snakk om spesielt dårlig form og at serieledelsen muligens kan kollapse, er helt uten grunn.

Nei, United er ikke spektakulære. De avgjør kampen etter to dødballer, og skaper foruten situasjonen som førte til straffen kun én eneste stor sjanse. (Van Persie i nettveggen). Stoke har imidlertid ingen store sjanser (Walters kleivspark presset fra kort hold og Shottons skudd et stykke ut fra skrått hold kan ikke sies å være store sjanser).

En del av dere har, i ulike forum og i direkte mailer til meg, lurt på om serieledelsen kunne glippe, men som jeg hele tiden har ment – det er én ting å tape for Chelsea og City. Det er noe helt annet å møte et lag som Stoke.

United har faktisk ikke tapt mot andre enn Real Madrid, Chelsea og Manchester City i 2012.

Og ser man på lag som man helt klart kan betegne som svakere, så har United kun ett tap i en viktig kamp denne sesongen (Norwich borte). Ellers har United foruten tapene mot Real, Chelsea og City røket mot Everton borte og Tottenham hjemme, men de er jo begge lag som kjemper om Champions League-spill.

Legger man til Wigan på tampen av forrige sesong, så er fasiten at United egentlig kun har gått på to virkelig stygge tap siden 1. januar 2012. Det må være mer enn godkjent.

Så jo, det har vært bunnsolid. United har stort sett unngått blemmer, og holder trenden seg bør det kunne bli godt med poeng også mot West Ham og Aston Villa i de to neste kampene.

I så fall kan forhåpentligvis gullet være vårt mot Arsenal eller Chelsea rundt månedsskiftet.

Dagens beste:

Målfeiringen til Van Persie.

Jeg elsket måten han løp rett over til Sir Alex på etter målet. Jeg digget at Sir Alex forberedte seg til en high five, men Van Persie skulle ha klem. Jeg satte like stor pris på at han så jublet med Rene Meulensteen og de andre etterpå.

Det vitner om en spillergruppe, en manager og en klubb i harmoni, som står fjellstøtt sammen, uansett måltørke, et tap eller to eller hva andre måtte skrive, mene eller ytre i ulike forum.

David de Gea:

Han var da helt feilfri, var han ikke?

Det er ikke altfor lenge siden motstanderne gjorde alt de kunne for å skape dueller og utnytte det de mente var svakheten hans – feltarbeidet. Da ville en kamp mot Stoke vært noe man fryktet.

Men De Gea har tatt steg denne sesongen. Jeg er aldri bekymret for keeperspillet lenger så lenge han spiller, og selv om jeg ikke ser de andre keeperne jevnlig kan jeg ikke skjønne annet enn at vi har Premier Leagues beste mellom stengene.

Phil Jones:

Kan Rafael få en utfordrer på høyrebacken? Og vil jeg egentlig ha Jones der?

Jeg er usikker på det siste svaret, Jones kan gjøre en god jobb i så mange ulike posisjoner, men ja, Rafael har en konkurrent i Phil Jones så lenge Sir Alex vurderer ham som back.

Jones er sammen med Nemanja Vidic Uniteds klart beste duellspiller. Vi så det igjen mot Stoke. Han er også en offensiv trussel, og hadde det ikke vært for et par dårlige pasninger fra lagkameratene kunne han kommet på noen voldsomme overganger flere ganger.

Legg også merke til at han var delaktig i begge målene. Først skaffet han hjørnesparket til 1-0. Så var det han som ryddet opp i eget felt og satte i gang kontringen som endte med straffesparket som ga 2-0.

Wayne Rooney:

Er det sentral midtbanespiller han ender opp som?

Det kan i alle fall være at det blir enda én av rollene han må finne seg i å fylle oftere hvis han skal spille like fast som han har pleid å gjøre, og som han trenger å gjøre.

Om jeg liker Rooney som sentral midtbanemann?

Ja og nei.

Ja, fordi han har teknikken og overblikket som skal til for å løse opp knuter i Uniteds spill, kan gå av motspillere og også støtte opp om de mest offensive spillerne. Ja også fordi jeg gjerne ser Javier Hernandez oftere fra start (scoret stort sett alltid, selv om han ikke gjorde det nå).

Nei, fordi jeg fortsatt får et klart inntrykk av at det er litt five-a-side over det hele. Rooney er ikke den raskeste, men har kvaliteter til å passere motspillere i midtbaneleddet. Jeg vil se akkurat det enda mer. Jeg vil ha pass & move, men foreløpig er det litt for mye pass for min del.

Samtidig erkjenner jeg glatt at det er urettferdig å bruke Stoke-kampen til denne vurderingen. United kom tidlig foran 1-0, og kontrollerte etterpå alt. Sånn sett kan man si at Rooney gjorde en meget god jobb sentralt på midtbanen.

Oppsummert: Ja, gi gjerne Rooney flere kamper der, også mot gode motstandere, slik at han lærer rollen å kjenne enda bedre og slik at vi får se om han kan gi enda mer offensive bidrag. Jeg er i alle fall usikker på om det er to balanserende sentrale midtbanespillere – slik som Rooney og Carrick fremstod så lenge United ledet søndag – jeg ønsker å se.

Patrice Evra:

Han får ikke altfor mye omtale, men jeg vil ha ham med igjen her.

Jeg synes han leverte en ny god kamp mot Stoke. Jo da, ble lurt da Ryan Shotton kom til skudd fra skrått hold, men jeg synes Evra har vært en av våre beste og mest stabile spillere denne sesongen. Jeg synes han leverte på det samme høye nivået defensivt mot Stoke, samtidig som er god inne på motstandernes halvdel, og da tenker jeg også på de spillemessige bidragene, ikke bare målene og de målgivende denne sesongen.

Vel, jeg måtte se kampen på web-tv nå mandag morgen, siden jeg satt på flyet under søndagens kamp. Det er sikkert noe du er enig eller uenig i, og det kan du legge inn i kommentarfeltet nederst.