«Kanskje får vi se det beste av Sancho nå fremover?»

Dette er united.no-journalist Håkon Aaberges umiddelbare tanker etter borteseieren mot Villarreal.


Laguttaket: 

Carrick gjorde fire endringer på laget fra start. Inn kom Alex Telles, Fred, Anthony Martial og Donny van de Beek, mens Luke Shaw, Nemanja Matic, Marcus Rashford og Bruno Fernandes var ute av laget.

Slik stilte United fra start: David de Gea – Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Harry Maguire, Alex Telles – Scott McTominay, Fred, Donny van de Beek – Jadon Sancho, Cristiano Ronaldo, Anthony Martial.


Carricks endringer fra start

Michael Carrick valgte å vrake de to mest produktive spillerne fra de siste årene, nemlig Marcus Rashford og Bruno Fernandes. Ingen av dem har vist superform i det siste, men det var likevel et ganske modig valg.

Det er ikke uvanlig at noen som tar over vil gjøre noen endringer, og Van de Beek inn på laget var et såkalt åpent mål for Carrick, men å sette Fernandes ut viser i alle fall at han ikke er redd for å gjøre noen endringer han kan få kritikk for heller.

Villarreal CF v Manchester United: Group F - UEFA Champions League
UNITED-MANAGER (MIDLERTIDIG): Michael Carrick.

En god kampplan, uten at alle problemene er borte av den grunn

De fire første kampene våre mot Villarreal endte 0-0, og var gjerne frustrerende affærer.

Her så det lenge ut til at 0-0 var kampplanen, det var ikke akkurat et eventyrlystent United vi fikk se, men etter byttene forandret United seg totalt.

Rashford og Fernandes kom inn i det 65. minutt, og plutselig ble det tydelig at United hadde større ambisjoner enn 0-0 likevel. United presset høyt, og Villarreal ble presset tilbake, og United skapte endelig sjanser.

Da kom også målene som sendte United videre.

Det skal uansett sies at kampplanen til United ville fungert vesentlig dårligere om en ikke hadde hatt en glimrende keeper helt bakerst, og en meget god Victor Lindelöf i midtforsvaret.

Villarreal CF v Manchester United: Group F - UEFA Champions League

De Gea-revansje og Sancho som helt

I mai ble David de Gea syndebukken da United tapte straffekonkurransen mot Villarreal. Han reddet nemlig ingen av Villarreals straffespark, samtidig som han selv bommet på straffe.

Her fikk Villarreal flere brukbare sjanser, noen veldig gode, men De Gea spilte meget godt i United-buret, og det var nok ekstra godt for ham både fordi det var spansk motstand, men også fordi det gikk som det gikk i Europa League-finalen.

Det var lett å unne ham den oppturen.

Villarreal CF v Manchester United: Group F - UEFA Champions League
VELDIG GOD: David de Gea.

En annen dette definitivt var godt for, var Jadon Sancho. Han trengte selvtillit, og da han bommet på en stor sjanse her, så var det lett å begynne å lure på hvor lang tid det ville ta før vi får se det beste av stortalentet.

Så kom målet like før slutt, og det var ikke rart han var glad. Kanskje får vi se det beste av Sancho nå fremover? Selvtillit er nemlig viktig, og hvis lagets prestasjoner blir bedre også, så vil det selvsagt hjelpe Sancho.

Donny fikk sjansen – men tok han den?

Etter innhoppet i forrige kamp sa det seg selv at Van de Beek ville få muligheten i denne kampen, og det ble i en friere rolle enn de fleste av oss forventet siden Fernandes manglet.

Han jobbet på, og hadde noen gode bevegelser inn i boksen i førsteomgangen, men han ble aldri farlig nok, og i andreomgangen ble han mer usynlig da United ble presset tilbake igjen.

Han hadde også pådratt seg et gult kort, og da var det egentlig ikke noen overraskelse da han etter litt mindre enn halvspilt andreomgang ble erstattet av Bruno Fernandes.

United så langt bedre ut etter Fernandes-innhoppet, men trolig handlet ikke det bare om Donny. Vi fikk egentlig få nye svar av dette.

Villarreal CF v Manchester United: Group F - UEFA Champions League

Diverse:

  • Dette var Marcus Rashfords 279. kamp for United, og han er med det én kamp bak Roger Byrne (280), og to bak Paul Ince (281).
  • Juan Mata har nå spilt 275 kamper for klubben, samme antall som Andy Cole og Henry Cockburn.
  • Dette var Nemanja Matics 170. kamp for klubben, samme antall som Rafael da Silva endte opp med.
  • Scott McTominay har nå spilt 147 kamper for United, samme antall som John Fitzpatrick og Jimmy Hanson.
  • Dette var Freds 134. kamp for United, samme antall som Gordon Hull og Bob Bonthron fikk.
  • Dette var Harry Maguires 122. United-kamp, samme antall som bl.a. Marcos Rojo, én bak Jimmy Greenhoff (123), og to bak Louis Saha (124).
  • Bruno Fernandes har nå spilt 98 kamper for klubben, samme antall som Diego Forlán, Arnold Muhren og Liam Whelan, og én færre enn Carlos Tevez (99).
  • Alex Telles har nå spilt 28 United-kamper, samme antall som en annen Alex-venstreback, nemlig Alexander Büttner. Det er også samme antall som bl.a. Ronnie Wallwork og Gabriel Obertan fikk, og én færre enn Anders Lindegaard og Radamel Falcao (begge 29).