Mine tanker etter 0-1-tapet

Negativitet, Cleverley, Kagawa og kommentarfeltet. Les ans.red. Dag Langerøds komm. her.

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker umiddelbart etter de fleste United-kamper.

Her er hans skriblerier etter tapet på Anfield.

Uenig i kritikken

Jeg vet hva som kommer, og så det i kommentarfeltet rett etter at jeg hadde skrevet dette.

Mange av dere er forbannet etter en sommer hvor United ikke har hentet noen på overgangsmarkedet. ( i alle fall så langt)

Noen av dere er sikkert forbannet etter bare fire av ni mulige poeng i sesongstarten.

En del vil mene at Tom Cleverley ikke er god nok for United, at Ashley Young er en katastrofe og at Ryan Giggs skulle vært fjernet fra United for lang tid siden. Jeg har registrert at noen mener at enda flere aldri burde ikledd seg rødt.

Og noen av dere mener sikkert – av noen eller alle grunnene over – at David Moyes er feil mann for United.

Det skal dere få lov til å mene. Fotball er subjektivt.

Men jeg er ekstremt uenig.

DAVIDMDet er spilt seriefotball i 15 dager. Det er bare sju dager siden United stod med tre poeng etter 4-1 borte mot Swansea. Så spilte vi 0-0 hjemme mot Chelsea. Vi var best. Laget vi kanskje hadde mest problemer med av alle forrige sesong skapte ikke en eneste sjanse. Mot Liverpool var vi også best. Ja, vi taper,men helt ærlig – vi gjør egentlig vår beste kamp på Anfield på noen år. Spillemessig.

Jeg vet hvordan korttids-hukommelse kan virke hos fotballfans. Jeg vet hvor svart-hvite en del er, men som jeg har nevnt i denne spalten før – sannheten er som regel verken så fantastisk eller ræva som mange gir uttrykk for.

Alle vet hvor bra Liverpool kan være på sitt beste under Brendan Rodgers. Det så man overhodet ikke noe av søndag.  Alle vet hvor bra Chelsea kan være på sitt beste. Det så man overhodet ikke noe av forrige mandag.

[poll id=»21″]Så er jeg selvsagt enig i at United har mye å gå på offensivt. Servicen til Robin van Persie har vært for dårlig mot Chelsea og Liverpool. Personlig mener jeg det har skortet mest på leveransen fra kantene. Valencia, Giggs og Young er ikke i sin beste form. Jeg kan forstå at Wilfried Zaha ikke har vært med i seriestarten, så tøff den har vært, selv om jeg, etter forsesongen, gjerne skulle hatt ham som alternativ fra benken.

Personlig mener jeg også at United, med Carrick og Cleverley i de dype rollene som de har hatt både mot Chelsea og Liverpool, mister en del trøkk lengst frem. United har trykket både Chelsea og Liverpool tilbake på banen, men har som oftest hatt for få folk i og rundt 16-meteren når ballen spilles inn.

Jeg ser fortsatt også behovet for en midtbanespiller med kjappere bein og som helst kan ta med seg ball forbi ledd, og som ikke bare er rene pasningsspillere slik Michael Carrick og Tom Cleverley mest er det.

Men katastrofe? skandale? Moyes out? Etter 15 dager? Nei, jeg er mange, mange måneder og kanskje år unna det.

Vi har altså slått Swansea enkelt. Vi var best mot Chelsea og vi var best mot Liverpool. Og bare for å ta en lite tanke-eksperiment. Hva om Robin van Persies volley mot Chelsea hadde gått inn helt på tampen der? Hva om United hadde fått inn det 1-1-målet de fortjente mot Liverpool? Da hadde vi hatt sju poeng etter tre kamper, men hadde det egentlig endret så mye? Jeg mener nei, selv om jeg tror at veldig mange av av dere som nå er misfornøyde ville sett ganske så annerledes på det.

Og bare for å minne dere om det: I fjor tok vi fire poeng i de tre kampene vi har startet denne sesongen med. I år har vi også fire poeng. I fjor vant vi serien med 11 poeng. I år? Jeg er veldig komfortabel med det jeg har sett denne sesongen så langt, og blir ikke overrasket om vi tar et nytt gull.

Jeg sier ikke at David Moyes ikke gjør feil, men det er han som ser disse spillerne hver dag. Det er han som er manager. Å slakte ham som udugelig etter seier mot Swansea, uavgjort mot Chelsea og et knepent tap for Liverpool, blir derfor helt uforståelig for meg. Under Sir Alex vant vi faktisk ikke alltid mot Swansea. Vi tapte de to siste kampene mot Chelsea i fjor og vi har de siste årene levert flere dårlige kamper mot Liverpool enn vi gjorde søndag. Vi har også tapt for dem flere ganger.

