– Dette er det beste for alle parter

KOMMENTAR: Zlatan Ibrahimovic ble aldri Eric Cantona, men ristet liv i Old Trafford da vi trengte det som mest.

Publisert Sist oppdatert

«Blir det en ny Cantona? Eller en Falcao?»

Slik startet kommentaren til ansvarlig redaktør Dag Langerød 1. juli 2016, dagen da Zlatan signerte for Manchester United.

Det er kanskje for mye å be om å spørre om du husker hvor du var den dagen, men jeg er helt sikker på at du – som alle oss andre – fikk samme gledesrus som et barn på julaften da du så supersvensken i United-drakt for første gang.

Himmel og hav, til og med Eric Cantona lot seg begeistre!

Nå er eventyret over. Og det er det beste for alle parter.

Zlatan er sannsynligvis ikke den samme spilleren han var da han haltende forlot Old Trafford under Anderlecht-kampen for ett år siden, mens José Mourinho ikke lenger har plass til veteranen med nye viner som Romelu Lukaku og Alexis Sánchez på plass i samlingen.

Kanskje har det vært oppe til vurdering om 36-åringen skulle få en rolle å spille som superinnbytter, men hadde det vært riktig at han med én måned igjen av sesongen skulle stått i veien for spillere som Marcus Rashford og Anthony Martial?

Zlatan kom til England for å bevise at han kunne lykkes også i Premier League.

Det gjorde han – med 28 scoringer på 46 kamper i sin første sesong.

Det burde riktignok vært enda flere, som da han misbrukte mulighet etter mulighet i 1-1-kampen mot Stoke på Old Trafford.

Men alt i alt var Zlatan det United-fansen hadde håpet på.

Det var sjelden et kjedelig øyeblikk.

På banen motbeviste atleten alle fysikkens lover for en 36-åring, som da han åpnet ballet etter bare fire minutter mot Galatasaray med en brassescoring i Göteborg. Eller med scoringen mot Leicester i debuten, eller i sin første Premier League-kamp mot Bournemouth.

Men viktigst av alt var han lederen og vinnerskallen Mourinho trengte på banen, med ligacupseieren mot Southampton som det beste beviset. Glem heller ikke at han scoret mot både Liverpool og Manchester City og sendte United videre i Europa League med et hattrick mot Saint-Étienne.

Utenfor banen var det vill flørting med United-fansen, rølpete TV-intervjuer med Paul Pogba, krangling med Claudio Bravo og en løvemetafor som ble en smule utslitt etter hvert.

Undervurder heller ikke påvirkningen han har hatt på garderoben og spesielt de unge spillerne, som virkelig skal ha latt seg inspirere av den svenske legenden.

Nå er «Oppdrag Premier League» fullført for Zlatan Ibrahimovic.

Ingen tviler på at viljen til å komme enda sterkere tilbake etter korsbåndsskaden var like stor som selvtilliten, men slik skulle det altså ikke bli.

Sannsynligvis var 36-åringen for hissig på grøten da han gjorde comeback mot Newcastle i november, og med ett mål på sju kamper blir det siste stuntet på Old Trafford stående igjen som mislykket.

Men det er helt greit.

Akkurat som at det er helt greit at Manchester United terminerer kontrakten og lar Zlatan reise til det som etter all sannsynlighet blir hans endestasjon i Los Angeles.

Han var verken Eric Cantona eller Radamel Falcao, men han drar med United-fansens velsignelse og tre medaljer i bagasjen.

Nå får Hollywood en ny stjerne. Eller Gud. Eller løve. Hvordan var dette igjen?

Takk for showet, Zlatan!

Powered by Labrador CMS