Mine tanker etter 2-2

RvP, fans-frustrasjon, kampen, Rooney, Fabregas og mer. Her er Dag Langerøds kommentar.

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker umiddelbart etter de fleste United-kamper.

Nå følger han United i Asia, og her er hans skriblerier etter 2-2-kampen mot Osaka.

Robin van Persie:

Tre store målsjanser mot Osaka. Ingen mål. Det er ikke den van Persie vi kjenner og kanskje var det også derfor han virket noe slukøret da han tuslet forbi journalistene etter kampen uten å snakke med noen.

Likevel – er det en ting jeg i alle fall ikke bekymrer meg for så er det vår nederlandske spiss.

Mange av dere har selv sett kampene, og jeg har selv sett de åpne treningene i Japan. Min mening: van Persie virker skarp. Han virker eksplosiv i rykket, scorer masse på treningene og kommer også til å score mye kommende sesong. Hva er det man sier? Hvis ikke skal jeg spise hatten min.

Frustrasjon:

Jeg vil også se at United vinner. Jeg vil helst se at vi vinner og at vi overbeviser når vi gjør det. Det beste hadde selvsagt vært om vi hadde feid lag som Osaka av banen, men i fare for å gjenta meg selv: Selv om vi ikke gjør det nå så er det ingen grunn til å bli negative.

Når dette skrives fredag er det fortsatt 24 dager igjen til seriestart. Det har gått 24 dager siden David Moyes møtte noen av spillerne for første gang. Det er altså god tid.

Stjerner som Vidic, Rooney, Hernandez og Valencia har ikke vært med på turneen. Flere av spillerne har Moyes så vidt møtt. Tenk så tilbake ett år. Husker du hvordan situasjonen var da?

Da scoret United nesten ikke mål mot svakere lag i juli. Så kom august og en målløs kamp mot Vålerenga. I generalprøven, mot relativt middelmådige Hannover, lå vi under 1-3 til det gjenstod cirka 20 minutter, før tre mål snudde kampen til seier. United tok likevel ligagullet med 11 poengs margin til nummer to. Poenget? Jo, at det som skjer på banen i juli eller starten av august ikke betyr veldig mye for det som skjer senere. Sommeren og treningskampene handler kun om å få gutta klare til sesongstart.

Jeg vil understreke at dette ikke er noe jeg skriver fordi jeg jobber i Supporterklubben og må gjøre det. Jeg mener virkelig at dette overhodet ikke er noe tidspunkt å bekymre seg på.

Cerezo Osaka v Manchester UnitedSelve kampen:

Mot Osaka synes jeg de første 15 minuttene var gode. Så kom 20 veldig svake minutter før omgangen ble avsluttet med ti ok minutter igjen. Jeg hadde 6-5 til United i sjanser halvveis, men Osaka ledet1-0  selv om sjansene til RvP og Kagawa burde gitt tre scoringer.

I 2. omgang var det sjelden fantastisk, men jeg har 5-2 i sjanser de siste 45 og 11-7 totalt.

Offensivt holder det mål. Foruten de to målene var det også en straffebom og de feite sjansene til van Persie og Kagawa før pause. Det er også tredje kamp på rad at United skaper et tosifret antall sjanser, og de gjør det under forhold med stor hete og en nærmest ulidelig luftfuktighet (tro meg, det var ille).

Sju sjanser mot er selvsagt ikke topp. Ei heller det faktum at vi ser veldig dårlige ut i de periodene vi ikke er gode. Da henger vi ikke sammen som lag, verken defensivt eller offensivt. Men igjen, det er fortsatt halvparten av sommeren igjen.

PS: Mot Yokohama ble det tap i sluttminuttene. Mot Osaka sikret vi uavgjort i sluttminuttene.  Det er fremgang det også. Moyes-time?

Phil Jones:

Ingen god prestasjon i sentral midtbaneposisjon mot Osaka, men det var ingen stor overraskelse. Jones har to store kvaliteter i midtbanerollen. Han er flink til å markere ut spillere eller ødelegge for motstanderne og han er dyktig til å fylle på i motstanderens 16-meter, slik at han også er et uromoment offensivt.

Mot Osaka fikk han imidlertid en «normal» midtbanerolle, noe som ikke passer ham spesielt bra. Enten må han få konkrete defensive oppgaver i midtbanerollen. Ellers bør han vurderes som midtstopper.

Cerezo Osaka v Manchester UnitedPå tampen:

Noen korte vurderinger jeg har gjort i løpet av turneen, basert på det jeg har sett og hørt fra ulike hold:

* Jeg er usikker på om Fabio og Büttner er gode nok. I den grad jeg faktisk ser forskjell på Fabio og Rafael er det merkbart, synes jeg, hvor mye bedre Rafael er.

* Zaha er ikke langt unna en plass i startelleveren, slik det ser ut akkurat nå.

* Jeg tror United får Cesc Fabregas hvis vi er villig til å gå over 40 millioner pund. Jeg synes vi bør gjøre det.

* Jeg tror sjansene for at Wayne Rooney forsvinner i sommer – eller senest neste sommer – er ganske store.

* Jeg ønsker å ha Adnan Januzaj værende i United denne høsten. Synes han har gjort seg fortjent til det i sommer.

* Jesse Lingard kan lånes ut, så lenge det blir til rett klubb hvor han sikres spilletid.

Som vanlig er det lov til å være uenig eller enig. Kom med din mening i kommentarfeltet under. Jeg leser alltid alt som sies, hvorav mye er interessant.