Slik en del argumenterer ville dere sparket også Sir Alex lenge før han ble den han var for United.

Jeg sa i et intervju nylig at det jeg fryktet mest med sesongen, er utålmodighet, men jeg må innrømme at selv da så trodde jeg ikke at det kunne bli så negativt så fort som det ser ut til å ha blitt.

Jeg gjentar også Sir Alex’ egne ord: Deres jobb nå er å støtte deres nye manager.

Jeg tror han mente det gjaldt i mer enn én uke.

Og ellers:

* To baklengs så langt, og egentlig bare vår egen skyld: Mot Swansea mistet Danny Welbeck ballen utenfor 16-meteren på et dribleraid. Mot Liverpool ga vi bort en corner da Ashley Young skulle drible rett utenfor egen 16-meter, før vi tapte to dueller (Rio og Evra mot Agger og Sturridge). Defensivt ser det imidlertid bunnsolid ut. Vi har fått ÉN ENESTE sjanse mot i kampene mot Chelsea og Liverpool.

* Håpløst Cleverley: Jeg irriterer meg grenseløst over spillere som ikke godtar regelen om at det er dommere som bestemmer når spillet skal blåses av. Regelen er jo god, er laget for å hindre usportslig drøying av spillet og Phil Jones’ skade var ikke så alvorlig at det måtte blåses av. Da er det fullstendig unødvendig av Cleverley å miste hodet. Fortjent gult kort.

* Liverpool har ni poeng så langt, men det bryr jeg meg overhodet ikke om. Vi er bedre enn Liverpool, og havner garantert foran dem på tabellen. Hvis noen skulle være i tvil.

* Hvorfor kjøper vi ikke ham eller ham? Hvorfor byr vi ikke bare 50-60 millioner for ham? Jeg ser det hele tiden både blant fans i Norge og utenlands, men den type argumentasjon blir bare så altfor enkel. Jeg kaller det Football Manager-mentalitet. Dagens generasjon har kjøpt og solgt spillere på dataspill (jeg har også det), og tror de vet hvordan ting foregår – at det liksom bare er å gå til Dortmund eller Bayern eller hvem som helst å hente hvem man vil, men det er ikke helt sånn det foregår. Spillere er under kontrakt, klubber er selv så rike at man ikke trenger å selge og tro det eller ei, men det er faktisk en del spillere som ikke vil reise til Manchester, heller. Selv ikke når Sir Alex var her ville alle hit. Dessuten er det faktisk en ganske ok spillertropp i United allerede, selv om det ikke virker sånn når man leser sosiale medier og komm.feltet etter kamper som denne. Når det er sagt, så er det ting jeg også er skuffet over denne sommeren. Så får vi se om noe skjer mandag.

kagawasDet er også godt mulig jeg lever i en fotballverden jeg ikke bør leve i, eller rett og slett er for naiv, men jeg synes også det er et godt utgangspunkt å fokusere på dem man allerede har. Ikke på alle dem som spiller andre steder. «Fantastiske Tottenham», som har kjøpt så himla bra, røk vel for Arsenal søndag kveld. Ikke glem at den gjengen som er i United nå er Premier Leagues beste, selv om ligagullet røk på målforskjell for 15 måneder siden.

* Shinji Kagawa: I alle intervjuer jeg har lest om Moyes, fra tidligere lagkamerater, blir han omtalt som en 100 prosent rettferdig trener. Er man god nok, er man også med. Når Shinji Kagawa da fortsatt ikke er med, så har man to valg. Det ene: Å kalle Moyes, som ser spilleren hver eneste dag, for udugelig og mene at man selv har mye mer peiling på alt som heter fotball og United, eller to, kanskje tro på at Kagawa ikke helt er i den formen som er nødvendig for at han skal prestere slik vi vet at han kan. Jeg velger alternativ to. Og igjen, til dere som tror Kagawa råtner på benken under Moyes – det er spilt seriefotball i 15 dager….er det ikke litt tidlig å konkludere?

* Kommentarfeltet på united.no: Det er lov å si det dere mener. Det er jo poenget med kommentar-feltet – at det skal speile dere supportere. Men – og det er et stort men – under kampen mot Liverpool så vi rasisme fra en av dere mot en United-spiller. Det er det nulltoleranse for, og vi vil ta affære.  Jeg understreker også igjen – alt av personangrep mot andre debattanter er også fullstendig uakseptabelt. Det er en grei regel å ha at når man omtaler andre– uansett om det er debattanter, spillere eller manager, så bør det være på et nivå som du kunne stått inne for om du også hadde stått ansikt til ansikt med dem.

Her er det sikkert en masse å være uenig eller enig med. Kjør debatt, men hold den saklig.