Hvem bør erstatte Sir Alex?

Den nye manageren kan være klar i løpet av 48 timer. Les tankene til ans. Red. Dag Langerød her.

Sky Sports melder onsdag at United kan komme med en uttalelse om den nye manageren i løpet av 48 timer. Det vil altså si senest fredag.

Her er tankene til ansvarlig redaktør Dag Langerød om erstatteren.

Jeg vet ikke hvordan denne onsdagen føles for dere som leser dette, men for meg er dette litt uvirkelig.

Ja, han har rundet 71, og ja, i Supporterklubben har vi flere ganger diskutert hans mulige avgang i forhold til hva som da må gjøres.

Men så skjer det. Sir Alex gir seg.

Magen knøt seg. Jeg ble varm i hele kroppen. Og da jeg ble intervjuet om det hele like etter, merket jeg at hårene reiste seg bare jeg snakket om det.

Jeg må også innrømme at jeg nå er spent.

På fremtiden.

Med Sir Alex ved roret har United vært sikret suksess. Nå slutter han. Men slutter gjør også administrerende direktør David Gill. Uniteds to mektigste menn forsvinner altså samtidig. Det blir den store syretesten på om vinnerkulturen siter i veggene eller om det har vært verket il Sir Alex.

Så ja, jeg innrømmer at jeg er svært spent på hva som nå vil skje, og om noen av motstanderne våre drømmer om at United skal slite, så er det nok nå vi er som mest sårbare.

Uansett hvem vi henter inn vil vi nemlig ikke være sikret suksess.

Men la det være klart med en gang. Jeg har én klar favoritt, og det er David Moyes, selv om jeg innrømmer at jeg nok er ganske så romantisk og nostalgisk av meg.

Jeg har imidlertid inntrykk av at Moyes står for mye av det samme som Sir Alex. Han har vært lojal mot Everton, selv om de økonomiske rammebetingelsene ikke har vært særlig gode. Han har også vært en av Englands beste til å utvikle unge spillere de siste årene, og han er også ledig på markedet etter sesongen.

Argumentet mot er selvsagt mangelen på trofeer, men jeg mener verdiene er viktigere. Selv om Everton ikke har vunnet trofeer så har de jo stort sett kjempet i toppen de siste årene, og de som har fulgt med har også sett at Everton er et lag som kan slå eller spille jevnt med alle – hjemme eller borte. Og nærmest uavhengig av hvilke skadeproblemer klubben har slitt med.

Det er vel ikke heller utenkelig at Moyes passer bedre i Glazer-familiens tanker om fremtidig pengebruk, enn hva kanskje enn Jose Mourinho gjør.

Jose Mourinho er bookmakernes favoritt, og kommer vel egentlig med en suksessgaranti. Det har i alle fall vært det til nå. Fakta er imidlertid at Mourinho ikke er spesielt flink til å gi unge spillere sjansen, og han har aldri vært altfor mange år på samme sted. Så selv om han kunne gi United kortsiktig suksess, og er den som kanskje lettest av alle kunne fylle Fergusons sko med en gang, så er ikke jeg ute etter en kortsiktig løsning som gjerne også krever en masse penger til å kjøpe nye stjerner til sitt system.

Borussia Dortmunds Jürgen Klopp ville vært et spennende valg. Det er jeg enig i. Men jeg har lest en del om Dortmund og det virker utad som om han er en mann av ære – som også er opptatt av lojalitet, og da ville det nesten skuffe meg litt om han brøt kontrakten med Dortmund for å gå til United. For selv om det da ville vært et spennende valg, så ville han gå mot en av kvalitetene jeg nå setter høyt hos ham.

Så, til slutt: Ole Gunnar Solskjær. Jeg er nordmann og leder i en skandinavisk supporterklubb. Selvsagt ville det vært fantastisk med en norsk United-manager. Det er heller ingen tvil om at mye av Solskjærs filosofi er tuftet på det samme som Ferguson. Han kjenner også Uniteds historie, og vil respektere den. Så spørs det om det er nok å være spiller under Sir Alex, så være trener sammen med ham i et par år og så Molde-trener i et par år. Jeg er usikker, selv om valget helt klart ville vært godt likt av de aller, aller fleste av United-supporterne.

Jeg blir overrasket om det blir noen andre enn disse. Ottmar Hitzfeld? Ryan Giggs? Jupp Heynckes? Carlo Ancelotti? Nei, det høres utenkelig ut.

I alle fall så lenge Moyes er tilgjengelig allerede nå.

Her er det selvsagt mange som er uenige. Skriv ditt valg og legg til din mening i kommentarfeltet nederst.