Mine tanker etter 2-0-seieren

Vidic, Valencia, Giggs, Rafael, Rooney og mye, mye mer. Her er ansv. red. Dag Langerøds meninger om Everton-kampen.

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker umiddelbart etter de fleste United-kamper.

Her er hans skriblerier etter søndagens 2-0-seier.

Det skal sies at han så kampen fra Old Trafford, og derfor ikke har sett repriser eller andre vurderinger gjort i ulike TV-studio.

Vidic inn

Jonny Evans var veldig god.

Nemanja Vidic var strålende.

Da Evans også fikk en liten smell i 2. omgang så må det nok minst gjøres ett bytte på det laget jeg satte opp som mitt ønskelag mot Real Madrid for en uke siden.

Les også: Mitt lag mot Real

Serberens innsats i duellspillet, posisjoneringen og hodespillet var nemlig av så høy kvalitet at jeg nesten tar det for gitt at Sir Alex velger den gamle superduoen med Ferdinand og Vidic fra start av i Madrid.

Det vil i så fall være synd for Evans, som stort sett har vært strålende i de andres skadefravær, og har utviklet seg til å bli en av Premier Leagues mest solide stoppere.

Valencia inn?

Jeg skal være ærlig. Jeg synes ikke Antonio Valencia var veldig mye bedre mot Everton enn han har vært, men han var litt bedre. Han var litt mer direkte. Hakket mer offensiv når han fikk sjansen. Han fikk også strålende kritikker da Ecuador faktisk slo Portugal i landskamp for noen dager siden.

Hvem møtte han blant annet i den kampen? Jo, Fabio Contreao, mannen som fort blir Reals back i onsdagens kamp.

Som Ferdinand og Vidic, har Valencia og Rafael vært Uniteds foretrukne par på høyrekanten. Kanskje er den lille formstigningen – og alltid solid defensivt arbeid – det som gir Valencia en plass i startelleveren onsdag.

Phil Jones:

Bravo, Sir Alex Ferguson.

Hvis man har et problem, så må man selvsagt forsøke å foreta seg noe slik at man får bukt med det problemet. Det gjorde manageren mot Everton. Phil Jones fotfulgte Marouane Fellaini, og han fikk dermed aldri ballen på de stedene han kunne skade United. Han kunne ikke terrorisere også nok en gang.

Nok en god kamp av Jones på midtbanen, altså, selv om United i store perioder faktisk også lå i 5-4-1 grunnet dette valget. Dette fordi Fellaini trakk opp i Evertons angrepsrekke, og Jones fulgte etter.

Jeg tror også det var årsaken til at United slet såpass mye med banespillet som de gjorde mellom 1-0- og 2-0-scoringen.

Bestemann?

Sky Sports kåret Rafael til banens beste. Det fikk jeg med meg på toget fra Manchester til London etter kampen.

Jeg må imidlertid innrømme at jeg ikke fikk det helt med meg fra Sir Alex Ferguson Stand. Jo da, brassen leverte en solid kamp defensivt. Hadde egentlig Leighton Baines et farlig innlegg ..? Rafael la også pasningen til Van Persies 2-0-mål, men jeg har sett ham enda bedre i andre kamper.

Vidic var banens beste i mine øyne.

23 vanvittige år:

Ryan Giggs har nå scoret i 23 ligasesonger på rad.

Han ble skjelt ut, ganske grovt av en del av dere, i høst. Noen mente at United var sjanseløse så lenge han var med, og ba ham «pelle seg vekk».

Fotballsupportere er dessverre altfor ofte svart-hvite, og det er en del som har grunn til å skamme seg.

Jo da, Giggs var ikke god i høst. Han måtte heve seg. Men han fortjente ikke den omtalen han fikk. Han fortjener imidlertid skryt nå. Måten han har hevet seg på er intet annet enn fantastisk.

29. november i år runder han faktisk 40. Og i 23 av de 40 årene har han altså gledet oss. Halvparten av dere som leser dette er trolig heller ikke eldre enn 23. Han herjet altså før dere var født. Og han herjer fortsatt – når mange av oss er blitt gråe i håret – hvis det er noe hår igjen.

For en spiller. For noen utrolige opplevelser han har gitt oss.

Kanskje vil han, når historien skal skrives om noen år, være den aller største av Uniteds spillere gjennom alle tider…

Seriegull 6. april?

Nei da, bjørnen er ikke skutt. Den tjukke dama har ikke sunget. Og hvis vi legger overtroen litt til side – jeg jinxer ikke alt med dette lille tanke-eksperimentet.

Det er vel grunn til å håpe at United slår QPR, Norwich, West Ham, Reading og Sunderland i de neste fem kampene, ikke sant?

Det er kanskje heller ikke umulig at City i samme periode for eksempel spiller uavgjort hjemme mot Chelsea og uavgjort borte mot Everton?

Vel, skjer dette, samtidig med at United vinner hjemme mot City 6. april, da vil vi lede serien med 19 poeng med seks kamper igjen å spille. Da vil alt altså være avgjort.

Anders Lindegaard:

Hvor er det blitt av ham?

Har han sagt noe han ikke burde si til noen? Ben Amos er i alle fall på benken, noe jeg synes virker snodig så lenge det meg bekjent ikke er rapporter om at dansken vår er skadet.

Wayne Rooney:

Rooney jobbet som vanlig hardt, men bidro ikke spesielt mye offensivt mot Everton. En av årsakene er det jeg nevnte på Phil Jones, at Jones fotfulgte Fellaini og United dermed ofte lå i 5-4-1 defensivt. Dermed fikk Rooney en klar defensiv oppgave på midtbanen, som igjen gikk ut over det han bidro offensivt.

Rooney – som United – må uansett opp ett eller to hakk mot Real Madrid.

Real Madrid:

Laget, med de alternativer jeg mener Sir Alex egentlig har, akkurat nå.

David de Gea er sikker i mål. Rafael er sikker på høyreback. Og Rio Ferdinand er sikker på midtstopperplass. Der får han selskap av Nemanja Vidic eller Jonny Evans. Jeg tipper nå Vidic.

Patrice Evra er venstreback.

På midtbanen starter selvsagt Michael Carrick, og jeg er ganske sikker på at Tom Cleverley også gjør det. En av grunnene er at United som lag fremstår atskillig tryggere med Cleverley på banen enn uten. Etter søndagens kamp er tallene faktisk som følger: Med Cleverley på banen går det over 107 minutter mellom hver baklengs i serien. Usikkerheten er om Cleverley kan få en kantrolle, som mot Tottenham i januar.

Wayne Rooney og Robin van Persie er også sikre. Jeg anser toppscoreren vår som en selvfølge på topp, noe som altså betyr at Javier Hernandez ikke er aktuell.

Men hvem fyller opp midtbanen?

Jeg tror Phil Jones, Shinji Kagawa, Antonio Valencia og Danny Welbeck kjemper om de to siste plassene på midtbanen.

Hvem skotten velger? Aner ikke. Det er argumenter for eller mot flere av de ulike kombinasjonene, og så avhenger det litt av Jones’ smell mot Everton. Jeg har imidlertid vanskelig for å se Ashley Young fra start i Madrid, siden han ikke var med søndag.

Det skulle også bety at spillere som Chris Smalling, Anderson, Nani og Ryan Giggs også blir å finne på benken.

Men igjen – hvem vet – det er jo bare å innrømme at de færreste av oss klarer å forutse hva vår fantastiske, men uberegnelige, sjef velger.

Det er meget lov å være uenig eller enig. Logg inn og si din mening nederst.